perjantai 17. toukokuuta 2013

Eritteitä

Väärissä paikoissa

Jos joku ei halua lukea ja/tai tietää kissan eritteistä, voi lopettaa lukemisen tähän ja tulla kuvioihin mukaan myöhemmin.

Eilen Helmi pissasi kaksi kertaa vessastansa ulos. Eli kissa oli kyllä sisällä, mutta pylly ei. Tänä aamuna sama toistui. Eli täällä on pesty kylpyhuoneen lattiaa urakalla. Myös viimeisin isompi hätä oli varsin löysähköä tavaraa ja se osui kyllä oikeaan osoitteeseen xl-kokoisessa vessassa. Tilannetta täytyy tarkkailla. Lieneekö vaikutuksensa nostetulla insuliiniannoksella tai juodulla (laktoosittomalla) maidolla.

Toisaalta sitten myös heinät käytiin oksentamassa vessassa, ehkä se vähän kompensoi tilannetta.

Yleensä näin ei käy, joten nyt lienee edessä ainakin perusteellinen vessan pesu.  Ehkä myös hiekan vaihto. Ja maidon sijaan täällä tarjotaan vain raikasta vettä.

"Oliko pakko kertoa?
Entä jos mun poikakaverit ei tykkää musta nyt enää?"
 
Muuten Helmi on kyllä oma itsensä.
Paitsi että eilen karkasi ulos kolmesti, ja yritti vielä useammin.
Ehkä pisu oli kosto? Pitäisi ehkä konsultoida Cisua.
 
PS. Ja tavatontahan on myös se, että heinäoksut käydään tekemässä vessassa. Senhän pitäisi olla keskellä mattoa!

31 kommenttia:

 1. Kollo suosii kahta vaihtoehtoa - joko heinäoksu osuu kylppärin lattialle tai sitten jollekin matoista, joskus jopa kissan ruokakuppiin. ;)

  Helmille rapsutukset! :) Hienoille kissaleideillekin joskus tapahtuu siisteyserehdyksiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapsutukset vastaanotettu! Hyvä kuulla miten muilla. Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta kun oksennus tulee vessaan!

   Poista
 2. Voi voi, kylläpäs on ollut! Toivottavasti Helmi-parka tulee kuntoon, masu- ja pissijutut on pelottavia! Mutta hyvä, että Helmi on muuten ollut oma itsensä! Oikein hyvä. Ja älä Helmi huoli, kyllä kaikki tykkää susta vieläkin ihan yhtä paljon. Tuollaisia noloja tilanteita käy kaikille joskus.

  Meillä Friede on kerran pissinyt vahingossa laatikon ulkopuolelle. Sillä on tapana pissiä laatikon seinää vasten ja sillä kerralla olikin seinäksi valikoitunut oviluukku... Se taisi peräti olla syksyllä, kun sillä oli niitä tulehduksiakin, se selittänee. Muuten vessa-asiat tehdään kyllä erittäin tunnollisesti vessassa ja oksut sitten siellä missä sattuu siltä tuntumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Friedeä! Tunnollisesti vessassa täälläkin, ja nyt on jo koko kissakin malttanut mennä sisälle vessaan.

   Poista
 3. En voisi kuvitellakaan, etteikö Helmin poikakaverit ymmärtäisi pieniä havereita. Ja ottaen vielä huomioon, kuinka paljon informaatiota havereissa on niin poijjaat varmaan tykkäisikin kovasti ;)

  Muuten kyllä kovasti vatsan tasoittumista Helmille, vatsavaivat ei ole kivoja. Sen tietää ihmisetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsa näyttää nyt olevan tasottumaan päin, onneksi! Tuota informaatiopuolta en tullutkaan ajatelleeksi. Erittäin hyvä näkökulma asiaan!

   Poista
 4. Kuules Helmi, näitä sattuu yhtälailla pojillekin. Ei tarvise häpeillä, ei sitten yhtään. Meilläkin meni Myrskyllä maha lahjakkaasti sekaisin kun antibioottia jouduttiin syömään.

  (Psst! Vai onko sinusta Helmi tullut kapinallinen?)

  Toivottavasti tilanne korjaantuu. Nämä eivät ole ollenkaan kivoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antibiootit ovat ikäviä! Onneksi niitä ei ole jouduttu syömään siellä usein, eikä kyllä täälläkään.

   Poista
 5. Oho, jotakin muutosta nyt selvästi on Helmin ilmassa. Meillä muuten oksennetaan vain eteisen pyöreälle matolle, sen nimikin on jo oksumatto ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olisiko minun kotiinjäämiseni sekoittanut Helmin pasmat niin, että meni vatsakin sekaisin?

   Poista
 6. Helmi, tuollaisia juttuja sattuu jopa hienoille kissaneideillekin. Toivottavasti vatsa asettuu ja olo kohentuu.

  Tummat/kuviolliset matot ovat meilläkin pop ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummat ja kuviolliset matot ovat ihan parhaita :)

   Poista
 7. Eähkä Helmi varoi, ettei pisu tule tassuille, siksi se lorahti laatikon ulkopuolelle. Siisteydestä siis oli kysymys. Matollekyllä kuuluu kissan oksentaa, vaikka siisti onkin. Sitä ihmeellisempää, että oksut tuli helposti siivottavaan paikkaan. Helmillä on tosiaan vähän nolo ja moittiva ilme tuossa kuvassa: "Oliko pakko kertoa." Kyllä me kaikki tykkäämme Helmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin vissiin vähän vähentää hiekkaa laatikosta...Sitä tuli lisättyä sinne aika paljon. Jospa se olikin syy?

   Poista
 8. Ihan nyt näin epävirallisesti ja salaisesti kerrottakoon, että Lyyti-neidille sattuu näitä myös joskus. Eli siis kissa on laatikossa, mutta pisu menee ohi.

  Toivottavasti Helmillä ei ole kummempaa hätää ja masukin asettuu. Ehkä sekaisin oleva vatsa on aiheuttanut pissausasennossa muutoksia, joiden vuoksi tähtäys menee ohi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsa näyttää rauhoittuneen. Tuo on kyllä hyvä teoria myös. Terkkuja siis Lyytille!

   Poista
 9. Helmi, sä oot just niinku pitääki, älä välitä, me pojat tykätään susta! Tottahan toki jokainen joskus ruikkaa vähän ohi, kysy vaan multa..
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Helmillä oli jo vähän huoli, ettei pojat enää tykkäis. :)

   Poista
 10. Kaikenlaista sattuu kun joutuu käymään lääkärissä. Toivottavasti ei ole mitään pissavaivaa. Ei kai oksennuksen paikkaa voi niin tarkkaan valita, se tulee kun on tullakseen. Tsemppiä Helmille, kyllä se siitä. Ja Mammalle kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nyt näyttää kyllä paremmalta. Helmi tuossa parin metrin päässä loikoilee ja näyttäisi keskittyneen radion kuunteluun :) Tekee niin aika usein!

   Poista
 11. Tykkään kyllä ja nyt viäl enempi <3
  sanoo Onni.
  Helmi....onnin kakka on usein löysää ja haju on vähemmän fleur de holland. Yleensä normaalin kakan seassa on löysää..jostain syystä vaan.
  Ja Papu pissaa aina laidan yli...siis merkkailee.
  Helmin masu on voinut mennä sekaisin ruohon syömisestä. Eikös hän nyt ole sitä aika paljon herkutellut ja ehkä insuliinikin sekoittaa masua.
  Eiköhän tuo ole ohimenevää. Tassut pystyssä täällä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä täälläkään kukkaistuoksuja tunneta :D Aika tymäkkää siis! Insuliini ja ruoho, sekä kaikki muutokset...Kuva alkaa muodostumaan!

   Poista
 12. ...ai niin...lääkäri suositteli Onnin ripuliin ( oli viikko sitten) Canicur Prota. Oli tehokasta ja maistui. Attapektiä olen antanut aiemmin...vaan tuo oli hurjan paljon parempi tuote.Saa apteekista ja on tarkoitettu koirille mutta käy kissoille myös.
  Nyt rauhallisesti vaan...eikös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuota haen mikäli tilanne huononee jälleen.

   Poista
 13. Voi voi, eipä taida Viirua haitata tippaakaan Helmin pisut - toivottavasti johtuvat vain lääkkeistä. Viiru-herra osaa kyllä itsekin tuon taidon, mutta yleensä vain silloin, kun pitää näyttää Ladylle mieltä - esim. matkojen jälkeen - ja silloin lorautetaan keskelle lattiaa. Samoin, jos ei palveluskunta ole tarpeeksi vikkelästi siivonnut herran molempia vessoja - on nääs oma vessa sekä ylä- että alakerrassa. Ja oksut tehtiin viimeksi eilen sohvan päälle, mikä oli kyllä poikkeus - yleensä ne osuvat eteisen tai olohuoneen matolle. Helmille ja palveluskunnalle kesäisiä kelejä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on todellista luksusta! Omat vessat kerroksissa :) Täällä on jouduttu nyt tyytymään vain yhteen. Protestipissausta siis sielläkin. Ihan niin kuin K-blogin Cisulla.

   Poista
 14. Voi Helmi-parkaa. No, eläimethän eivät kosta eivätkä haudo kostoa. Ihmisen näkökannalta outoon käytökseen on kissalla kuitenkin jokin luonnollinen syy. Muistakaamme tämä:) Mutta todellakin ihmeellistä on, ettei oksennukset ole sillä kaikkein vaikeimmin pestävällä matolla :)

  VastaaPoista
 15. Miten Helmin lauantai päivä on sujunut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin olla linjoilla ihan samoihin aikoihin :) Helmin lauantai on sujunut paremmin, paljon paremmin! Ihanaa.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.