perjantai 29. marraskuuta 2013

Ei käy

ulkoilu

Ulkona joko sataa, tuulee tai on pakkasta. Nuo säätyypit eivät tunnu Helmiä miellyttävän. Vaihteluita on ollut paljon, muttei ehkä nyt niin paljon kuin Helmi ajattelee. Iltaisin sää halutaan tarkastaa noin vartin välein. 

"Näin pyydetään kiltisti ulos." 

"Sää kannattaa tarkastaa usein.
 Eihän sitä koskaan tiedä."

Tänään annan Helmille neljännen B12-piikin. Sen jälkeen vielä kaksi.

18 kommenttia:

 1. Sääasema Helmi ♥
  Saako Helmi piikkien jälkeen jotakin vitamiinilisää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiedä vielä. Täytyy konsultoida ell-tätiä.

   Poista
 2. Pitähän se sää tarkastaa. Emmekös me ihmisetkin halua koko ajan tietää, millainen sää on tai millainen on tulossa, vaikkemme ulos menisikään :)
  Helmille (ja meidän Maunolle) ulkoilu on varmaan niitä elämän tähtihetkiä ruokailujen lisäksi. Tänään täällä Turussa on hieno päivä, toivottavasti sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis oli päivä, mutta niin kovin lyhyt! Luulenpa, että Helmi tietää sään, mutta katsoo aiheelliseksi pyytää ikkunan avaamista silti. Ettei mamman koulutus mene hukkaan!

   Poista
 3. Eihän niistä säänvaihteluista koskaan tiedä. Meillä koitetaan ensin ulos etuovesta (tai takaovesta, miten nyt milloinkin), jos sää ei miellytä, peräännytään ovelta ja koitetaan noin minuutin kuluttua takaovesta. Ilmahan voi olla toisella puolella taloa ihan toisenlainen. Ja samat säätyypit ovat meilläkin pannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa tutulta toiminnalta! Joka ovesta ja ikkunasta on tarkastettava tilanne.

   Poista
 4. Äkillliset säämuutokset ovat mahdollisia, joten kannattaakin vilkuilla ulos tuon tuosta!
  Onko Helmillä enää mitään kontrollikäyntiä ell:llä sen jälkeen, kun kaikki vitamiinipiikit on annettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontrollikäyntiä ei ole sovittu! Tarkkailen tilannetta ja pyydän neuvoja tarvittaessa. Nyt näyttää ainakin tosi hyvältä.

   Poista
 5. Ohhoh, onpa siellä valkoista!
  Täällä on nyt maa kovana koppurana kun on ollut hieman pakkasta. Toisaalta täällä ei ole satanut kovin paljoa, edes viime viikkojen aikana niin kuin siellä, joten maa on muutenkin aika kuiva. Ihan hyvin kelpaa poikien tassutella, eikä tule tassut edes kuraisiksi - jos pojat nyt siitä välittäisivätkään.
  Helmi on tarkka säätiloista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt minä näin pojat kävelemässä Pantteripalstalla pienissa mustissa kontioissa. Mutta kyllä niissä sitten tultiin isäntämäisesti ihan sisälle asti.

   Poista
 6. Ajantasalla täytyy olla. Niin säätilan ja muidenkin asioiden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti myös uuden asuinpaikan hiirikanta ja sen maistuvuus on nyt tarkastettu ja olette hyvin ajantasalla :)

   Poista
 7. Siä osaatkin pyytää tosi nätisti ulos. Miä oon viälä niin piäni etten aina malta nuin kiltisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut kun siä oot niin söpö, niin ei se varmaan haittaa!

   Poista
 8. Parempi Helmin on pysyä sisällä epäsovilla säillä, mutta tarkistaa kyllä pitää! Johtajattaren täytyy olla selvillä asioista, sitä paitsi. Niin ja Mamman kanssa täytyy voida keskustella kaikenlaisista asioista, myös säästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Helmiltä ei jutut lopu! Toki sääkin on yksi aihe.

   Poista
 9. Hienoa että syy huonovointisuuteen selvisi ja niinkin helposti kuin vitamiinilla parannettavissa. Onko kakkakin nyt ollut kiinteätä ?
  Kyllä tää mamma on vähän pönttö...muistat varmaan kun kerroin että Sulholla fruktosamiinit korkealla ( 500, sairastuessa 650) ja minä vaan ajattelin tottakai ne diabeetikolla on. Ja onhan ne jos ei saa oikeata annosta insuliinia ! Nyt Onni saanut maanantaista asti 2 yksikköä/2krt/vrk ja ensi maanantaina kontrolli, arvot olivat 24. Ja me jo eläteltiin ajatusta että josko oma haima toimii normaalisti kun 1 yksiköllä pärjätty toukokuusta lähtien js arvot olleet 3,4 - 11,9 välillä.
  Mutta ei se niin mene :[ Ilmankos painokin oli pudonnut. Kissahan voi parantua diabeeteksestä.
  Mutta nyt Sulho on pirtsakka poika ja oraville jäkätettiin oikein pontevasti ipanoitten kanssa. Ulos ei uskalleta mennä...tiedä vaikka orava kävisi persuskarvoihin kiinni !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että korkeampi annos auttaa Onnilla! Siitä se painonpudotus siellä, täällä sen aiheutti varmasti mm ripulointi. Onneksi se on nyt kurissa! Kakka on ollut kiinteää ja toivottavasti pysyykin sellaisena. Se on totta, että kissa voi parantua diabeteksesta, tai ainakin se voi mennä lepotilaan. Helmihän oli 3 kk ilman pistoksia muistaakseni v 2011 loppu puolella, mutta se ei sitten ollut hyvä. Lepotilaa ei saavutettu ja piikitykset ovat nyt jatkuneet.

   Eipä täälläkään aina niin fiksuina olla!

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.