lauantai 3. joulukuuta 2022

Sulo kertoo - osa 2

Omin sanoin 

Sulo tässä moi! Tiedättehän, se komea kolli, täplämassu ja valloittava muutenkin. Tunnette? No hyvä. Kerrottakoon siis. 

Laitoin tähän nyt tän kuvan, jotta varmasti tunnistatte. 
En viitti kuitenkaan näyttää sitä täplämassua, 
ettette pyörtyisi. 

Keskiviikkona ajattelin, että mammalle pitää sitten kuitenkin kertoa. Siis sille naiselle, joka täällä siivoaa näitä meidän hiekkalaatikoita ja tarjoilee ruokaa, että nyt ei ole kaikki kunnossa. Kun se maalasi naamaansa, niin kävin hiekkiksellä, tulin ulos ja katsoin mammaa silmiin. En tehnyt mitään. Menin sitten siihen viereiseen, tulin ulos ja katsoin mammaa silmiin. Toistin tämän vielä kerran. Sitten sillä välähti. Aika nopeasti kyllä, otti puhelimen käteensä ja soitti siihen paikkaan joka on aika lähellä meitä ja jonne mennään sillä isolla pölynimurilla. 

Odotellessani sopivaa aikaa rauhotuin kuitenkin nukkumaan siihen mun isoon boksiin, joka majailee siellä saunassa. Kun aika oli sopiva, mamma sitten vaan laittoi sen oven kiinni ja lähdettiin. Annoin vähän ajo-ohjeita mennessämme ja hyvin löydettiin perille. Siellä oli tätejä, luulen, että ne kyllä ihasteli mua. Sit mentiin yhteen huoneeseen, mut punnittiin. Paino oli oikean sopiva musta, eli 6.080. Kehräsin kun kuunneltiin mun sydäntä. Se sykki hyvin. Sit mentiin viereiseen huoneeseen ja mut laitettiin selälleen. Mamma piti kiinni pääpuolesta ja toinen täti takajaloista. Kolmaskin siinä oli, se kasteli mun täplämassun ja sitten se siveli sitä ja alko kattelemaan jotain telkkaria. Yhtä äkkiä tuikkas mua vähän jollain ja sitten se oli ohi. Oli kuulemma näyte. 

Eikä tää tarina nyt tähän vielä lopu. Sit mulle laitettiin sellainen neula mun takajalan luo ja joku pussi mistä tippui jotain. Nestettä kuulemma, kun pissa oli liian vahvaa. Siinä se sitten tippu ja mä odottelin. Olin kuulemma kiltti poika, mutta senhän ei nyt pitäisi olla yllätys kenellekään. Sit mamma valikoi mulle jotain uutta ruokaa ja lähdettiin kotiin. Noomi leikki jotain draamakuningatarta eikä tuntenut mua muka muutamaan päivään, nyt se on taas ihan jees. 

Käynnistä lähtien ruoka on ollut tosi outoa. Ei ole ollut raksun raksua mun automaatissa, vaan jotain liuotusruokaa. Syön ne sitten aina yöllä salaa kun muutakaan ei tunnu tulevan. Mamma antaa aamuisin jotain aika hyvänmakuista ja sitten jonkun tabletin päälle. Nielen senkin sitten mamman mieliksi. Voin kyllä nyt aika hyvin ja olen kuulemma komea ja riehakas. Hertan kanssa painin tuon tuosta. 

Että sellainen juttu nyt tällä kertaa. 

Terkuin, se komea kollipoika Sulo 


15 kommenttia:

 1. No jopas oli kertomus. Hyvä ku osasit kertoa, että nyt ei oo kaikki ihan ok. Kannattaa kyll syödä kaikki outo ja pilleritkin, sitt oot taas kunnossa ja hiekkalaatikkokäynnitkin onnistuu kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tässä joutunut kaikennäköistä syömään. Koko ajan höpöttää, että juoda pitäisi enemmän.

   Poista
 2. No sulla on ollut seikkailu keskiviikkona! Mutta kumma kun eväät olleet heikot sen jälkeen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eväät ovat edelleen heikohkot! Seitäkin saa, mutta liian harvoi ja nyt olen kyllä lihaakin sitten maistellut.

   Poista
 3. Moi Sulo! Ai sullekin on tehty tuollaista. Figo ennen tapasi kertoa noita juttuja aina. Sille tuo tehtiin tosi usein. Ei sekään sitä pahana pitänyt, mutta en kyllä silti kauhean mielelläni kokeilisi. Meidän ihminen sanoo, että juoda pitää riittävästi ja pissillä käydä monta kertaa päivässä, mutta kumminkin niin, että aina tulee pissiä. Se juominen on se juttu. Meitäkin, Lupsua ja mua, se aina katsoo sillä silmällä, että tuleekohan juotua tarpeeksi. Vaikka siis minäkin sentään olen veden kanssa tekemisissä vähän väliä! Silti se sanoo, että ei se vesi tassusta niin hyvin mene kissaan, vaan pitäisi ihan suun kautta juoda.

  Hyvä että olet kunnossa nyt ja noin komea. Mulla on vieläkin tavoitteena tulla yhtä isoksi ja komeaksi kuin sinä.

  Terveisin Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arttu, poikaseni. Tai no Hertan mutta silti. Kiitos näistä neuvoista, Figo on tunnettu viisaana kissana, joten harkitsen neuvojasi. t. Sulo Setä

   Poista
 4. Huh onpas sulla ollu seikkailu. Onneksi kerroit mammalle, että nyt sut tarttee saada takasi riehakkaaksi. Paranemisia!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään. Vaikka tuntuu, että mua tarkkaillaan koko ajan. Olen hieman epäluuloinen.

   Poista
 5. Onneksi oli palvelusväki tarkkana ja huomasi nopeasti minkä kerroit.

  VastaaPoista
 6. Huoh :) Ollaan ilosia täällä Mesilässä, kun sä Sulo voit jo paremmin. Puolukin eilen möyhäsi Sipin pitkästä aikaa. Kauheesti terkkuja ja tietysti ISOT MÖYHÄT rakas Sulo <3 Ja hyrinää ja maukuja Naukulan tytöille <3 t. Puolu-täti, Mesi ja Sipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Möyhät! Möyhät! Niille iso tassu täältä ♥ t. Sulo ja muu Naukulan väki

   Poista
 7. Onpa sinulla ollut Sulo jännittävää. Tiedän sen paikan, minuakin siellä viimeksi pistettiin etutassuun ja tiputtivat verta sellaiseen putkeen, ihme ja kumma. Minua just kyllä nyt nukuttaa ihan hirveästi, en oikein ymmärrä miks. Yritin lähettää terveisiä mammasi mukana. Toivottavasti tulivat perille sinulle ja muille Naukulan kissoille! Voi oikein hyvin, ja toivottavasti saat tänä iltana oikein herkkua ruokaa. Terveisiä vielä toivottaa Ruska-mummusi. Myös Rauha-tätisi raottelee vähän silmiään tuolla kaapin päällä ja lähettää terveisiä.

  VastaaPoista
 8. Voi Sulo kuin säikäytit mamman, mutta hienoa, että kaikki on nyt hyvin. Pusut sulle 😘😘

  VastaaPoista
 9. Terveiset tulivat perille! Hienoa, että uni maistuu, se tekee kissalle hyvää. Ihmisillekin, ei sen puoleen.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.