sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Talven pakkasennätys Naukulassa

Klo 8.51 -27 C

Minä ajattelin pakkasten hellittävän jo tänään. Eilen tuli vietettyä koko päivä sisällä Helmin riesana ja siivottua muun muassa eteisen iso peilikaappi. Aikansa kun Helmi sitä touhua katseli, tuli pienellä kissalla väistämättä uni silmään ja oli vaan pakko vetäytyä saunaan nukkumaan. Mamman kotonaolo häiritsee päiväunirytmiä, ei siitä vaan mihinkään pääse ja mammakin kaipaisi ulkoilmaa.

Tänä aamuna Helmi ei poikkeukselllisesti pyytänyt avaamaan pikkueteisen ovea, vaan nautti aamuruokansa ja paineli heti saunaan nukkumaan. Vaikka saunaa ei ole lämmitettykään, on se ehdottomasti Naukulan lämpimin huone. Naukulan ulko-ovi kaipaa uusimista, mutta sauna se sentään on kunnostettu (harmi vaan, että pihiyttäni en itse maksanut lauteiden kunnostusta samalla. Hieman ovat mustuneet, mutta kyllä niillä voi hyvin kissa makoilla). 

Lukko jäässä pikkueteisessä. 

Kissa lämpimässä. 


Huolimatta pakkasesta on tänään lähdettävä pienelle kävelylle, äänestämään. Edellisellä äänestyskierroksella olisin halunut käydä äänestyskahvilla pienessä lähikahvilassa, mutta sen ovet olivat kiinni. Huonoa liikemiesälyä sanoisin. Ehkä tänään on toisin. Kameraa en taida mukaan ottaa, sillä se varmasti hyytyy näillä keleillä. Takapiha näyttää ovensuusta kuvatulta tältä näissä pakkaslukemissa.

15 kommenttia:

 1. Kyllä jokaisella kissalla pitäisi olla oma huone :) Helmin omassa puuyksiössä näyttää oikein mukavalta. Meillä Vinkikissa myös asuu lämpimät vuodenajat saunassa. Talvella meillä on siellä liian kylmä.

  VastaaPoista
 2. Ihana Helmin sauna! Eihän lauteiden tarvitse olla putipuhtaat, minusta niiden kuuluukin olla vähän kuluneen näköiset. Varsinkin, jos saunassa käydään päivittäin ;-)
  Äitini soitti ja sanoi samaa, tähän mennessä kylmin aamu oli tänään (Helsingissä). Yllättävää, kun pakkasen pitäis jo lauhtua. No tässä päivän mittaan sen täytyy jo leppyä.
  Ehdottomasti vaalipäivinä pitäis olla kaikki kahvilat auki! Mä keitän kohta ensimmäiset vaalikahvit, ostin Runebergintortunkin sitä varten ja menen nauttimaan toiset kahvit serkkuni synttäreille.
  Hyvää vaalipäivää Naukulaan! Älähän jäädy äänestysmatkalla!

  VastaaPoista
 3. Helmi sopii kuin nakutettu lauteille tai pikemminkin lauteet ovat kuin luotuja neidin köllötellä ja masua tuuletella!

  Jep, täällä Helsingin puolella päästiin tänä aamuna -25 asteeseen. Meri on tässä niin lähellä ja huokaa kosteaa kylmyyttä. Tykkään hurjasti näistä aurinkoisista talvipäivistä, kylmä ei haittaa, jos on säänmukaisesti pukeutunut. Jos olisi tuulinen päivä, niin sitten tekisi kyllä tiukkaa, myönnettäköön. Lähden tästä tunnin parin äänestyslenkille ja vaalikahvit nautin vaalipäivän henkeen sopivasti jossain Tamminiemen alueen kahviloista. Onneksi ei sentään Kekkosta enää olla valitsemassa! Äänestyspäätös on selvillä, nyt täytyy vielä päättää minkä leivoksen valitsen vaalikahvien seuraksi (ellensvinhufvud, napoleon vai aleksanteri?). Uskoisin että valinta päätyy perihelsinkiläiseen aleksanterinleivokseen. Ei ehkä kovin demokraattinen valinta, mutten voi vastustaa imelää kuorrutusta!

  VastaaPoista
 4. Otto Kulta: Meillä on ihan sama leivarimaku! paitsi että noista kolmesta ottaisin nyt Ellen Svinhufvudin, sitä on ollut kova ikävä viime vuosina. Eivät tajua valmistaa sitä Turun suunnalla missään.

  VastaaPoista
 5. Se on pakkasherra vieraillut sielläkin. Meillä on myös lämpimät paikat suosittuja nyt, uunin kupeet erityisesti ;)

  VastaaPoista
 6. Takapiha on tosi nätti! Mutta joo, me ei Helmin kans kyl lähetä ulos varpaitamme palelluttamaan! Äänestyskin on hoidettu jo aikoja sitten.

  VastaaPoista
 7. Millan: Helmi kannattaa kissojen omaa huonetta! Sinne voi vetäytyä rauhassa päiväunille, jos muu talon väki häiritsee puuhasteluillaan!

  Saila: En jäätynyt! Päin vastoin hikeä pukkasi kun tämä michelinmamma matkasi kohti äänestyspaikkaa.

  Otto-kulta: Oli siellä ihanaa kävellä kun oli varustautunut! Aurinkolaseja suosittelen matkaasi mukaan, jos vielä et ole lähtenyt. Sen verran oli kirkasta, että silmät valuivat koko ajan.

  Saila ja Otto-Kulta: Ei ollut kahvila auki. Tyydyin siis yhden koon K-kaupan Runebergin torttuun.

  Kirsikka: Kyllä on! Vähän liiankin kanssa. Onneksi ensi viikolla pitäisi helpottaa! Ymmärrän hyvin uunipaikkojen suosion. :)

  VastaaPoista
 8. Zepa: Nättiä siellä kyllä on. Äänestysreissukin takana :) Valohoitoa tuli runsain mitoin.

  VastaaPoista
 9. Samat on ollut touhut meilläkin. Pakkasta en vain meidän mittarista bongannut noin pailjon, ainoastaan vähän päälle 20. Mutta en katsonutkaan mittaria yhtä aikaisin. Äänestyspaikalle eli lähikoululle on meillä noin viiden minuutin kävelymatka. Meillä kävi parempi tuuri, kun jonkun luokan äidit tarjoilivat vaalikahveita äänestyspaikan toisessa kerroksessa. Me valitsimme laskiaispullat. Herkulliset olivat. Sitten takaisin kotiin.

  VastaaPoista
 10. Kissa lämpimässä ♥

  Meilläkin ovat hakeutuneet lämpimille paikoille, tuossa -30 tietämillä se mittari on ollut viime päivät. Nyt näyttää lauhtuvan.

  Äänestämään ei meidän tarvitse mennä enää, on ennakkoon jo käyty. Mutta todella heikkoa liikemiesälyä pitää kahvila kiinni vaalipäivänä!

  Hyvää sunnuntain jatkoa Naukulaan!

  VastaaPoista
 11. Helmi ilmiselvästi nautiskelee olostaan saunassa:)

  Toivotaan että huomenna lauhtuisi niin ettei tarvitse koko päivää saunassa viettää!

  VastaaPoista
 12. Mamma, kiitos vinkistä! Aurinkolasit tulivat tarpeeseen - keli oli aivan mahtava tänään.

  Leivokset ovat tärkeä juttu:D! Kahviloista en tänään lempparileivoksiani löytänyt, joten tempaisin Stockalta mukaan aleksanterit, nam nam. Nyt vaalituloksia odotellaan leivoshumalassa.

  Saila, Ellen Svinhufvudin kakkua taitaa tosiaan olla huonosti saatavilla pääkaupunkiseuden ulkopuolella. Se alkuperäinen ES-kakku oli leipomo Stellan valmistama. Pari vuotta sitten Stockmann ja Stella kiistelivät oikeudesta käyttää ES-nimeä. Nykyään Stocka myy kakkua Sans Rival-nimisenä ja Ellen Svinhufvud kakkua valmistaa/myy Billnäs Bruk (Turussa pitäisi löytyä kauppahallista jostain pienestä puodista). Turussa on muuten erilainen leivosmaku- ja kulttuuri kuin Helsingissä. Kuulin että perinteisissä helsinkiläiskahviloissa näkee vielä pietarilais-tallinnalais-lyypekkiläistä (!) vaikutusta ja Turussa taas ruotsalaista vaikutusta. Turussa ilmeisesti vain Lehtinen valmistaa aleksantereita, ja menekki on kuulemma pientä verrattuna Helsinkiin.

  VastaaPoista
 13. Meillä tehtiin myös ennätys, -30 astetta! Ei ole tarvinut edes ehdottaa ulkoilua kisuille..

  VastaaPoista
 14. Paula: Teillä oli tuuri kun pääsitte vaalikahveille!

  Henna, Friede ja Figo: Liian kylmää on ollut joka puolella, toivottavasti nyt helpottaa!

  Myrsky: Helmi onkin täällä ainoa joka saunoo!

  Otto-kulta: Mielenkiintoista! Enpä ole koskaan miettinyt Turun ja Helsingin leivosmakuja! :D

  Mustakissa: Eipä ole täälläkään tarvinut ikkunaa kertaakaan avata!

  VastaaPoista
 15. Kyllä Helmi on Helmi!
  Ja blogillasi uusi kiva ilme!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.