tiistai 30. marraskuuta 2010

Pakkanen

Kaukolämpö poikki

Naukula on Vantaalla, ja kaukolämmön piirissä. Aamusella kun tämä perhe heräili, niin alakerrassa oli kyllä hämmästyttävän viileää. Lähempi tarkastelu osoitti, että kaikki patterit olivat kylminä. Naapuri tiesi kertoa, että heilläkin on sama vika ja tekstitv kertoi loput. Onneksi tieto kertoi jo silloin, että vika saadaan korjattua aamupäivän aikana. Muuten olisivat Naukulan likat jäätyneet.

Mamman päivää täydensi se, että töissä työhuoneen kahden ison ikkunan molemmat sisäikkunat olivat jääneet kesäisen ikkunanpesuoperaation jälkeen auki. Sanotaanko vaikka nyt, että pikkasen veti ja niskaa kolotti.

Että sellainen päivä.

6 kommenttia:

 1. Hui sentään! Onneksi eivät Naukulan neidit paleltuneet.

  Meillä vetää makuuhuoneen ikkunasta siinä määrin, että jo varhain syksyllä sain tottua kipeään kurkkuun aamuisin ja jähmeisiin niskoihin. Siispä jakamaton sympatiani Naukulan Mamman niskoille :)

  VastaaPoista
 2. Oijoi, kaikkea voi sattua! :(

  Hyvä, että vika on korjattu. Näillä pakkasilla asunto viilenee kovin nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Voi aargh! Miksei meille ihmisille kasva turkki talveksi? Olen ihmetellyt sitä jo pitkään. Olemme tosi avuttomia ja riippuvaisia vaatteista ja kotien lämmityksestä, vaikka asumme täällä pohjolassa. Minä ainakin olen aina halunnut punaraidallisen talvikarvan, ihan niinkuin Helmillä, ja hännän joka voisi kietoa kaulan ympäri (estämään esim. niskan kolotusta). OIkeasti, visioin tämän talvilookin jo teininä mutta sen oranssiraidallisen karvan kasvua odottelen vaan edelleen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sympatioista! Aamupäivällä oli kyllä hymy hyytynyt, jossei peräti jähmettynyt. Oma turkki olisi kyllä auttanut, kun ei ole tännekään sitä kasvanut, niin piti tyytyä nelinkertaiseen fleeceen hartioilla, säärystimiin käsivarsissa ja torimummon hanskoihin. Sitten onneksi löytyi lämpöpuhallin ja Naukulassakin ollaan taas lämpimiä :)

  VastaaPoista
 5. No just! Mekin asumme Vantaalla, mutta meille se ei vaikuttanut. Onneksi meni nopsasti ohi, vaikka jokainen kylmä tuulahdus on liikaa.

  Mutta mielessä on meilläkin vähän liiankin hyvin parin vuoden takainen yö, kun noi oli poissa ja meillä meni lämmitys rikki... Saivat muuten lepytellä ihan tovin jos toisenkin sitä yötä ja niitä vilunväreitä!

  VastaaPoista
 6. Voi Viivi! Teillä sitten tuulahti vähän enemmän. Onneksi selvisitte hengissä. Kissoilla pitää olla lämmintä! Jos itse haluaa ulkoilla, niin silloin muutkin säät käyvät.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.