perjantai 15. marraskuuta 2013

Tuloksia

Kaksi kolmesta

Soittoaika on paras aika ja nyt meille soitettiin! 

Helmin B12 vitamiini taso on 118, kun sen pitäisi olla kissalla 199 - 984. Eli lähden ajelemaan ja hakemaan parin viikon annokset. Vitamiinia annetaan pistoksena ja kun olen siinä varsin harjaantunut, saan antaa sen itse. Insuliinihän pistetään myös, ja olenkin antanut Helmille kaksi pistosta päivässä yli kahden vuoden ajan. 

Foolihappoarvo on korkealla eli 112, kun sen pitäisi olla alle 49. Eli kertoo siitä, ettei kaikki ole kunnossa ja B12 ruiskeet saattavat auttaa myös tähän. 

TLI eli haimakoe kestää vielä ainakin pari viikkoa, sillä se on lähetetty tutkittavaksi Amerikkaan asti. 

"Täti hei, mä en nyt ehtinyt puhelimeen ku mul on vähän kiire raksukipolle." 

Nyt tämä mamma lähtee ilta-ajelulle hakemaan B12 ampulleja! 

38 kommenttia:

 1. Hyvä, että voit antaa pistokset itse, niin hoito voi alkaa heti. Toivottavasti viimeisetkin tulokset tulevat pian. Ja ennen kaikkea, toivottavasti Helmi tulee kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoito alkoi onneksi jo viime viikon perjantaina kun käytiin antamassa se verinäyte! Senkin takia vähän hermoilin kun näitä B12 vitamiinipistoksia pitää antaa viikon välein jos on puutosta. Loppu hyvin kaikki hyvin ainakin tämän suhteen. Nyt sitten odotellaan sitä haimakokeen tulosta.

   Poista
 2. No johan nyt joutuu Helmi pisteltäväksi:( - mutta onneksi osaat antaa pistokset itse! Toivottavasti nyt sitten olo kohenee - sekä Helmillä että Mammalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Helmi ei ole pistoksista moksiskaan! Tämäkin sujui leikiten.

   Poista
 3. No niin, jospa tuosta lähtisi Helmin vointi kohenemaan! Hienoa, että pystyt antamaan vitamiinit kotilääkityksenä. Pikaista paranemista Helmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin on tullut harjoiteltua tuota pistämistä! Tämä ei ollut vaikeampaa kuin insuliininkaan antaminen. Helmi napsi raksuja samalla ja hurisi.

   Poista
 4. Helmillä on onnekseen taitava mamma ja pistoshoito voidaan tehdä kotona. Toivottavasti Helmin vointi kohenee ja Amerikasta saadaan hyviä uutisia (vähän epäilinkin, että labrat on jonnnekin kaus lähetetty, mutta että noin kauas..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavuudesta nyt niin tiedä, mutta ainakin pistosharjoituksia on takana roppakaupalla! Nyt odotellaan rauhassa viimeistä tulosta.

   Poista
 5. Miä voisinkin pyydystää Helmille eri vitamiinirikkaita tulppaanimyyriä. Haleja. -myrtti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistosten lisäksi tulppaanimyyriä! Kaunis kiitos Myrtti ♥

   Poista
 6. Onneksi se pistäminen on niin helppoa! Eiköhän niitä näytteitä pystytä yhtään lähempänä tutkimaan kuin Ameriikassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitten vissiin! Nyt maltamme odottaa.

   Poista
 7. Hienoa että Helmin kuntoon saamisessa päästään eteenpäin <3

  VastaaPoista
 8. Ok, nyt päästään eteenpäin Helmi-rouvan hoidossa. Miusta kyllä näkee jo turkista, että rouvalla on pikkasen terveydessä klappia, turkki on niin hajonnut. Niin kävi Mustuaisen turkillekin, kun se kävi tavallista sairaampana - vaikkei muuta ois näkynytkään.

  Hyvää vitamiinikuuria ja paljon kärsivällisyyttä kummallekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Turkki(kin) on ollut huonossa kunnossa, mutta nyt uskomme parempaan!

   Poista
 9. Kylläpä noit tuloksia sai odottaa, varmasti on Mammalla ollut hermo kireällä. Helmin onni, että Mamma on ammattimainen pistäjä, ei tarvitse käydä vitamiinipiikin takia lääkärissä. Toivottavasti olo tuosta kohenee. Mistähän B12 vitamiinin puute kissalla johtuu? Kasvissyöjäihmisillä voi tulla vajausta jos vitamiinia ei napsita purkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä johtuu, täytyy selvitellä!

   Poista
 10. Toivottavasti lääkitys auttaa ja Helmi voi kaikesta huolimatta hyvin. Minäkin olen joutunut Aku-kissaani pistämään kahdesti päivässä diabeteksen takia. Aku on jo mennyt tuonimaihin ja ilmeisesti Aku menehtyi johonkin muuhun vaivaan kuin diabetekseen. Akulla oli ikää viisitoista ja puoli vuotta ja ulospäin kaikki näytti hyvältä.
  Tsemmpiä teille ja rapsutukset päälle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt täällä ollaan taas positiivisellä mielellä ja Helmi vaikuttaa pirteältä.

   Poista
 11. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja Helmi toipuu pian. Haleja ja rapsuksia Käpälämäestä.

  VastaaPoista
 12. Apua saapi Helmi- neitonen ! Hyvähyvä.
  Jotain iloa sentään pistämisrutiinista, jos nyt niin voi sanoa, ei tarvi Helmin ajella vitamiinin takia lääkäriin.
  Kaikenlaista sitä eteen tuleekin...täällä jo mielessä sulhon tulevat tulokset...mitähän kilpirauhasesta sanotaan. Ei saisi mennä asioiden edelle, mutta minkäs teet ! ?
  Helmille haleja ja mammalle myös.
  Levollisia unia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt todella tuntuu paremmalta! Minustakin ja Helmistä varmasti eritoten. Toivottavasti Sulho hurmaa kaikki hyvillä tuloksillaan. Me vuorostamme pidämme nyt peukut ja tassut pystyssä. <3

   Poista
 13. Sentään joku asia selvisi! Hyvä että olet jo oikeastaan ammattilainen noissa pistoksissa. Ja sitä paitsi helpompi se voi kotona ollakin tuikata, kuin stressaavassa eläinlääkärissä!

  Mutta onpas hankalaa, että niin pitkään menee haimakokeessa! Entäs jos olisi hätä? Ei ole kyllä toimiva systeemi tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että tämä on näihin pistoksiin parempi ratkaisu. Onneksi asemalla suostuivat ehdotukseeni!

   Poista
 14. Hienoa että tulokset vihdoin tulivat, ainakin siis nuo kaksi kolmesta. Voi ihmettä sentään, Helmin näytteitä lähetetään Amerikkaan saakka. Toivottavasti sieltä sitten tulee hyvä ja tarkka vastaus. Kyllä Mamma vaan on yliveto, kun osaa pistää niin, että toinen vaan syö raksuja ja hurisee.
  Terveisiä Mammalle ja Helmille Viherlaakson pentulasta, jossa on tänäänkin pelattu raksupeliä ja raksut tyhjennetty muutamaan kertaan. Paljon muuta täällä ei ole sitten tapahtunutkaan, kun kissat ovat maanneet koko päivän pieniä aamu- ja iltariehuja lukuun ottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi taitaa vain tykätä, kun sitä vähän rapsuttelee niskasta ruokailun yhteydessä!

   Hienoa, että raksupeli kiinnostaa. Toivottavasti myös Rauha sitä jatkossa pelaa yhdessä Ruskan kanssa. Tänään onkin sittten jännä päivä kun Raita ja Elli lähtevät uusiin koteihinsa.

   Poista
 15. Hyvä että tulokset tulivat ja sai lääkemääräyksen. Nyt vitamiinia kehiin ja kehoon, toivotaan että olo kohenee. (Kyllä se Helmi edelleen on kansainvälinen kaunotar vaikka turkki ei niin sileä olekaan. Kertoohan sekin jo kansainvälisyydestä että neidin verta lähetään ameriikkaan asti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kehräyksen määrä on entisestään lisääntynyt! :) Toivotaan, että turkkikin taas kohentuu. :)

   Poista
 16. Pitääpä ne tulokset lähettää kauas! Mutta onneksi tällä erin vaikuttaa siltä, että oireet ovat helposti hoidettavissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin vielä hoitotoimet onnistuvat hyvin!

   Poista
 17. Hyvä, että piina loppui. Tulokset on hyvä saada, jotta pystyy toimimaan! Ihailen sitä, kuinka hyvin pidät Helmistä huolta. Joskus hiipii pelko, onko Muksulla kaikki hyvin, vaikka se ei oirehdi mitenkään eikä ole kovin vanhakaan. Se on niin villipeto eläinlääkärissä, etten oikein kovin mielelläni siellä käy. Kerrohan sitten, kuinka hoito tepsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että asuu siellä villipeto! Täällä on kiltti kotikissa.

   Poista
 18. On niin ikävää kun lemmikki sairastaa :( Huoli on kova. Epävarmuus on niin kuluttavaa. Hienoa, että lääkkeitä ja hoitoa on olemassa ja Helmi voisi saada arvot kohdilleen ja keskittyä kissanpäivien viettämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpäivät kuuluvat jokaiselle kissalle!

   Poista
 19. Blackie on edelleen toiveikkaalla mielellä.
  On kyllä Helmi rakastettu kissa!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 20. Voi Helmiä! Toivottavasti asiat alkaa nyt luistamaan. :)
  Miten Helmi alunperin oirehti diabeteiksen ja vitskujen puutteeseen? Mistä semmoisen tunnistaa? Ja miksi tälläiset taudit iskee? Miten ne voi estää? Annillakin alkaa olla ikää jo kahdeksan vee ja rupeaa nämä "vanhojen" taudit pohdituttamaan. Lekurille pitäisi mennäkin tässä joku päivä rokotukset uusimaan, mutta kun koulu/työkuviot on niin sekavia ei oikein löydy sopivia päiviä. :(

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.