lauantai 23. maaliskuuta 2013

Huonot unet

Yhdessä jälleen

Viime yö oli rankka. Vietimme sen Helmin kanssa yhdessä täällä mummolassa. Täällä meillä on käytössämme 80 cm leveä sänky ja sängyn vieressä on kirjoituspöytä.

Kun Helmi toipui jälleennäkemisestä ja tuli pois television takaa, kului loppuilta ja yö huristen. Vaikka Helmin unet alkoivat sohvalla, jatkuivat ne pätkittäin sekä minun tyynyni vierellä että kirjoituspöydällä. Välillä oli kuitenkin katsottava minua kovin tarkasti, ihan kuin ei olisi Helmi uskonut mammansa paluuseen. Sitten piti tulla viereen, sitten taas hypätä tyynyni vierestä kirjoituspöydälle. Ihan kuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi, niin aamu kuudelta meidät herätti fasaani, joka availi kurkkuaan ihan ikkunan edessä. Tiedä vaikka olisi Helmille laulanut, ainakin toinen tarkkaavaisena esitystä katseli.

Nyt minä olen hereillä, koko muu perhe samoin. Väsynein on Helmi, jonka yö meni aivan mammansa tarkkailuun.


Kuva on viime elokuulta, mutta niin totta edelleen.

24 kommenttia:

 1. Fasaani osaa olla äänekäs. :D

  Kotona kerkeää ja malttaa taas sitten nukkua. :)

  VastaaPoista
 2. Helmi halusi ehkä varmistaa, ettei Mamma lähde taas omille teilleen. Fasaanin äänenavaus on kaameaa kuultavaa :) Meillä niitä ei onneksi kuulla, mutta kohta tulevat kurjet, ne juoruilevat kovaäänisesti pellolla ja vievät usein aamu-unet. Niitä on mukava tarkkailla, niin kissan kuin ihmisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella kurkien juoruhetket! Siinä mahtaa olla kova meteli.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihana saada kaikki tärkeät ympärilleen!

   Poista
 4. Oijoi, levotonta meininkiä. Selvästi Mamma on nyt joutunut tarkkailuun. Helmi haluaa varmistaa, ettei Mamma nyt mene Helmittä minnekään: esimerkiksi nukkumaan tai untenmaille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma on ollut tarkkailussa! Mutta nyt on Helmi kadonnut, liekö ikkunanpesuaineiden aromeilla tekemistä tämän kanssa...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kohta onkin jo pakko päästä! Mutta sitä ennen kevyt lounas.

   Poista
 6. Helmi on kuitenkin hienotunteinen, hän vain tarkkailee. Cisu saattaa tulla keskellä yötä poissa olleen päälle istumaan ja tarkkailla siinä. Ja viimeistään aamuyöstä pitää aloittaa kiihkeä motkotus, missä sitä ollaan oltu. Kun kissapolot tietäisivät, että ei mr oltaisi koskaan kuin kissan seurassa, jos se olisi mahdollista.

  VastaaPoista
 7. Helmi on kuitenkin hienotunteinen, hän vain tarkkailee. Cisu saattaa tulla keskellä yötä poissa olleen päälle istumaan ja tarkkailla siinä. Ja viimeistään aamuyöstä pitää aloittaa kiihkeä motkotus, missä sitä ollaan oltu. Kun kissapolot tietäisivät, että ei mr oltaisi koskaan kuin kissan seurassa, jos se olisi mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tuohon verrattuna Helmi on todella hienotunteinen! :)

   Poista
 8. Voi sua Helmi ♥

  Pitäähän mammaa tarkkailla. Kaikkia ihmisten toimia pitää tarkkailla, mutta etenkin silloin, jos on odotettavissa tai vasta ollut outoa käytöstä. Ja tuo ilme on kyllä yksi herttaisimmista kissan ilmeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni tuo Helmin kuva on yksi herttaisimmista :) Ehkä se, että tietää koska kuva on otettu, auttaa tässä.

   Poista
 9. Voi mummula <3 Ja jälleennäkemisen riemu <3

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Niin oli :) Nyt on pieni kissa ihan väsynyt, kun vielä kotiinkin ajeltiin ja se piti sitten tutkia tarkasti!

   Poista
 11. Lemmikit vaativat joskus ihmiseltä paljon henkistä kapasiteettia, kuten nyt valvomista toisen kaipauksen vuoksi : D Kiva, että olette jo kotonakin ja kaikki rauhoittuu : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallista on - kunhan aamiainen oli tarjoiltu seiskalta! ;)

   Poista
 12. Oi kuinka liikuttavaa. Ihan tippa silmässä tuota lukee.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.