keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Pikkuveljestä

perintöprinssiksi

Elämässä on suuria suruja ja suuria iloja. 

Minä iloitsin ja jännitin tulevana lauantaina saapuvaa pikkuveljeä, tein valmisteluja ja mietin, miten pikkuveljen tulo tehdään Naukulaan mahdollisimman sujuvaksi - molemmille. Oli vaikeaa olla kertomatta tästä pienestä ihanasta salaisuudesta. Mutta kuten suurissa suruissa, niin myös suurissa iloissa, jakaminen on tärkeää. Minua auttaa kun kerron, puhun ja toimin. Kyyneleet eivät ole kuivuneet, ikävä säilyy ja se on syvä. 

Kun Wilma Ilona kuoli, valloitti Helmi kirjaston näköalatornin välittömästi. Nukkui siinä päiväunensa ja vietti suruaikaa. Tai sitten vaan kertoi kuningattaren vaihtuneen Naukulassa. Tätä kissamaista lähestymistapaa kuolemaan toivoisin itsekin voivani noudattaa. Meillä oli Helmin kanssa hyvä yhdessä, loppuun asti. 

Helmi olisi varmasti tyytyväinen jos tietäisi, että Onnin, Wilman ja Helmin aloittama koulutus ei ole mennyt hukkaan, vaan Naukulan palveluista muuttaa lauantaina nauttimaan pieni poika. Pieni poika, joka Naukulan sivuilla on kahdesti (klik + klik) jo vieraillutkin. Saanko esitellä, Naukulan perintöprinssi: 


Sulo (ent. Kille) Gilles Vallunpoika Naukula (s. Pinkkitassu, synt. 24.1.2014). Vaikka tuskin taitaa Sulo edeltäjiensä kasvatusmetodeihin ja tulokseen tyytyä. Pian painavat nämä pienet tassut ja hampaat oman jälkensä Naukulaan ja aloittavat koulutukseni ihan alusta. Tie pikkuveljestä perintöprinssiksi oli yllättävä, nopea ja ihan toisenlainen kuin kuvittelin. Näitä asioita ei voi etukäteen tietää, luulisi minun jo oppineen. 


Tervetuloa kotiin Sulo, Naukulan perintöprinssi. 

82 kommenttia:

 1. Söpö Prinssi on tulossa tuomaan elämää Naukulaan! Tervetuloa!

  VastaaPoista
 2. Söpö Sulo. Ihana päästä lukemaan seikkailujasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sulolla voi olla paljonkin asiaa. Ei tiedä.

   Poista
 3. Suloista! <3 Olen varma, että Sulolla on pienessä pennun sydämessään paras tieto, miten ilahduttaa ja lohduttaa sinua ja vähän Naukulan lukijoitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ajatus, siellä se tieto varmasti asuu ♥

   Poista
 4. Suloinen pieni perintöprinssi! Ihanaa, että pikkuinen Sulo muuttaa Naukulaan laittamaan asioita uuteen uskoon, vaikka asiat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan. Ehkäpä Sulo myös auttaa sinua surutyössäsi. Ja Helmi seurailee teidän puuhianne pilven reunalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on vahvasti läsnä. Aina. Sulo kuitenkin ottanee kissamaisesti paikkansa Naukulasta alkujärkytyksestä toivuttuaan.

   Poista
 5. Iloa surun keskelle. Ihanaa että Naukulan saaga jatkuu.
  Olet ajatuksissamme Mamma ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille ihanat ♥ Myrskylle paljon rapsutuksia! Vaikk nyt mielitietty lähtikin metsästämään autuaammille metsästysmaille, ehkä Myrskystä tulee perintöprinssin tärkeä neuvonantaja! Sellaisia pieni mies varmasti tarvitsee.

   Poista
 6. Ihana Sulo! <3 Sulon veikeästä ilmeestä näkee, että Naukulassa tulee olemaan vauhtia ja vilskettä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan elämä muuttuu kyllä nyt kertaheitolla kahden keski-ikäisen valtakunnasta johonkin ihan muuhun.

   Poista
 7. Oi miten hurmaava poika ♥ Parasta lääkettä nyt mammalle tällainen pikkuinen vipeltäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Helmi järjesti tämän kun on lähettänyt minut pienokaisia kuvaamaan!

   Poista
 8. Suloinen on pikkuinen Sulo, mutta joutuikin heti perintöprinssin suuriin saappaisiin eikä saanut harjoitella ensin pikkuveljen roolissa! Helmi varmasti seuraa Sulon kotiutumista pilven reunalta hyväksyvästi nyökytellen!
  Helmi säilyy aina muistoissamme ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret ovat pienen perintöprinssin saappaat, mutta uskon kyllä niiden sopivan. Minä puolestani luulen, että Helmi saattaa muutaman ÄH-komennonkin pilven reunalta heittää!

   Poista
 9. Voi että miten suloinen pikkupoika! Ihan huippua päästä seuraamaan hänen puuhiaan. Valloittava Sulo : )

  VastaaPoista
 10. Onpa soma perintöprinssi! Ja hänellä on varsin komea, jykevä nimi! Onnea tulevasta perheenjäsenestä! Hänestä tulee oikein hyvä Naukulan hallitsija ♥

  On aina ihanaa kun surun keskelle pilkahtaa iloa! Uuden hallitsijan aika alkaa, mutta luultavasti samassa hengessä kuin Helminkin hallintokausi: rutiinit kehitetään ja mammaa pidellään hellästi mutta tiukasti pienissä karvaisissa käpälissä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeä on mietitty pitkään ja hartaasti, myös ystävän kanssa. Sulo jatkaa samaa perinnettä ja sarjaa ja mukaan on tullut myös nykyinen kutsumanimi ja nimi kasvattajalta. Tassun alla olen ja tällä hetkellä olo onkin aika orpo.

   Poista
 11. No mutta hyvänen aika :D -hän on HÄN! Joka oli jo niin kovasti tulossa :)
  Onnea ja iloa teille molemmile, paljon suloisia hetkiä!!
  Tekisin kovasti syrämmiä tähän, mutta väärä masiina, ei vaan taivu :)

  VastaaPoista
 12. Voi ihanuutta! Lämpimät onnittelut perheenlisäyksen johdosta! Iloista kuulla, ettei naukuminen Naukulassa lopu vaan elämä jatkuu uusin kujein. Mammalla on niin vankka kissakokemus, ettei koulutusta varmaan ihan alusta tarvitse aloittaa, hienosäätöä vain. Helmi oli vaativa johtajatar, hänen jäljiltään jäi hyvä huusholli ja koulutettu henkilökunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi oli johtajattarien parhaimmistoa &hearts ja hoiti tehtäväänsä viimeiseen päivään asti moitteettomasti! Tänä aamunakin taisi vielä olla tassunsa pelissä siinä, että heräsin hyvissä ajoin ennen aamuinsuliinin antamista.

   Poista
 13. Veikeä ilme, eipä tiedä mitä kaikkea SULOisesti pikkuisesta vielä kuoriutuukaan Naukulan perintöprinssinä. Onnea surun keskelle. Elämä jatkuu, eihän Naukula voi olla ilman Naukujaa. Helmi tosiaankin antoi Mammalle hyvän vinkin Wilman kuollessa, miten tulee suhtautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi suhtautui asiaan hyvin tyynesti, tiesikin asiasta varmasti minua ennen. Sekä Wilman poismenosta että omasta tilanteestaan. Kissaton Naukula tuntuu kovin vieraalta ajatukselta.

   Poista
 14. Voi pikku Suloa - on hän vallan suloinen<3 - eikä vielä arvaakaan, miten tärkeälle paikalle on tullut mamman iloksi ja tietysti komentelijaksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi arvata Sulo, enkä voinut minäkään. Elämä on joskus niin kovin ailahtelevainen. Suuresta surusta suureen iloon.

   Poista
 15. Elämä ei suostu noudattamaan ihmisten suunnitelmia, mutta SULOinen kissanpoika varmasti helpottaa tyhjän talon täyttämisessä taas kissankujeilla. Ei pääse ihminen liikaa villiintymään vapaudesta. Nutun ja Sirvin mielestä serkkupoika on loistava valinta perintöprinssiksi ja minä toivotan sydämellisesti tervetulleeksi euroihmisten iloiseen joukkoon :)

  VastaaPoista
 16. Suloinen Sulo, tervetuloa! Ilmeestä päätellen jekkuja ja menoa tulee riittämään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla! Epäilemättä täällä muuttuu elo hieman vauhdikkaammaksi.

   Poista
 17. Elämä on kummallista - suuresta surusta suoraan iloon. Haikea tunnelma varmaan säilyy kauan, mutta onneksi uusi sulokas Sulo auttaa Mammaa. Onnittelumme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on todella kummallista, arvaamatonta ja ihmeellistä. Haikeus ja suru ovat läsnä.

   Poista
 18. Mikä komea perintöprinssi! Ja samalla niin söpö ♥

  Eikä muuten ole ensimmäinen kerta, kun tietämättään on tehnyt päätöksen uuden perheenjäsenen hankkimisesta ja sitten se ensimmäinen, jolle kaveri piti hankkia, poistuukin yllättäen taivaanportille. Siinä on joku tarkoitus. Omastakin kokemuksesta (2x koiran kanssa) olen siitä varma. Eläimet osaavat usiemmiten meitä ihmisiä paremmin hyväksyä tietyt elämän realiteetit. Siinä meillä on vielä paljon oppimista.

  Voimahaleja ja paljon onnea myös uudelle tulokkaalle, josta varmasti tulemme kuulemaan jatkossa!

  T. Kissa Kermakupilla -blogin poppoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että sinulla on samanlaisia kokemuksia! Ihmeellistä.

   Poista
 19. Komea poitsu ja perintöprinssi. Sulo on hyvin sopiva nimi moiselle komistukselle :) Onnea uudesta perheenjäsenestä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulosta tuli Sulo kun ajattelin sen hyvin jatkavan Naukulan nimiperinnettä ja sointuvan hyvin yhteen Helmin kanssa.

   Poista
 20. Oi, mikä suloisuus ♥. Ihanaa päästä seuraamaan (taas) pienen Sulo-kissan touhuja :)
  Se varmasti lohduttaa myös sinua surussa, joku tarkoitus sillä on että asiat menivät näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olenkin miettinyt onko nimi enne? Tuleeko Naukulankin Sulosta puidenhalailija? Puuhakas pikkumies nyt ainakin on.

   Poista
  2. Toivottavasti siitä ei tule niin mahdottoman itsepäistä kuin meidän Sulo on :D

   Poista
  3. Noh. Helmi on kyllä siinä hyvin minut koulinut.

   Poista
 21. Mahtavaa, että tarina saa jatkoa <3 Kaikkea onnea perintöprinssille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina saa jatkoa, vaikka sen käänteet olivatkin kovin yllättäviä.

   Poista
 22. Ihana pieni perintöprinssi Tiikeri <3 Helmin muisto säilyy kirkkaana <3

  VastaaPoista
 23. Jestas mikä nuoriherra-Sulo onkaan ♥ En epäile ollenkaan, että Helmiltä pääsee todellakin muutama äh tuolla puolen, kun perintöprinssi laittaa paikkoja mielusakseen :)

  Tässä on kyllä näkyissä suurempia kuvioita, kuin osaa edes ajatella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilemättä nuoriherra tekee muutoksia asiaan jos toiseenkin! Onneksi Helmi on opettanut minulle sopeutuvaisuutta, kuten Wilma ja Onni myös aikanaan. Elämä ja sen koukerot ovat kerrassaan ihmeellisiä. Hyvä on, ettei kaikkia asioita etukäteen tiedä.

   Poista
 24. Ihana Sulo, olet lämpimästi tervetuloa! Helmin äkkinäinen poismeno oli niin raastavaa. Naukulan mammalle paljon voimia surun yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä todella vaikeaa, surullista ja raastavaa. Samalla tiedossa on mitä suurin ilo.

   Poista
 25. Tervetuloa, Sulo! Astut suuriin saappaisiin Helmin jälkeen. Kuitenkin astelet omia tassuttelujasi. Voimia Mammalle ja Sulo tuokoon paljon suloisia hetkiä tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaat ovat suuret ja Sulo täyttää ne tavalla tai toisella, siitä olen varma. Tästä huolimatta muistot edesmenneistä rakkaista ovat aina läsnä.

   Poista
 26. Vinkein kuva ikinä - ja tietysti myös sun ottama! Miten hienoa että jo aiemmin tutksi tullut pikkukaveri saa nyt kodin sun luota. Olet hyvä kissatäti, ja poitsu osaa lohduttaa surussa ihan luonnostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko nyt ihan varma ;) ? Olen ottanut tuon kuvan kyllä.

   Poista
 27. Tervetuloa Sulo!
  Olethan lohtuna ja ilona ja olethan tosi kaunis kissa. Teillä on paljon yhteisiä hetkiä Mamman kanssa ja siinä samalla voitte myös muistella Helmiä.

  VastaaPoista
 28. Kerrassaan Suloinen raitapaita! Olemme myytyjä jo pienen kuvan välityksellä! Hyvä, että sinne saapuu pieni tassuterapeutti näin tärkeällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassuterapeutti varmasti ottaa Naukulan haltuunsa tuota pikaa!

   Poista
 29. Sulo ♥ voisiko osuvampaa nimeä hurmaajalla olla? Ihanaa että perheessä on nyt myös ilon hetkiä luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on yhtä vuoristorataa, tämä viikko sen viimeistään todisti!

   Poista
 30. We look forward to the arrival of Prince Kitty Cat of Finland (South) and know that Helmi would want the Dynasty to continue. Cute does not cover it- little Sulo looks like a total sweetheart.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. True! That's very true. I'm sure Helmi would not want the Dynasty to end.

   Poista
 31. Sulo on kovin suloinen ♥, kaunis pikku tassuttelija.
  Ei ole sanoja kertomaan kuinka pahoillani olen kun ajattelen sinua ilman Helmiä...olen joutunut tuohon samaan tilanteeseen joitakin kertoja ja aina se on yhtä surullista. Sulo varmasti lohduttaa, mutta Helmi pysyy muistoissa aina ♥. Into ja Nemo antavat mielellään neuvoja pikku Sulolle kolliksi kasvamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki on kauhea, ihan pahin. Mutta kyllä se yhteiselon ihanuus, silti on parempaa. Ei tätä muuten kestäisi, eikä itseään tähän tilanteen laittaisi. Hienoa, että neuvoja riittää tältä suunnalta!

   Poista
 32. Tervetuloa komistus! Hänellä onkin tärkeä tehtävä heti tuoreeltaan elämässään, antaa lohtua ja voimaa Mammalle ja sen hän hoitaa varmasti Naukulalaisella varmuudella ja arvokkuudella<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin uskon, että Sulo hoitaa homman kuin homman. Nuoruuden innolla ja sosiaalisella luonteella.

   Poista
 33. Äh :) Toteaa Helmi nyt ihan varmasti ! Tarkoittaen sillä sitä, että minä tiesin tämän tapahtuvan ja Sulo saa nyt rauhassa asettua taloon ♥ Luulemme, että ihan mieluusti Hän seuraa pikkuprinssin elämää vähän etäämpää. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä surun keskelle.
  Kerta kaikkiaan mikä ihanuus Sulo onkaan ♥♥ Jestas....eurooppalainen pinkitassu Sulo..olemme aivan myytyjä. Mamma on saanu Paulalta eurosäteitä :) Ei mikään ihme !
  Helmi on aina läsnä kodissanne; mamma N ja Sulo.
  Helmi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Helmi varmasti tiesi omasta tilastaan, en epäile sitä hetkeäkään. Eurosäteitä tänne on kyllä tullut roppakaupalla! Paulalta ja nyt Mesilästä, Sulon syntymäkodista, sekä käymistäni kissanäyttelyistä ja siellä tapaamistani ihanuuksista. Helmi ♥

   Poista
 34. Sulolle kaikkea hyvää, kun hän tulee luoksesi! Helmi on aina sydämessäsi, niin minunkin. Naukulan kerho saa uuden ihanan kerholaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi ♥ ja Sulo ♥ Näin elämä meitä heittelee, samaan viikkoon mahtuu suuri suru ja suuri ilo.

   Poista
 35. Helmi-kultaa ei voi mikään korvata eikä Helmi unohdu, mutta pikkuveijari osaa varmasti kissana lohduttaa mammaa oikealla tavalla, kissoilla on sellainen vaisto. Sulo on niin suloinen, ja nenu on niin ruskea kuin edesmenneellä ja syvästi kaivatulla Jadellani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi ei unohdu ikinä. Ei todellakaan. Pieni Sulo on kyllä sydämeeni jos tassunjälkensä saanut.

   Poista
 36. Sulo tuo suloisuutta ja hulinaa suuren surun keskelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo, varmasti myös naurua ja iloa. Onneksi Sulo pitää vedestä, sillä näille kyyneleille ei tule loppua.

   Poista
 37. Huojentavaa, ettei Naukulan Mamma ehdi tässä välilläkään aivan lipsua retuperälle, vaikka vahdinvaihto aikaistuikin yksinvaltiattaren äkillisen poismenon johdosta. Saappaat on Naukulan prinssillä varmasti ikiomat, vaikka Sulo varmasti kunnioittaakin aiempien hallitsijoiden tekemää pohjatyötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Saappaat ovat Sulolla omat. Niillä Sulo tepastelee ja ottaa tärkeät tehtävät hoitaakseen tuotapikaa.

   Poista
 38. Sulokin on nimensä veroinen! <3

  Naukulassa on kyllä ollut muutosten ja erilaisten tunteiden täyttämä vappu! Pentu tuo varmasti paljon iloa ja naurua surun keskelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut yhtä vuoristorataa! Onni onnettomuudessa oli, että Sulo oli Naukulaan jo tulossa.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.