keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Viisastunut Mamma

Ja jo valmiiksi viisas kissa

Naukulassa on varsinkin Wilmalla taipumus maistella kotiin tuotavia kukkia ja vihreää. Tästä taloudesta löytyy myös useita viherkasveja, jotka eivät kiinnosta kissoja lainkaan. Näitä ovat mm. peikonlehti, kliivia, erilaiset kaktukset yms.

Eilisen tarinani kommenteista ja Ellan lähettämästä linkistä (Kiitos Ella! Ja kiitos myös linkin opettamisesta!) opin, että tomaatin varret aiheuttavat kissalle vatsanväänteitä. Naukulaanhan istutettiin helmikuun lopussa suuri tomaattiviljelmä. Tämä viljelmä viihtyy yhdellä kissojen lempipaikoista eli keittiön pöydällä vieressänsä yksi kissojen vesikipoista. Varsin huono sijoittelu siis!

Viljelmän päältä on muovit poistettu ja muutamia päiviä sitten tomaatintaimet näyttivät jo tällaisilta:

Viljelmä ei ole kiinnostanut kissoja lainkaan. Voisiko olla, että jopa Naukulan likat tietävät, ettei tomaatintaimia sovi syödä? Vai miten tämän muuten selittäisi?

"Me vaan tässä vähän ihmetellään, et miks tänne on istutettu jotain joka EI oo meille?"


"Siis kun mäkin tiesin sen. Höh. Onks meijän Mammas jotain vikaa?"

8 kommenttia:

  1. Viallinen Mamma! :-D
    Tomaatin vihreissä osissa on kieltämättä aika voimakas aromi, ehkä se on kissoista selvä merkki, ettei sitä kuulu syödä (onneksi!)

    VastaaPoista
  2. Viallinen ja virheellinen :D ! Voi kissaraukkoja. Joskus olen miettinyt mitä niiden päässä liikkuu kun tuijottavat säälivän näköisinä. Ehkä jotenkuten näin: "Onhan toi aika kankee, kumman karvaton, eikä se osaa puhuu, eikä ymmärräkään, näkökyvinkin kans on vähän niin ja näin, ruokavaliokin on outo, mut kyl siitä jotenki silti tykkää."

    VastaaPoista
  3. Hyvä, etteivät tomaatintaimet maistu Naukulan neideille, vaikka melkoisella "urakalla" niitä saisikin ymmärtääkseni syödä, jotta vatsan väänteitä kummempaa tulisi. Nuo myrkyllisyys- ja haitallisuushommat ovat ilmeisesti melko monimutkaisia juttuja, koska linkittämässäni keskustelussa joku mainitsi eläinlääkärillä myytävän valkosipulirouhetta kissoille ja koirille. Kenties siis siitäkin on joissain tilanteissa hyötyä, eikä haittaa.

    VastaaPoista
  4. Minusta voimakkaasti tuoksuvat ja piikkiset kasvit jäävät kissoilta rauhaan. Entisissä kissoissani oli tässä suuria eroja, niin kuin teilläkin Wilma on kiinnostuneempi vihreitä maistelemaan. Meillä on ihme kyllä orkideat säilyneet hengissä ja kukassa, ehkä nahkealehtisyytensä ansiosta. Mutta mitäs Wilma sitten sanoo, kun alkaa tulla tomaatteja (jos ne ovat hänen ulottuvillaan)?

    VastaaPoista
  5. Täällä kaikki kasvit piikikkäitä kaktuksia lukuunottamatta saavat kyytiä kissoilta (tai vähintään mullat heitellään lattialle), joten kasvit vaihtuivat kissoihin muutama vuosi sitten :)

    VastaaPoista
  6. Ella: Niin, tuon tomaattiviljelmän kutsuminen suureksi on ehkä lausuttu pieni sarkasmi mielessä ;) Siitä tuskin riittää edes vatsanväänteisiin. Tämä taitaa olla vähän samanlainen juttu kuin se mitä odottavien äitien ruokavalioon saa kuulua eri maissa? Kirja oli saksalainen alunperin joten ehkä Saksassa kissoille syötetään sitten sipuliakin?

    Paula: Wilma ei itse tomaateista sitten perusta lainkaan. Ketsuppia haistellaan kiinnostuneena, ei maistella. Toistaiseksi vain pizzan ollut itse tehty tomaattikastike on kiinnostanut. Helmi kyllä nuolee ketsuppia noin vajaan lusikalisen kerrallaan jos vain antaa. Ainoastaan edesmennyt Onni-kissa puri tomaatteja, ei kuitenkaan syönyt. Orkideat eivät maistu täälläkään!

    Katariina: No niin! Tämäpä kuullostaa hyvinkin tutulta siltä ajalta kun Naukulan likat olivat nuoria :D Sittemmin on into laantunut!

    VastaaPoista
  7. Fiksuja kissuja :)Meillä ei ole kotona muuta vihreää kuin kaktus. Sattuneesta syystä että, meillä syötiin kerran bonsai.

    VastaaPoista
  8. Ai, bonsaita täällä ei vielä olekaan maisteltu :) !

    VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.