keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kärsivällinen odottaja

ja kiireinen kulkija

Valjasulkoilulle lähdettäessä meillä on jo selvät rutiinit. Sulo odottaa kiltisti kehräten ulko-oven edessä kunnes talutusremmi on laitettu paikoilleen, oven turvalukko ja ovi avattu ja mamma saanut muutenkin tavaransa järjestykseen. Sitten mennään. 



Välillä ulkoilu on vauhdikasta, välillä lymyilemme puskissa. Naapureille voisi esittää pahoittelut siitä. Puskissa lymyily vaikuttaa aika epämääräiseltä touhulta, joten olen ottanut tavakseni kertoa ulkoiluttavani kissaa. 



Sulo myös tietää missä asuu. Kun on ulkoiltu tarpeeksi tai tulee joku muu hyvä syy, Sulo juoksee kipin kapin kotiovelle. Syitä on monia, kova sade yksi niistä. Tänään tulimme syreenipuskan läpi. 

PS. Olen yrittänyt ladata tänne huonolaatuista ulkoiluvideota, mutta en onnistu. Video on ilmeisesti liian suuri. Yritän keksiä miten sen saisin esille. 

PS2: Ja tässä video! Toivottavasti näkyy. On vähän hassu kun minä siinä kaikkea puuhaan. 



40 kommenttia:

  1. Tänään olimme jo menossa, mutta sitten tuli kaatosade. Yritämme hetken päästä uudelleen. Täällä ei odotus aina suju noin rauhallisesti. Puskissa lymyily on kiusallista, mutta minkäs teet kun kissan kanssa ulkoilee! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan parempaa tuuria ensi kerralla! Sateinen syksy ja välillä näyttää siltä, että Sulon mielestä se on minun vikani.

      Poista
  2. Puskaviidakossa vaaniminen kuuluu suuren saalistajan ominaispiirteisiin rutiineihin! ;D
    Kyllä ne naapuritkin sen pian jo muistaa jos minäkin tiedän jo lähiön naapuritalojen koirat henkilökuntineen..

    VastaaPoista
  3. Jotain jännää on ehkä tapahtunut, kun Sulolla tuossa kotiovella häntä on pörhöllään.

    VastaaPoista
  4. Emäntä: Meillä Max vie yleensä puskien läpi (tosi hauskaa..), mutta Pepsi ajattelee minun kannalta ja kiertää yleensä esteet, jotka hankaloittaisivat kulkuani. Puskissa lymyily: se kaipaa tosiaan joskus selityksiä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä Pepsi on ajattelevainen! Minäkin yritän välillä sanoa ettei mamma tuosta pääse.

      Poista
  5. Hienoa, että on rutiineja. Ne luovat turvallisuutta <3
    Tuosta videon upottamisesta blogiin: Itse käytän You Tubea. Lataan sinne haluamani videon, jonka määritän piilotetuksi (tarkoittaa, ettei se löydy millään haulla You Tubesta) ja videon linkin sitten laitan blogiin. Voi olla muitakiin hyviä tapoja, mutta tämä on mulla pelittänyt hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa kikkaa yritän nyt minäkin! Jostain syystä videon lataaminen you tubeen on nyt kestänyt hyvinkin reilun tunnin. Saa nähdä mitä tästä tulee.

      Poista
    2. Joo, kestää oman aikansa tuo You Tubeen lataus.
      Mutta oikein hyvä lopputulos. Sulo on niin ihanan innoissaan ovella odottamassa ja oikein singahtaa ulos <3 Söpönen!

      Poista
    3. Harmi ettei videosta kuulu kehräys! :)

      Poista
  6. Heh, puskissa lymyily on tosiaan kiusallista. Minä en pääse kaikkiin lähiympäristön kerrostaloihin selittämään alakertojen asukkaille, että en stalkkaa heitä, vaan seisoskelen heidän parvekkeensa tai ikkunansa ulkopuolella, koska odotan, että kissa haluaisi jatkaa matkaansa. Kissahan saattaa vaania puolikin tuntia samassa paikassa. Hmm. Onneksi vihaisia reaktioita ei ole tullut kuin muutaman kerran. Ne johtuvat aina siitä, että ihmiset kuvittelevat, että kissaakin viedään ulos tarpeilleen, kuten koiraa. Sen sijaan, kun kissa on suorittanut lajityypillisen teon eli napannut hiiren tai myyrän, ei siitä ihme kyllä ole tullut huutoa koskaan, vaan pelkkiä kehuja. Mitä tästä voidaan päätellä? Kissa on hyvä eläin kaupungissakin ;-)
    Suloiset sulotassut kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu täälläkin olevan muutamalla kuvitelma siitä, että kissaa viedään ulos tarpeilleen. Yritän aina ottaa sen puheeksi tavalla tai toisella, että välillä meille tulee kiire kotiin kun kissan täytyy päästä vessaan!

      Poista
  7. Määrätietoinen tapaus tuo Sulo, tietää tarkalleen mistä mennään! Ja mamma myös, ali, yli, loikka, kiri, ... Oisko jokin kissaviiri tukassa ilmaisemassa kissanulkoiluttajan passeli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissaviiri olisi mitä mainioin! Sulolla on aika vakiintunut reitti. Tänään sitä vähän sekotti orava!

      Poista
  8. Sulo on reipas ja vikkelä ulkoilija näköjään! Mammahan saa miltei pistää hölkäten! Siis silloin kun ei lymyile puskissa. Silloin kun me vielä Frieden kanssa ulkoiltiin valjaissa, tuli tosiaan välillä miettineeksi, että miltäköhän tämä mahtaa sivullisesta näyttää :D

    Lisäksi huomioidaan, että Sulon hännän kuviointi näyttää ylhäältäpäin samalta kuin kyyn kuviot. Ensin melkein pelästyin, että ette kai te ole käärmettä tavanneet, mutta ei onneksi! Tassut sitä vastoin näyttää ainoastaan pehmeiltä ja silkkisiltä kissantassuilta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä saisi juosta ja lujaa, ja välillä seisoskellaan. Onneksi ei olla tavattu käärmettä. Ollaan nähty vain pikkulintuja, harakoita, siilejä, rusakoita ja koiria. Niissäkin on ollut tarpeeksi ihmettelemistä :)

      Poista
  9. Voi miten kauniisti siinä ovella odotetaan, mamman ulkoiluttaminen näyttää olevan kovasti mieluista puuhaa - sehän käy kuin vanhalta tekijältä :)
    Ja tuo häntäpörrö on kyllä huomattavan komea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tulee häntäpörrö, ei sille mitään voi. Suhinaa en ole tainnut nähdä kuin kerran.

      Poista
  10. Voi hurja miten upea on Sulon selkäkuvio. Tyyrinä hän painaa kohti uusia seikkailuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyyriinä tosissaan vaikka omaa pihareviiriä ei vielä olla haluttukaan laajentaa :)

      Poista
  11. Iiik miten ihana tuo tassukuva! Ja video on ihan parasta realityä, mitä voi saada. Sulo niin rauhallisena odottaa sua ja sitten tallustelee määrätietoisena. Selkä-häntäkuviotsydeemiä minäkin ihailen, se näkyy niin hienosti videolla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo on määrätietoinen tapaus. Lähes kaikessa tekemisessään :)

      Poista
  12. Voi että !
    Sulollamon todella upeat kuviot selässä ja hännässä. ihan järkyn hienot!
    Hauska, kun hän niin innoissaan odottelee ulospääsyä, pää vaan pyörii ja lukon auetessa työntää tassullaan ovea auki ja mikä vauhti hänellä onkaan sitten ulkona!
    Rohkea kissa häntä häntä topakasti pystyssä. Heinäkin saa vähän kyytiä :)
    Näkee, että, on nuoresta kissasta on kyse. Mikä ilo ja into Sulon askeleissa on. Ja piha on jo niin tuttu...tietää minne mennä.
    Tiedätkö....ensin ihmettelin kovaa ääntä taustalla...niin sitä on maalaistunut, ettei enää edes muista miltä lentsikan ääni kuuluu.Ja Sulo ei äänestä moksiskaan.
    Ihana video, oi miten iloiseksi siitä tulikaan ! Ihana ihana Sulo ♡♡♡♡♡♡♡♡♥♥♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lentokonehan se! Tietyllä tuulella ajavat aivan meidän yli. Onneksi Sulo ei ole tästä säikkynyt lainkaan. Katselee vaan ohi lentäviä koneita tarkkaan :)

      Poista
  13. ....ihan piipistä nuo kirjoitusvirheet...hö...voi kakki !!

    VastaaPoista
  14. Sanotaan nyt suoraan, että fiksuin ja söpöin teinipoika jota ikinä tavannut / nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se söpö ja fiksu :) Ja varmasti tietää mitä ei saisi tehdä ;)

      Poista
  15. Voi teitä ihania! Sulo on kyllä todella reipas ulkoilija, ja oikein hyvä, että nuori mies tietää, missä koti on, jos tulee kiire sisälle. Voin kuvitella Mamman hassun fiiliksen kyttäillä naapureita pensaan takaa ja kertoa asiaa ihmettelevillä, että "ulkoilutan kissaa". ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä kyllä niin pitkiä lenkkejä tehdä kuin teillä, ihan omalla kotipihalla vaan ollaan! Tänäänkin olin ulkoiluttamassa kissaa ;)

      Poista
  16. Joo, tuo puskalymyily on kyllä semmoinen kissanomistajan bonus. Sitten kun seisot siinä puskassa pitkään, (kissaa ei tietenkään ulkopuoliselle näy, koska on siellä puskan sisällä / takapuolella haistelemassa jotain ihanaa heinää) niin samalla tietty juttelet lehvistölle: " Eikö jo mentäis? Onhan me tässä jo oltu, vaihdetaanko paikkaa?" Siinä sitä naapurit miettii, että mitähän se puska tuollekin vastaa... Toi kissaviiri aiemmassa kommentissa oli hieno idea!
    Sulo on kyllä mallikelpoisen innokas ulkoiluttaja <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nämä ulkoiluttajan jutut ovatkin sitten ihan oma lukunsa :) Tänään mm kerroin Sulolle oravasta tähän tyyliin: se on vähän kuin rotta, mutta sillä on pörröhäntä ja se viihtyy puissa.

      Poista
  17. Voi miten reipas puskajussi Sulo onkaan. Ihania kipityskohtauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kipityskohtauksia tulee säännöllisin väliajoin!

      Poista
  18. Ihan hyvä että naapurusto tietää että ulkoilet kissan kanssa. Ettei tule mitään väärinkäsityksiä. Sulo kyllä malttaa odottaa nätisti ja maltilla. Hienosti kasvatettu poika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kasvatukselliset asiat on ihan varmasti opittu Mesi-äidiltä, täällä vaan lellitään ;)

      Poista
  19. Kyllä toi Sulo on vaan teidän huudien kunkku ♥

    VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.