sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Veljeni

Kissakuiskaaja

Naukulassa kävi vieraita. Vanhempani sekä veljeni. Veljeni on kissakuiskaaja tai pikemminkin voisi sanoa eläinkuiskaaja. Kaikki eläimet ovat aina pitäneet veljestäni, myös se lokki, joka kotipihalla käy hakemassa makkaranpalan kädestä. Veljeni on opettanut sekä Wilman, että Helmin taputtamaan sohvapöydällä olevaa raksupurkkia saadakseen sieltä raksun. Nyt raksuja tarjoiltiin kädestä. 

"Anna jo se raksu!"

"Voitko olla häiritsemättä, mamma. 
Me juodaan nyt kahvia." 

Kuka on teillä suosikkivieras?

29 kommenttia:

 1. Voi että ♥ Helmin eno on suosikki!
  Täällä on Mustin suosikki ainakin Kaj-Ingmar, joka sai eilenkin pihalla käydessään puskuja osakseen. Kaj-Ingmar tuoksuu joskus huumaavasti jänispaistilta ja hän tuo välillä myös kalaa Mustille. Kaupungissa ollessamme Mustin suosikkivieras vaikuttaa olevan Zepa! Jenniäkin on kyllä halattu. Ransulla ei ehkä ole suosikkeja, taitaa olla aikamoinen mamman poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänispaistilta tuoksuva vieras! Ei ihme, että Musti tykkää. Zepa on myös suosittu, tiedän. Ihan syliin asti on Musti mennyt. Ransu on tunnetusti mammanpoika :)

   Poista
  2. Noku mä niin raxtan Mustia, niin kai se fiksu poika tajuaa! <3 <3

   Poista
 2. Vai sellainen eno! Selvästi hyvä ihminen ja Helmin suosikki!

  Meillä ei ole suosikkivieraita. Friede suhtautuu arvokkaan varauksellisesti vieraisiin ja Figo ei välttämättä ole tavattavissa lainkaan, tai sitten se teeskentelee, että jos vierasta ei huomioi, ehkä sitä ei olekaan! Meillä tosin vieraat eivät tarjoile eväitä kissoille, johtuukohan se siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä seuraavalla kerralla vieraan kannattaisi tarjoilla siellä muutama herkkuruuan nokare?

   Poista
 3. Onkos kissakuiskaajalla itsellään kenties kissaa, kun niin taitavaksi on oppinut? Helmihän on ihan kissakuiskaajan lumoissa!

  Meillä vieraita ei juurikaan huomioida, elleivät ne tule kinkku kainalossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kissaa, taidot taitavat olla synnynnäisiä. Kannattaa antaa vieraille vähän ohjeita ;)

   Poista
 4. Meillä kävi eilen ensimmäistä kertaa eräs naapuri, joka ei kuulemma edes pidä kissoista. Silti Mauno teki heti tuttavuutta (ja Mauno ei yleensä mene kenenkään luo!). Taitaa naapurimme olla tietämättään kissakuiskaaja :-)

  VastaaPoista
 5. Jos Mauno päätti tehdä käännytystyötä?

  VastaaPoista
 6. Bertta suhtautuu vieraisiin Friden tavalla. Toki, jos kinkku on vieraan kainalossa, B on ensimmäisten joukossa tervehtimässä ja kiehnäämässä'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa siis teillekin tulevien vieraiden kantaa kinkkua kainalossaan!

   Poista
 7. Kyllähän kissa heti huomaa, kuka niistä pitää (vaikka ei itse tietäisikään). Poika tahtoo kohdella Muksua kuin koiraa ja siitähän se ei pidä. Vastakarvaan silittelyä ja taputtelua. Pitää aina mennä hätiin : )

  Upean rasian on Helmi saanut : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muksu tietää olevansa kissa! Eihän sitä nyt sovi muuna kohdella.

   Poista
 8. Meillä on suosiossa mummi ja ukki. Kun olivat etelässä ja sieltä skypettelivät, etsivät kissa tietokonetta kiertäen, että missä ne nyt oikein on piilossa, kun ääni kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hämäävää tuollainen, kun ääni kuuluu, mutta ei näy!

   Poista
 9. Helmi on aivan myyty :) Meillä ei juuri vieraista perusteta, usein käyvä ystäväni saa kuitnekin puskuja. Veljeni hyväksytään myös vaikka käy koiran kanssa. Yleisesti ottaen naiset hyväksytään miehiä paremmin. On kuitenkin yksi poikkeus, Neron oma renki, joka asuu täällä kun oma väki on matkoilla, mutta rengillä onkin suositukset kolmeltatoista kissalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavat suositukset rengillä! Aika jännää, että koiran kanssa käyvä veljesi hyväksytään. Tai sitten koiran terveiset kertovat veljesi olevan eläinrakkaan.

   Poista
 10. Meillä maukuille on suosiossa kaikki vieraat, jopa pizzakuskia juostaan ovelle vastaan. ;) Ja muutenkin pyöritään mukana menossa, varsinkin jos tulee lapsia tai kissaihmisiä, jotka leikittävät. Osirikselle vieraiden tuleminen tarkoittaa "karkuun sängyn alle!", paitsi kun mummun ja papan ääni kuuluu ovelta, silloin tullaan vastaan. Jos on joku tutumpi henkilö, niin hetken kuluttua herra tulee kurkkimaan nurkan takaa vaivihkaa. Tuntemattomien kanssa voi mennä useampi tunti, kun herra suvaitsee näyttäytyä jos ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosiaalisia maukuja! Jos minä olisin pizzakuski, niin haluaisin heti kaikki teille tulevat keikat itselleni! Osiris on sitten vissiin vähän ujompi, tai ajattelee ettei tarvitse vaivautua kun maukut hoitavat homman!

   Poista
 11. Meillä ei ole suosikkivieraita. Vieraita ei tosin juosta karkuun, mutta saatetaan ohimennen puskea. Aika neutraalista vieraisiin täällä suhtaudutaan. Ehkäpä veljesi kannattaisi ottaa oma kissa? Onko Helmi käynyt kylässä veljelläsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veljeni voisi ottaa kyllä melkein minkä tahansa eläimen! Hänellä on joskus ollut koira. Veljeni asustaa samassa taloudessa vanhempieni kanssa, joten kyllä Helmi siellä kylässä on ollut.

   Arvaapa muuten kuka kävi eilen ulkona? Ihan kuten te ennustitte!

   Poista
 12. Meillä suosikkivieraat on aktiiviset kissatädit kuten esim. paikallisista mainiten Naukulan Mamma ja Saila, jotka suhtautuvat herra päätoimittajaan isolla huomioinnilla :-D Kaikki muutkin kissaystävälliset vieraat on herralle tervetulleita, mutta yhtä hunajaisia on harva muu kuin nää kaksi lelluttajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Herra osaa suhtautua lässyttäviin täteihin kissamaisen rennosti!

   Poista
 13. Kyllä täälläkin vieraisiin suhtaudutaan hyvin niukasti ja neutraasti. Paitsi vaaahtosammuttimen kokoista onnesta kiljuvaa tyttölasta paetaan pieniin koloihin, tuntikausiksi. Kissakuiskaajia ei ole meillä nähty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne pienet kiljuvat vaahtosammuttimen kokoiset aika epäilyttäviä! Varmasti teillekin vielä kissakuiskaaja joskus ilmestyy.

   Poista
 14. Tuollaista kissakuiskaaja-suosikkivieras-enoa ei meidän kissoilla ole ikinä ollut. Taitavat meillä parhaita suosikkivieraita olla M. Mikkelistä ja L. Helsingistä. Tosin viimeksi kun L. ja hänen miehensä soittivat ovikelloa, Rauha paineli suinpäin sängyn alle. On tainnut Rauha vähän metsittyä, kun viime aikoina ei ole käynyt paljonkaan vieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten se on se ovikello? Täälläkään ei ovikellosta pidetä, vaikka vieraista yleensä kyllä.

   Poista
 15. Meillä mummo on Felixin suosikkivieras ja Esterillä se on ukki. Magnus tykkää kaikista, joilla on hyväntuoksuiset(!) jalat ja joita saa puskea ja lopuksi mielellään vähän maistaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jalkajuttu on kyllä tärkeä! Helmikin jossain kohdin käy aina tarkastamassa vieraan kengät ja yleensä työntää jopa päänsä kenkään.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.