tiistai 14. toukokuuta 2013

Kontrollissa

Diabetes

Viime sunnuntaina Helmi pelästytti minut olemalla aamulla hieman vaisumpi. Uloskaan ei oikein halunnut mennä ja muutenkin oli vaisumpi. Siispä minä varasin ajan eläinlääkäritädille ja siellä kävimme tänä aamuna.

Lähdimme ajoissa matkaan mahdollisten aamuruuhkien vuoksi ja pääsimme vastaanotollekin jo ennen aikaamme.

Ell-tätimme kirjoitti mm näin: "Helmi oli vastaanotolla pirteä. Limakalvojen väri ja imusolmukkeiden koko normaalit, ientulehdusta ja hammaskiveä kohtalaisesti. Sydän ja hengitysäänet ok, vatsan tunnustelussa ei erityistä tosin Helmi vähän pullea (6,6 kg) eli tunnustelu hankalaa. Verensokeri nyt 20,92 eli koholla, mutta matalampi kuin tavallisesti."

Seuraava käynti onkin sitten hammaskiven poisto ensi viikon torstaina.

Kaikki kuitenkin hyvin, ja Helmi on ollut oma itsensä sunnuntain jälkeen. Fruktosamiinitulos soitetaan meille huomenna, ja sitten päätetään millä insuliiniannostuksella jatketaan.

"Täti hei, voisko ne hammaskivetkin ottaa puhelimitse?
Mä pitäisin mun suuta näin auki.
Jooko?"

41 kommenttia:

 1. Tää onkin ihana kissa-aamu kun ensin kuuntelee itämaisten laulua ja sitten kurkkii Helmin hampaita :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että kaikki oli kunnossa! Voi Helmi, olisi se mukavaa, jos se hammaskiven poisto onnistuisikin puhelimitse! Nyt kyllä taidat joutua pettymään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tämä ei mene Helmin suunnitelmien mukaan :)

   Poista
 3. Upea, ihana Helmi! Olipas taas hyviä uutisia, ettei mitään uutta vaivaa löytynyt. Ja hammaskiven poisto menee varmaan nukutuksessa - niin ainakin Viirulla on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, hammaskivi poistetaan nukutettuna. Samalla otetaan myös virtsanäyte varmuuden vuoksi.

   Poista
 4. Eli jännitämme vielä hieman lisää sitä fruktosamiini tulosta. Ja hammaskivenpoistoa emme edes halua vielä ajatella. (Onneksi kissoilla sen poisto on kivuttomampaa kuin ihmisillä. Paitsi toipuminen toimenpiteestä kestää kauemmin.)

  Vai on Naukulan Helmi hieman pullea! No, tyttöjen täytyykin olla hieman pehmeitä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännitetään, mutta kun muut arvot olivat kohdillansa, niin en usko että sieltäkään mitään kummallista tulee :)

   Poista
 5. Hyvä, Helmi! melko varmasti vetsku edes harkitsee hammaskiven etäpoistoa kun noin hienosti poseeraat. Älä nyt kumminkaan ihan laske sen varaan, voi olla että se haluu nähdä sut kun oot niin kiva typykkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti koko hammaskivi oli keksitty, kun tätillä oli Helmiä niin ikävä ;)

   Poista
 6. Me pojat tykätään vähän bulleista, Helmi, sä oot siis just meijän miäleinen Kissa Neiti.

  Myrsky: Mäkin joudun hammaskivenpoistoon, ku mä on siitä outo koira etten tykkää jälttää luita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tykkäätte!

   Ootko Myrsky koskaan harkinnut luita?

   Poista
 7. Höh, miksei muka vetsku voisi sojottaa ultraäänimasiinalla puhelimeen, jos Helmi toisessa päässä odottaisi hammaskivenpoistoa suu ammollaan? En näe tässä mitään ongelmaa... ;D

  Hyvä, että Helmi oli kunnossa. Toivottavasti hammaskivikeikkakin sujuu hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se hyvin mene. Kerran aikaisemminkin on homma hoidettu.

   Poista
 8. Mitä? 6,6 kg vähän pullea? Mitähän meidän Vanha Herra sitten on runsaalla 7 kg:lla? -> Suuri ja komea kulmakunnan Kingi! Hienoa, että Helmi on kunnossa ja komeasti näyttää hampaitaan. Toivottavasti yhtä hyvin sitten h-lääkärissä.

  VastaaPoista
 9. Anteeksi vaan kaikki tieteen teoriat, mutta me uskomme että kaikkien keltaisten kissojen kuuluu pulleita,(vrt.Karvinen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla hyvinkin niin, nyt kun tarkemmin ajattelee! Hyvä vertaus :)

   Poista
 10. Teknologia kehittyy ikävän hitaasti, kun ei edes puhelimitse voi hammaskiveä poistaa - sopisi itse kullekin. Hienosti olisi Helmillä hampit tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopisi kyllä minullekin! Oma aika olisi sitten viikkoa myöhemmin...

   Poista
 11. Kyllä olisikin kätevää, jos hammashoito voitaisiin tehdä puhelimessa! Meilläkin on ensi viikolla hammaslääkäri. Otetaan peräti hampaita pois (ja sen jälkeen Figolle ei taida enää hampaita jäädäkään, paitsi kulmahampaat...).

  Hyvä että Helmi oli pirteä lääkärillä, mutta tyhmää, että hän oli epäpirteä aiemmin :( Toivottavasti pirteys jatkuu! Pulleuteen emme sano mitään! Nih!

  VastaaPoista
 12. Hmph! Että mua risoo nuo "pullea"-kommentit. Mitä muodokkuusrasisteja nuo lekurit ovat! Helmi, olet oikean kokoinen. Meitsikin vaan kasvattaa massaa, vaikka pitäis muka laihtua. Kapinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ell-täti kyllä ihan kivasti kirjoitti, sitä paitsi jos Helmi laihtuisi paljon yhtä äkkiä, olisi se merkki diabeteksen pahanemisesta. Mutta oikeassa oot, ei voi laittaa muotteihin! Muodot kunniaan ♥

   Poista
 13. Voi, hienoa, että arvot olivat näin hyvät Helmillä. Ja kyllähän te sitten pika-pikaa selviydytte vielä siitä hammaskiven poistostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ilahduin kovin kun sunnuntai pelästytti! Eiköhän se hammashoitokin tosissaan hoidu.

   Poista
 14. Helmi, sä oot nätti ja suloinen juuri tollaisena. Et oo mikää pullea:) Kissa SAA olla pehmeä ;) Kiva, että uutiset ovat hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa, ja onhan Helmi muutenkin aika isokokoinen :) Tästä linkistä löytää vähän osviittaa koosta: http://www.naukulanperhe.blogspot.fi/2010/11/iso-vai-pieni.html

   Poista
 15. Hyvä, ettei mitään löytynyt. Hammaskivi kyllä hoituu. Terveisin kaksi paksua ja yksi laiha katti ja muu porukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä oli! Hammaskivii varmasti hoituu.

   Poista
 16. Kiva kuulla, että kaikki on hyvin ja Helmi huolestutti Mammaa turhaan. Kissoillakin saattaa olla erilaisia päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmillä ilmeisesti oli huonompi sunnuntai aamupäivä! Onneksi kaikki on nyt hyvin.

   Poista
 17. Oi voi, kun huolta aina välillä tulee. Vaan onneksi Helmi on kunnossa. Onnipojan patti poistetaan huomenna ja kaikki sujuu varmasti hyvin, mutta silti tästä mammasta tuntuu että pitäisi olla paikalla pitämässä tassusta kiinni.
  Kun operaatiosta selvitty lasketaan insuliinin määrää kahdesta yhteen, eilen käytiin mittauttamassa arvo.
  Onni saakin tällä viikolla matkustella boxissa paljon, onneksi ei ole hänelle mikään ongelma. Pieni punainen kirsu vaan tulee verkon läpi ja kuuluu heiveröinen "nau". Voi noita isoja pikkusia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidetään kaikki peukut ja tassut pystyssä, että Onnin patin poisto sujuu hyvin! Kerrothan sitten, että kaikki on ok? Teillä ilmeisesti diabeteskin on hyvissä kantimissa. Hyvä niin! Eipä Helmikään suurta meteliä pidä, joten sen takia ei täälläkään tarvitse hermoilla. Tsemppiä teille!

   Poista
 18. Kiitos peukuista ja tassuista :)

  Onni on kotona kolme tikkiä otsassaan ja kaikki sujui tietenkin hyvin. Nyt väsynyttä pikku potilasta paapotaan erityisen paljon ja voi sitä Onnin riemua kun näki meidät hakiessamme hänet kotiin. Viikon päästä saadaan tulokset ja luultavasti on harmiton patti, mutta lääkäri ehdotti sen poistamista koska niillä on kuulemma taipumus kasvaa ja tulehtua.
  Onnin hampikiven poistokin sujui aikoinaan hyvin. Helmi ja Onni onkin lääkärissäkäynnin konkareita :)
  Tassut pystyssä !

  VastaaPoista
 19. Hienoa, että siellä on kaikki hyvin! Onni epäilemättä käyttää nyt tilaisuuden hyväkseen. Helmin fruktosamiinitulokset tulivat ja korkealla oli. Eli siirrytään kolme-kolme pistoksista, neljä-kolmeen. Tulevana torstaina otetaan sitten pissanäytekin. Konkareita tosissaan ovat, ja toivotaan että ensi viikon torstai menisi meillä hyvin.

  VastaaPoista
 20. Kyllä se menee...diabetes ei hankaloita rauhoittamista tai nukuttamista operaatiota varten.
  Helmiä kyllä tutkitaan tarkasti ja saa tarvittavan hoidon.
  Symppaan kyllä teitä <3

  VastaaPoista
 21. Mua kiinnostaisi tietää tarkemmin Helmin systeemeistä; siis arvojen mittauksista yms.
  Sopiiko ? Onkohan mulla sun s-posti osoite? Eikös me vaihdettukin kuulumisia? Vai blogisiko kautta vaihdettiin. Anteeksi että muisti pätkii vaikka maailman tärkeimmästä asiasta kyse :)
  Taitaa tuolla profiilissakin näkyä osoite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita vaan s-postia tulemaan Naukulankerho on osoite ja loppu on @gmail.com

   Jatketaan sitten siitä :) Ollaan vain taidettu blogissa vaihtaa kuulumisia toistaiseksi!

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.