keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Vehnänjyvä

Viljelmä

Viime lauantaina istutin nämä vehnänjyväset Helmille. Aika voimakasta kasvua sanoisin. Tästähän saattaa jo saada ensimmäiset maistiaiset viikonloppuna.  Ensimmäinen kuva maanantailta ja viimeinen otettu juuri hetki sitten.Tästä sain sellaisen idean, että voisin heitellä näitä vehnänjyväsiä keväämmällä Helmin ulkoilutarhaan ja perustaa sinne vehnämaan. Täytyy laittaa idea muistiin!

Eikä sitten muuta kuin fanikuva loppuun!

19 kommenttia:

 1. Jee, fanikuva ♥
  Loistoidea laittaa Helmille omat kevätkylvöt!

  VastaaPoista
 2. Hurja on kasvu vauhti! Meillä ei nämä kelpaa kenellekään, monenmoista olen kylvänyt...

  Helmi ♥

  VastaaPoista
 3. Tulee ihan syyllinen olo kun lukee tällaisia vehnänidätysjuttuja. Meillä laiska henkilökunta ei ole kasvattanut mitään ruohoja pitkään aikaan. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä ja kaivaa mullat ja siemenpussit esiin.

  VastaaPoista
 4. Ihmeellinen kasvuvoima tuossa vehnäjyvässä, sen olen huomannut itsekin. Verso liikuttaa multaa.

  Ihana fanikuva! Helmi♥

  VastaaPoista
 5. Meillä kasvaa kolmessa kupissa ruoho, jotta aina on uutta ja tuoretta tarjolla. Väki onkin herennyt aika hienostelevaksi ja tarkaksi aamutarjoilustaan: ensin nautitaan salaatti, sitten kylmä leikkelelautanen ja vasta sitten maistuu aamuruoka..!

  Meidän pussissa muuten mainitaan, ettei saa kylvää suoraan maahan. Olen miettinyt syytä sille ja tulin siihen tulokseen, että voisiko siinä olla kyse sen kyseisen lajin leviämisestä luontoon.. Ihmeelliseltä jotenkin sellainen kielto tuntuu, vaikkei meillä ulos oltaisi mitään laittamassakaan :)

  VastaaPoista
 6. Saila: Kun vaan muistaisi sittenkun on kylvojen aika! Muistutatko?

  Kirsikka: Täällä kyllä maistuu vaihtelevalla menestyksellä. Parasta toki on se "oikea" ruoho/heinä, jonka toinen puoli on karkea.

  Hra Mäykynen: Ei kannata masentua! Meilläkin tämä vehnä on ollut kotona edellisestä talvesta, ja taitaa olla ensimmäinen istutus...

  Myrsky: Versossa on voimaa!

  Elina: Kävin heti tarkastamassa pussin ja siinä ei ollut mitään mainintaa. On luomua suomalaiselta luomutilalata, ja varmasti kasvaa jo "näissä maisemissa". Olikohan teillä jotain erikoislaatua?

  VastaaPoista
 7. Fanikuva ♥

  Ja salaatit kasvamassa! Meillä ei nuo kasvatetut heinät tai muut salaatit ole oikein kauppaansa tehneet. Tyypit vaan nykii ne juurinensa irti levittelevät pitkin lattioita...

  VastaaPoista
 8. Fanikuva on suloinen, Helmillä on niin ihanat hailakan vihreät silmät! Onko hänkin viinirypälesilmäinen silkkiäskissa, kenties? Minullakin on viime ja tällä viikolla ollut kylvöhommia.

  VastaaPoista
 9. Henna, Friede ja Figo: Sitä täällä ei olekaan tehty! Paitsi nyt kun sanoin, niin heti huomennahan tietysti sitten on.

  Paula: Viinirypälesilmäinen kyllä, mutta ei niin kovin silkkiäinen. Vähän enempi sellainen pellavainen. Kylvöt ja kevät ovat siis mielessä sielläkin! Ja ne kissanpennut.

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Eikö nuo heinä-ruohot laita kissojanne oksentelemaan?

  Meidän isäntä hieman hermostuu kun Jaffa pulputtaa oksennusta heti kun on sitä syönyt.

  VastaaPoista
 11. Näyttää hyvältä. Meillä Lea innostui niin valtavasti keväisestä huonekasvien multavaihdosta, että päädyin myös puutarhuriksi.

  Parissa ruukussa on tulossa ohran orasta ja kasvu näyttää sielläkin olevan varsin vauhdikasta. Pitkät valoisat päivät ja kivasti lämpöä. Kohta pääsee kissa puutarhurit töihin.

  VastaaPoista
 12. Hyvää naistenpäivää Naukulan ihastuttaville naisille ;)

  VastaaPoista
 13. Meille löytyi valmis vehnäruukku Prisman kukkaosastolta, kun kasvatus ei meillä tosiaan enää onnistu ilman että on mullat pitkin lattioita ja ruukut palasina lattialla... Ja oksentelua ruohonsyönnillä saatiin aikaiseksi, yhdet oksut löytyivät hellalta, muutamat parketilta ja vessan lattialta. :-) Pääsääntöisesti Isis oksentaa aina heti syötyään ruohoa.

  VastaaPoista
 14. Kaikenmaailman trikkikuvia... Eihän tuollainen ruoho voi olla pöydällä ilman kissaa, vai?
  Mukavaa naistenpäivää Naukulan leideille!

  VastaaPoista
 15. Kylläpä nyt hävettää myöntää, että meillä on joulusta saakka ollut Maukas-kissanruohopaketti keittiönkaapissa odottamassa puutarhuriaan... Täytyy ehkä laittaa pääsiäiseksi kasvamaan.

  VastaaPoista
 16. Hyvä idis tuo venhämaa!
  Ja hieno naistenpäivän fanikuva!
  Hyvää naistenpäivää molemmille!

  VastaaPoista
 17. Kirsti: Se oksentelu kai niiden tarkoituksena vähän onkin? Saa kaikki ikävät karvat ja karvapallot pois.

  L-L: Odotamme siis raporttia miten teidän viljelypalstalla menee! :)

  Henna, Friede ja Figo: Oi kiitos! Hyvää naistenpäivää sinnekin kaikille tasapuolisesti!

  Katariina: Niin. Teillä se meno on varmasti vähän toista kun täällä keski-ikäisten valtakunnassa! :)

  Mindy: Voipas! Helmi ei ole KOSKAAN hypännyt tiskipöydälle. Tai siis ainakaan niin, että minä olisin sen nähnyt. :) Ruoho edelleen tallella. Mukavaa naistenpäivää myös!

  Anni: Ei kannata tuommoista hävetä!

  Mustakissa: Kiitos! Hyvää naistenpäivää myös teille!

  VastaaPoista
 18. Oma vehnämaa kuulostaa hyvältä! Meilläkin on ruohon kasvattaminen ollut jotenkin unohduksissa. ;)

  VastaaPoista
 19. Heidi: Pääsiäiseksi kissanruohoa? Se on hyvä idea :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.