keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Väliaikatieto

Pitkäaikainen sokeri

Viime perjantainahan kävimme Helmin kanssa jälleen kontrollissa. Nyt saimme soiton eläinlääkäritädiltä, sillä pitkäaikaisen sokerin tulokset olivat tulleet. Viitearvonhan pitäisi kissoilla olla alle 400. Kahden kuukauden pistämisen jälkeen arvo oli tippunut lukemaan 276. Kahden viikon insuliinipiikkien jälkeen se oli 520, ja kuukauden pistosten jälkeen 404.

Nyt pitäisi sitten kipaista apteekkiin hakemaan liuskoja ja ryhtyä mittaamaan sokeria pissasta. Lisäksi annostusta lasketaan edelleen tulevana lauantaina niin, että aamulla annetaan insuliinia kaksi yksikköä ja illalla vain yksi. Reilun viikon päästä perjantaina meille soitetaan ja kysytään kuulumisia.

"Täti hei! Mä tykkään ihan kamalasti tämmösistä PUHELINajoista."

Hyvältä näyttää!

20 kommenttia:

 1. Hienoa, Helmi!! <3

  Nyt pissaat ihan pikkiriikkisiä sokereita liuskoihin niin pärjäät pitkään pelkillä puhelinajoilla!

  VastaaPoista
 2. Siis täällä päässä on kissat ihan katkerina jos kuulevat että joillakin on vaan puhelinaikoja ihan kotosalla, ei täällä ole sellaisia näkynyt, koppaan vaan on aina tungettu prkl. Mutta onnittelut helmille (ja ihmiselle).

  VastaaPoista
 3. Hyvä Helmi, jee!! (söpökin kuin mikä ♥) Niin sitä pitää.

  Mutta tuosta sokerinmittauksesta. Pitääkö se kissa saada pissimään sen liuskan päälle, vai pitääkö pissiä purkkiin ja uittaa liuskaa siellä? Miten ihmeessä se onnistuu? :o

  Edelliseen postaukseen sen verran, että ei tietenkään ole Kynnenteroittajan vika, jos lamppu on laitettu pahasti kulkuväylälle ;)

  VastaaPoista
 4. Hurineesit: Niin just! Ja osuis siihen liuskaan sitten kans!

  Saara: Eikös olekin ihanaa :)? Puhelinaika on ihan parasta. Kunhan nyt vain sitten onnistuisin mittailamaan niitä sokereita.

  Katjusha: Niin oli!

  Henna, Friede ja Figo: Niin. Toiset kuulemma tyhjentävät hiekkiksen ja antavat kissan lorotella tyhjään, mutta meillä se ei käy kun on kaksi. Tiedä sitten kumman lorotuksia mittailee. Eli vaihtoehto on, että yritän työntää sen liuskan siihen pissasuihkun alle...Saas kattoo miten käy, mutta olen luottavainen kun kyseessä on Helmi.

  VastaaPoista
 5. Hieno uutinen. Kyllähän näistä arvoista iso kiitos kuuluu Mammalle, kun on Helmiä niin huolellisesti hoitanut. Ja mukavaa, kun on kissa, joka antaa hoitaa ja kykenee yhteistyöhön. Hienoa, Helmi!

  VastaaPoista
 6. Paula: Kiitos! Olen kyllä ollut tunnollinen :) Mitäpä sitä ei oman pikku mussukkansa eteen tekisi.

  VastaaPoista
 7. Helmille ja koko perheelle onnittelut hienosta edistyksestä!

  VastaaPoista
 8. Hienoa Helmi ja Mamma! Todella paljon laskenut arvo, vaikka minä en näistä asioista tiedä mitään. Mutta Helmin arvo ei laske, nousee vain, niin hieno potilas on hän <3

  VastaaPoista
 9. Puhelinaikoja, kuinka modernia! Unna haluaisi rokotuksensakin mieluiten vain puhelinaikoina... Hienoa, että Helmin tila on aina vain parempaan päin :)

  VastaaPoista
 10. Zepa: Kiitos :) Täällä ollaankin vähän polleita :)

  Saila: Ihanasti sanottu. Helmin arvo nousee ♥

  Ella: Kyyyyllä rokotuksetkin puhelinaikoina järjestyvät, ehkä n 30 v kuluttua?

  VastaaPoista
 11. Hienoa! Mamma kertonee sitten kuinka onnistui liuskan kanssa...

  VastaaPoista
 12. Tuli vaan mieleen vinkkinä tohon virtsakokeisiin, en tiedä onko tästä apua mutta kun jouduin Aamoksen pissasta jotain emäksisyyttä (tai sitä toista, en edes muista) mittailemaan, niin mulla oli kans lappusia, ja ne onnistui kyllä tunkemaan siihen, köh suihkuun, jos huomasi että kissa menee pissalle, mutta se oli vähän vaikeaa, kun oli hiekkiksessä katto ja meinasi laput osua hiekkaan ja itseä vähän öklötti jos omiin käsiin osui jotain...

  No joka tapauksessa, ratkaisin asian löylykauhalla, eli sellaisella missä on pitkä varsi. Putsasin kauhan ja tungin sen kissan pepun alle kun oli hätä, vaikka kissa kuinka kääntyili siihen jäi aina vähän pissaa ja lappu oli helppo ja hygieenine dipata kauhaan... Kissaa ei myöskään tuollainen häirinnyt, sai pissata normaalisti omaan vessaan hiekalle ja ei Aamos varmaan edes kunnolla tajunnut mitä puuhasin kun peittelyvaiheessa olin jo kauhan vetänyt pois. MEillä tuo pissan testailu oli tosin helppoa kun Aamos käy vessassa aina samoihin aikoihin, niin ei tarvinnut kokoajan kytätä. Olis tullut muuten hauskoja blogikuvia tuostakin touhusta mutta kädet ei riittäneet kaikkeen.
  Niksikissapirkka kuittaa.

  VastaaPoista
 13. Hillastiina: Kiitos! Sitä tarvitaan.

  Myrsky: Kyllä, ihan varmasti kerrotaan!

  Kiitos Saara vinkistä! Saattaa tulla tarpeeseen :) Mutta sen verran olen itsepäinen, etten tälle diabetekselle nyt anna periksi. Eikä Helmi varsinkaan ♥

  VastaaPoista
 14. Onnittelut - hienosti siellä on mennyt! Mielenkiinnolla seurataan miten pissiliuskat nyt onnistuvat, tuntuu hieman hankalalta hommalta.

  VastaaPoista
 15. Onpa arvot laskeneet todella hienosti! Jännityksellä jäämme mekin odottamaan uutisia siitä, miten sen luiskan kanssa onnistuu. Luulisi olevan aikamoisen hermostuttavaa, kun kaikessa rauhassa pissiessä joku tulee lappusen tai löylykauhan kanssa siihen huitomaan (kuulostaa hauskalta, joskin kekseliäältä idealta).

  VastaaPoista
 16. Kuulostaa loistavalta, täällä ollaan todella onnellisia Helmin ja henkilökuntansa puolesta!

  VastaaPoista
 17. Minni: Onneksi pissaliuskoja ryhdytään käyttämään vasta kun annostusta on edelleen pienennetty! Saa vähän hioa strategiaansa!

  Mindy: Tiedä sitä. Ajattelin jos vaikka ottaisin kuomun pois, ja sitten siitä helposti ottaisin näytteen...Siis helposti se sujuu ainakin mielikuvissani!

  Katariina: Kiitos! Me ollaan myös :D

  VastaaPoista
 18. Varmasti teillä lähtee hyvin sujumaan, kun ihmiselläkin on asenne kohdallaan. Omasta mielestäni tuo ei todellakaan ollut mitenkään vaikeaa, kyllä esim. se kerta kun piti laittaa silmätippoja oli paljon vaikeampaa kissanhoitoa kuin parin lapun kanssa heiluminen, kumminkaan joka pissasta ei edes tarttenut mittailla. Eli tsemppiä vaan, hyvin se menee.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.