lauantai 10. maaliskuuta 2012

Purkki

pöydälle

Wilman poismenon jälkeisinä kuukausina en voinut katsoa silmissäni olohuoneen pöydällä (siis penkkihän se oikeasti on, tiedän) olevaa kissapurkkia.

Nyt purkki on palanut pöydälle ja Helmi on tyytyväinen. Raksuja voi taas pyytää tassulla, ja, kas kummaa, mamma muistaa tämän taidon vielä. Siis sen, että kun Helmi naputtaa purkkia, raksun olisi parasta tulla. Helmi on ollut tassutyöskentelyssä Naukulan kruunaamaton kuningatar ja osasi opettaa osan näistä tassutteluhommista myös aikanaan Wilmalle. Wilma tosin ei aina viitsinyt sitä rasiaa kopauttaa, vaan heilutti tassuaan muuten vaan!

"No mikäs se siinä?"
 "Muistaiskos toi mamma vielä tän?"
 "No laita nyt se kamera pois, ja anna raksui."
Huomaa viiksien asento - tästä Helmi pitää!
Kuvat on otettu jo sairaslomaviikollani ja penkillä oleva vessapaperirulla oli niistämiseen. Niitä kului sillä viikolla viisi, eikä niistämisessä näy vieläkään loppua. Nyt on uutena juttuna tullut mukaan se, että kun niistän, minua huimaa. Mistäköhän se johtuu?

No, joka tapauksessa purkki on esiintynyt Naukulassa ennenkin. Varsin kuuluisa purkki siis!

11 kommenttia:

 1. Hieno taito :) Onko Helmi oppinut tuon ihan itse, vai oletko opettanut? :)

  Mullakin viime viikon aikana kulunut ties miten monta talous- ja vessapaperirullaa, täällä nuha alkaa onneksi olemaan jo melkein ohi.

  VastaaPoista
 2. Ne Wilman tassunnostofilmit oli ihania! Se oli kuin maneki neko, japanilainen hyvää onnea tuottava vilkuttava kissahahmo :-)
  Helmin viikset ovat ihan mahtavat, hauskaa että ne menevät eteenpäin, minun pitääkin alkaa tarkkailla poikien viiksiä tarkemmin. Olen katsonut, että ne sojottavat eteenpäin kun painitaan tai leikitään rajummin.
  Pikaista paranemista ja huimauksen päättymistä!

  VastaaPoista
 3. Nyt sun pitää ruveta opettelemana nenäkannun käyttöö ihan oikeasti. Ei kuulostaa hyvältä jos niistäessä jo huimaakin!

  Helmille pusuja, as always

  VastaaPoista
 4. Fiksu Helmi! Huomioni herätti juurikin tuo vessapaperirulla, pysyykö se tosiaankin pöydällä ilman että Helmi tekee siitä pitsiä? Meillä kun jättää paperirullan pöydälle niin bengalin perinteinen lootushetki on kruunattu. :D

  VastaaPoista
 5. Hieno, taitava Helmi! Hyvä että purkki on palannut, että pääsee hiomaan omia ja mamman taitoja. Viikset ovat tosiaan tomerasti!

  Mammalle paranemista!

  VastaaPoista
 6. Todella hienosti opetettu mamma palvelemaan! Ei tarvii edes sanoa "HAU!" Tai tuijottaa pesupallo suussa... Oikeestaan ainoa parannut hommaan on, että rasia olisi aina ilman kantta ja täynnä nameja!!!!

  VastaaPoista
 7. Kuka onkaan ehdollistanut kenet?:D Hyvin vielä Mamma näyttää raksupurkkirutiinin muistavan.

  Niistäminen on yllättävän raju toimenpide (onteloissa ja korvakäytävissä on hurjat painevaihtelut). Mamman poskiontelot ovat nyt kovilla. Suosittelen myös nenähuuhtelukannun käyttöä. Hieman vaatii totuttelua, mutta helpottaa oloa. Tulehtuneet poskiontelot vetävät olon helposti tosi naatiksi.

  VastaaPoista
 8. Fiksu Helmi kauneuden lisäksi!
  Minulla oli juuri yhdellä työtoverilla poskiontelotulehduksen jälkiseuraamuksena niin pahaa huimausta, että joutui olemaan vain sisällä, koska pelkäsi menevänsä nurin. Sai jonkin huuhtelun sitten ja korviin tippoja ja homma hoitui. Hoida itsesi nyt hyvin kuntoon.

  VastaaPoista
 9. Return of the Purkki:D

  (Pehmeitä nenäliinoja se olla pitää. Wc- ja talouspaperit ovat kuonolle kuin kuonolle liian kovia.)

  VastaaPoista
 10. Sama tauti täällä. Huuhtelu suolavedellä nenäkannun avulla aamuin illoin helpottaa huomattavasti. Helmi on soma.

  VastaaPoista
 11. Katja: Muistini mukaan Helmi on oppinut sen ihan itse. En tosin ole ihan varma, mutta en kyllä muista opettaneeni tuota.

  Kiitos Saila! Voihan se olla, että pojat tykkäävät painista niin, että viikeset sojottavat eteenpäin?

  Zepa: Nyt taidan mennä kaivamaan sen pirhanan kannun esille kaapista! Ostin tänään myös Vicks nenäsumutetta...

  Anni: Helmiä eivät koskaan ole vessa- tai talouspaperirullat kiinnostaneet, eivät edes pienenä!

  Henna, Friede ja Figo: Helmi todellakin ilahtui purkin paluusta!

  Sulo: Ei tarvii ei! Riittää kun naputtaa kantta tomerasti ! :)

  Otto Kulta: En oikein jaksa uskoa, että poskionteloissa olisi kuitenkaan tulehdusta. Ei ollut ainakaan silloin kun ne ultrattiin lääkärillä, mutta lupaan nyt hakea sen kannun esiin!

  Mustakissa: Hoidetaan! Toivottavasti työkaveri jo paremmassa kunnossa, tuo vaikuttaa kyllä jo tosi pahalta. Ei minulla sentään noin pahasti asiat ole!

  Myrsky: Embo vessapaperi on kyllä mielestäni aika hyvä vaihtoehto! :)

  Kisulit: No niin, ei kun kannua etsimään...

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.