tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kontrollissa

ja tuloksia

Eläinlääkärireissu on nyt tehty ja kotiintulo aiheutti kovaa kehräystä. 

Painoa on tullut edelliskerrasta lisää, nyt paino oli 5,8 kg. Edellisellä kerrallahan paino oli tippunut 5,3 kiloon. Keuhko- ja sydänäänet normaalit, imusolmukkeet myös. Hammaskiveä ja ientulehdus, ne hoidetaan 3. huhtikuuta. Silloin otetaan myös pissanäyte. Vasempaan korvalehteen on Helmille tullut luomi, tai pigmentoitunut alue, siitä löytyi hiivaa ja sitä lähdemme hoitamaan kahdesti päivässä Canofite voiteella. 

Verinäytteissä toinen munuaisarvo (urea), proteiinit ja toinen maksa-arvo jonkin verran koholla. Verensokeri voimakkaasti koholla (34). Fruktosamiini oli pikatestissä kuitenkin matala (n. 200), ja siitä lähetettiin näyte myös eteenpäin. Soittoaika on huomenna tai torstaina, riippuen koska tulos tulee. Ennen sitä insuliinia annetaan 4 yksikköä aamuin illoin (noin 12 tunnin välein) kuten aikaisemminkin. Tuloksen tultua katsomme mihin suuntaan sitä vaihdetaan. 

"Ai mitä? Minuako tarkoitatte? Ai haluatte, että mä tuun ulos täältä?
Ootteko nyt ihan varmoja?"


"Poseeraa tässä nyt sit vielä!"

"Nää on kyl jotain vampyyrejä, ku aina haluaa mun verta." 

"Ei tuppoa, ei tuppoa. MÄ EN HALUU TUPPOA!"

"Eipä tässä mitään kummempaa, kohta lähetään taas kotiin. Mä tiiän." 

Lisäksi Helmille annettiin B-vitamiiniruiske ja niitä ryhdyn antamaan vakituisesti n. 6 viikon välein. Kaikenlaistahan näistä kokeista paljastui, mutta en oikein osaa olla huolissani kun Helmi tuntuu kuitenkin voivan nyt paljon paremmin kuin syksyllä. 

Lähetämme kovasti kiitoksia eläinlääkäritädille ja muulle henkilökunnalle! 

33 kommenttia:

 1. Rapsutuksia reippaalle Helmille :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti suoriutui Helmi reissusta. Pääasia, ettei syytä huoleen ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että Topinkin reissu menee hyvin!

   Poista
 3. Olipas siinä kaikenlaista! Mutta tosiaan on Helmi kiltti tyttö! Noin vain otetaan verinäyte! Olen tätä ennenkin ihmetellyt, ja ihmettelen jatkossakin ;)

  Hienosti siellä meni, vaikka kaikenmoista ilmenikin. Hyvä että Helmi on kuitenkin ihan kunnossa. Ei sitä silloin niin tarvitse huolehtiakaan, jos kerran kaveri on pirteä ja reipas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on oma itsensä, joten en oikein osaa olla kovin huolissani. Toivotaan, että optimismi kannattaa.

   Poista
 4. Helmi suhtautuu kyllä urheasti noihin kaikkkeíin piikityksiin, kuningatarmaisella tyyneydellä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ääntäkään päästänyt! Mitä nyt vähän verikokeen jälkeen rimpuili.

   Poista
 5. Hyvä, Helmi, oot reipas! Mutta soittoaika silti paras eläinlääkäriaika, eiköstä niin?

  VastaaPoista
 6. So well behaved! What a star. And good news too. Hurrah!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi is top performer at vet's. Everything was not that good (urea, lever, protein) and then we have dentist appointment early April. I'm still optimistic, as H seems to be much better now that during last autumn.

   Poista
  2. And sugar was high as well...

   Poista
 7. Huh, mikä informaatiotulva! Mamma varmasti pysyi jatkohoitosuunnitelmista kärryillä, joten hoitomyönteisellä Helmi-kullalla ei liene hätäpäivää. Toivottavasti Helmin vointi pysyy edelleen hyvänä ja mieli virkeänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Vähän liikaa kaikkea. Mutta insuliinipiikit menevät yhtä sujuvasti kuin ennenkin ja rasvan siveleminen korvalehteen kahdesti päivässä ei ole homma eikä mikään. Nyt vain odotetaan mihin insuliinimäärät asettuvat ja jatketaan sitten siitä.

   Poista
 8. Meillä oli vuosia sitten diabeetikkokissa Riku. Silloin sanottiin, että kissalla on verensokeri aina korkealla eläinlääkärissä, koska se stressaa kissaa ja streessi nostaa sokerin. Fruktosamini on se tärkeä ja sehän pikatestillä oli matala. Todennäköisesti siis asiat on Helmillä mallillaan, toivotaan ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa on sanottu, eli stressitilanteessa (kuten eläinlääkärillä) verensokeri on korkealla. Helmillä se onkin pyörinyt yleensä siinä 20 tietämillä (kun pitäisi olla sen 3.95 - 8.84 mmol/L välillä). Nyt sokeri oli kuitenkin 34, eli korkeampi kuin edellisillä ell-käynneillä. Fruktosamiini oli ilmeisesti vähän liiankin alhainen, joten se lähetettiin varmistettavaksi. Minäkin kuitenkin ajattelen asioiden olevan silti suht mallillansa!

   Poista
 9. Jo oli tarkka syynäys! Ei tainnut jäädä karvaakaan kääntämättä?
  Hyvät uutiset on aina hyviä uutisia, ja parhaita uutisiahan on tosiaan kissan hyvinvointi!
  Helmi se on ihailtavan reipas lekurissa! Jos lapset saa tarroja, niin kyllä Helmin olis pitäny joku herkku saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmin herkut nautittiin kotona! Diabetesraksuja olivat, mutta näyttivät maistuvan tosi hyviltä. Ihan parhailta ikinä!

   Poista
 10. Huoh. Ei mitään selvästi hälyttävää tiedosssa, tulkitsen. Hienoa että Helmin kunto on suht mallillaan. Ja Helmi myös voi hyvin. Kyllä oli ihanasti kuvattu ja kerrottu tuo eläinlääkärikäynti. EI TUPPOA, MÄ EN HALUU TUPPOA - mutta verta vampyyrit onnistuvat kuitenkin imemään ilman nukutusta vai? Nukuttaminen ei ehkä olisi suotavaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen positiivinen, vaikka pientä kremppaa olikin. Verinäyte pystytään ottamaan hienosti ilman nukutusta. Mutta huhtikuussa sitten joudutaan nukuttamaan, kun on hammashuollon aika.

   Poista
 11. Voi toista ♡ Mutta kyllä nää karvamurut on niin urheita.
  Peukut ja Onnilla tassut pystyssä että pisunäyte on ok. Mehän saatiin se ihan vahingossa otettua itsee kun poika lorotti niin sopivasti purkkiin...tosin mamma oli siinä kytiksellä aamun varhaisilla tunneilla.
  Tärkeintä on se että Helmin yleisvointi on hyvä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisvointi vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, siksi en ole nyt enää niin kovasti huolissanikaan. On se hyvä kun Onnin lorotukset saitte purkkiin!

   Poista
 12. ....no nyt tämä on saanut profiilikuvan hävitettyä...mahtaako nyt näkyä.....testing testing.

  VastaaPoista
 13. Helmi hoitaa lääkärireissutkin kuningatarmaisella tyyneydellä! Mitä nyt vähän tuppoa laitettaessa ääntään korottaa :) Tärkeintä on se, että Helmi noin yleisesti ottaen voi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ääni ei kohonnut edes tuponlaittohetkellä, mutta rimpuilu kertoi, ettei tuppo ole hyvä. Se ärsyttää Helmiä suunnattomasti, joten on paras olla laittamatta.

   Poista
 14. Sikäli kun minä mistään mitään tiedän, niin harvasta kissasta pystyis/ ehtis/kannattais(?) paljon kuvia lääkärireissulla ottaa :D
  Helmi näyttää olevan kissa omassa sarjassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi ottaa valokuvaamisen tosissaan! Aina on poseerattava. Näiden julkaistujen kuvien lisäksi, varastoon jäi vielä parikymmentä kuvaa... Että kyllä me ollaan nopeita!

   Poista
 15. Paljon rapsutuksia Helmille, olipas hän reippaasti eläinlääkärissä! :) Hassua, että tuppoa ei sais millään laittaa mutta verta kyllä antaa ottaa, hehhe.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aina ei voi ymmärtää! Pääasia tuntuu olevan, ettei tuppoa laiteta.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.