torstai 2. kesäkuuta 2011

Uutiset ja sää

ja se pioni

Ensin luetaan uutiset ja sitten sää. Sitten hieman ulkoillaan, parvekkeella ja pihalla.


Helmi luottaa edelleen siihen, että parvekkeella sää on parempi.


Tomaatti viihtyy parvekkeella myös. Ulos en sitä nyt laita kotiloiden ruuaksi. Pionille Elsan lempituolista hankkimani tuki on nyt tarpeen. Hankitahetkellä mietiskelin tuen korkeutta, ja aika on näyttänyt, että valinta oli oikea. Olen oikein tyytyväinen!

Pionin alapuolella rehottaa minttu (äiti ainakin väittää niin), sellainen mihin tulee punaiset tupsukka kukat. Aika kova on leviämään.

Sitten joukkoon on eksynyt/tullut hankittu joku, jota en tunnista. Saattaapi olla rikkaruohokin :) Vuohenjuuria ainakin löytyy...

Ulkotarhan reunusta koristaa myös minulle tuntematon kasvi. Korkea, ja päähän tulee myöhemmin kesällä pienet lilat kukat.

Tämän tunnistan nyt minäkin!

7 kommenttia:

 1. Hyvähän Wilman on sää lehdestä ensin tarkistaa, mene ja tiedä jos ulkona vaikka olisi huono ilma ;D Helmi taas luottaa pervekkeen tuomaan suojaan...
  Ihana huomata että täällä on muitakin pihan laittajia jotka tuntevat kasvit yhtähyvin kuin minä; "se on sellainen jossa on vihreät lehdet ja punainen vai olikohan se sittenkin keltainen kukka"... Vaan hyvin ne ovat tuntemattomatkin pihalla viihtyneet ;D

  VastaaPoista
 2. :D Kun äiti on käynyt kylässä, muistan hetken mitä pihalla kasvaa. Vain hetken, ja sitten tieto on taas mennyt taivaan tuuliin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa vehreyttä - ei ihme, että Naukulan likat ja Mamma viihtyvät. :)

  VastaaPoista
 4. Uutiset ja sää on hyvä lukea ennen ulkoilua. Varsinkin se sää :)

  Ihanan vehreä piha teillä on.

  VastaaPoista
 5. Sirpa ja Kollo & Tasha:

  Vihreää vehreyttä :) Pieni on piha, mutta meille sopiva.

  VastaaPoista
 6. Ohoh, onpa pioni venähtänyt! Hyvä että tuki on tarpeeksi korkea! Tuo minttusi on väriminttu, oikeastaan ei minttu lainkaan, vaikka nimi niin väittäisi. Rikkaruohosi näyttää minusta jalopähkämöltä, ja korkea liilakukkainen on ukonhattu. Mutta ei se mikään ihme ole, jos nimiä ei muista, ne ovat usein pitkiä ja hassusti (ja harhaanjohtavasti) kaksiosaisia. Ja kuka on keksinyt ihme nimen "pähkämö"? Niinku, whaaat?
  Mutta ukonhatussa on tosiaan hattumaiset kukat. Englanniksi se on Monk's hood, ja hupulta ne näyttävätkin oikeastaan vielä enemmän.

  VastaaPoista
 7. Kiitos tunnistuksista! Nyt olen taas astetta viisaampi. Kun vielä kirjoitin nimet ylöskin, niin ehkä pysynkin viisaana :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.