tiistai 14. lokakuuta 2014

Lauantain tapahtumat

Sulon näkökulmasta

Moi, mä oon Sulo. Ja mä kerron nyt teille miten se juttu meni. 

Mamma heräs 05:15. Parhaaseen rämpytysaikaan. Kun se kerran oli jo hereillä, niin emmä sit viittinyt rämpyttää ollenkaan. Mä vaan haukottelin ja ihmettelin mitä nyt. Vaikka olihan mamma mulle kertonu mihin me mennään, näyttelemään mun komeutta. Aamutoimet tehtiin yhdessä ja sit mamma käski mun viel käydä pissalla ja mä sitte kävin ku kerran käskettiin. Aina en kyl tee niin kun käsketään mut tää oli vähän niinku palkkio siitä kun kerran heräs kissojenaikaan. 

Sit mä menin poikamiesboksiin, siihen isompaan. Oisin mielummin ottanut sen mun oman vaikka mamman mielestä se on mulle jo vähän pieni. Lähettiin ajelee ja sit me pyörittii yhden talon ympärillä. Sil pyöri kans yks nuori nainen ja sit yksi hemaseva mimmi, se oli mun täti Elli. Oltiin Ellin kanssa takapenkillä ja vaihdettiin ajatuksia. Ihan hiljaa, ettei kukaan muu kuule. 

Ajeltiin sit hetken ja sit tultiin ison talon luo. Mentiin sisään ja jonotettiin johonkin tarkastukseen. Mamma otti mut pois mun poikamiesboksista ja pisti pöydälle. Joku täti siinä mua sit katteli. Ei pussannut. Mammaa ei tarkastettu. Sitte mentiin ja mamma alko sisustaa mun yksiötä. Jouduin päivän mittaan vähän muuttaa sitä, kun ei mammalla aina oo sitä sisustussilmää. Mä vietin aikaa siel yksiössä ja sit mamma tuli ja nappas mut. Mentiin yhen toisen tätin luo. 

Kuva Susanna Pöyhönen. 
Sillä tädillä oli punanen mekko. Mä tykkään punasesta. Täti käänteli ja väänteli ja sit tuli sen kaverikii mua kattelee. Mä näin ku se täti peitti kädellää sitä mun paperii ja arvuutteli mun ikää. En oikein tajunnu sitä. Eiks ne muka tienny et mä oon kohta yheksän kuukautta? 

Kuva Susanna Pöyhönen. 
Tän jälkeen sit tapahtu jotain ihan kummaa. Mä jouduin yhteen yksiöön tuomarin taakke. Siel ei ollu sisustusta. Veikko siellä oli toisessa yksiössä jo oottelemassa. Siinä me sit Veikon kaa katteltii meiän mammoi ku ne istu vierekkäin penkil kikattelemassa. Vähäks oli noloo. 

Sit mä pääsin takasin mun sisustettuun yksiöön. Lepäsin vähän ja sit mamma tuli ja haki mut uudelleen. En tajunnu sitä. Ei kotona mistään tällasesta ollu puhetta. Mamma vei mut yhelle tätille, jolla oli essu ja sen tätin lapsi tuli silittää mua kans. Se oli hyvä silittämään. Sitte me mentii yhelle toiselle pöydälle ja sit tuli se punamekkonen täti ja muita tätejä ja setiä. Ne kaikki katteli mua ja nosteli. Mut kukaan muu ei mua niist pussannu kun se essutäti. 

Kuva Susanna Pöyhönen. 
Tän jälkeen mä pääsin taas sinne sisustettuun yksiöön hetkeks ja sit mamma pistikin mut sinne poikamiesboksiin. Heitti kaikkii sisustustavarat siltä yksiöstä meiän rapisevaan kassin. Elli-tätinkin tavarat pakattiin ja sit me lähdettiin. Nyt jouduin jo vähän käyttämään ääntäki kun yritin sanoo mammalle, että paina sitä kaasua nyt mul on jano ja vessahätä ja mä haluun jo kotiin. 

Päästiinhän me sit lopulta kotiin. Mamma siveli mut sellasella kosteella pyyhkeellä ja heitti taas mun yksiön sisustuksen siihen yhteen isoon koneeseen ja sit mä vähän lepäsin. Yöllä kyl kävin harjottelemassa vähän näitä näyttelytouhuja ja tyhjensin sen sohvan takana olevan catwalkin niistä tauluista ja kävelin siel. Oon kuullu kun on sanottu, että harjoitus tekee mestarin.  

38 kommenttia:

 1. Kyl oli paljo outoja tätejä, setiä, pöytiä -mut hyvin Sulo skulas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli ihmeteltävää! Vaikka vähän jännitti, yhtään ei Sulo kiroillut :)

   Poista
 2. Eksä käynyt siel poikamiesboksissa morsettamassa döfaviestejä ollenkaan hiekkiksellä? Kato siit ne flikat tietää, et täs yksiöss on TOSI KOLLI! Noniinku sanoit, treeni tekee gurun! ;D
  Siel pöydäl ei sit kande morsettaa hännän alta! Saa vielä letkumestarin (lue: kus*suutari) maineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nyt Sulo! Eläinlääkäritätille vaan kun muitakin näytteitä otti :D

   Poista
 3. Voi Sulo-murunen, lopetapa se rämpytys (ja varo ettei catvalkki petä sun suloisuutes alla) ja alapa näihin kirjoitushommiin :D - kyllä mamma sua auttaa, ihan varmasti!
  Olipa kiva lukaista päivä tästäkin näkökulmasta :)

  VastaaPoista
 4. Sulla on ollut toooosi monipuolinen päivä. Ainakin monta eri tätiä. Ja kävit aamulla pissillä, kun käskettiin - olitpa kiltti, mutta olihan se ajankohta kyllä niin erikoisen hyvä.

  VastaaPoista
 5. Oot kyllä esimerkillinen herrasmies, hienosti hoidettu päivä. Pyydä Mammaa ostamaan sinulle soittokello, ettei tarvitse herätellä rämpyttämällä. Tai sitten Mamman pitää alkaa herätä kissojen aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nythän minä sitten näen Sulon rämpyttämässä sellaista pöydällä olevaa kelloa tuon tuosta. Mistäköhän sellaisia saisi?

   Poista
  2. Opetin Neron soittamaan kelloa kun se halusi kylmälle vintille hiirijahtiin nuorena miehenä. Aluksi prinssi oivalsi, että henkilökunnan saa paikalle aina kun soittaa kelloa, mutta myöhemmin kelloa käytettiin vain ovenavaamistarkoituksessa. Minulla on sellainen pimputin kuin löytyy hotellin respasta, sitä on kissan helppo rimpauttaa tassulla. Löysin kellon jostain kirpparilta, siis tälläinen http://www.veitset.fi/soittokello-p-1005.html
   Muutkin kissat ovat oppineet kellon käytön: http://www.iltalehti.fi/fiidifi/2014070318460395_fd.shtml

   Poista
  3. Täytyy tutustua ehdottomasti!

   Poista
 6. Sulla on Sulo kyllä tosi hyvät hermot kun oli noin paljon kaikkea ja erilaisia tätejä ja katselua ja autoilua ja tarkastusta, eikä kumminkaan mennyt hermo! Mulla olis mennyt! Sää olet ihan ammattinäyttelijä jo,vaikka olet vielä niin nuori! Terv. Friede.

  VastaaPoista
 7. Hieno raportti päivän kulusta! Olet taas hurmannut monta uutta ihmistä ja ties vaikka joku kaunis kissaneitonenkin on huomannut komeutesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkkioksi tuli yksi pusu, mutta kissaneitoja ei ole vielä nurkissa pyörinyt!

   Poista
 8. Kummia tätejä jos ei pussaa, tuumii Harmaa. Lienkö ollu tätejä ollenkaan semmoset!

  VastaaPoista
 9. Onpas ollut pyöritystä mutta hyvin Sulo selvisit :)

  VastaaPoista
 10. Voi, Sulo, kun oot ihana! Kyllä oisin sua pussannu, jos oisin siellä ollut!

  VastaaPoista
 11. Ei hassumpi päivä kumminka, vai?

  VastaaPoista
 12. Bravoo Sulo ! Hanskasit upeesti näytelmäpäivän. Sullahan on asenne paikallaan ja mammakin palvelee jo lähes täydellisesti (jäähyt) :-) Mesimami, Sipisysteri ja PUALU onnittelee ja pakahtuu ylpeydestä <3 Möyhät ;€)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se pojan helppo olla siskonsa vieressä! Sitä paitsi Sipi oli kyllä tosi lunkisti yksiössään :) Möyhyt sinne!

   Poista
 13. Meillä Ella tykkää hurjasti tuosta punamekkoisesta tädistä - kun Ella oli hänen pöydällänsä, leikki se tuomarin pöydällä ensimmäistä kertaa elämässään (3,5 vuoden iässä - pentuna ei leikkinyt koskaan...)! Toi oman yksiön sisustaminen on meilläkin tuttua - ei mamma osaa ollenkaan sitä sisustaa niinku kissat..
  (Sulo, sullahan tais mennä siellä näyttelyssä oikein mainiosti!)

  VastaaPoista
 14. Niinhän se Sulo mukavasti kertoi näyttelypäivän kulun, juuri niin.......Kiitos ja rapsutukset.

  VastaaPoista
 15. Hyvä Sulo! Sulta sujuu kaikki, niiden pitää vain hankkia näyttelyihin sellainen catwalk-ramppi niin pääset näyttämään taitojasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sellainen niistä kyllä vielä puuttuu! Mikä vahinko.

   Poista
 16. Kiitos Sulo raportistasi! Tästähän selvisi, kuka pussasi. Ei siis ilmeistä luonteenlujuutta osoittanut tuomari, vaan essutäti. Hieman ollaan täällä kateellisia essutädin hommista. Tuon analyyttisarvioivan tuomaripuheen kätköissä on vaivoin peitettyä lirkuttelua:). Eli on ne tuomaritkin varmaan pohjimmiltaan kissatätejä ja -setiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne! Ihan varmasti on. Mutta ehkä pussailu ei kuulu työnkuvaan? Sydämiä ne tuomarit ainakin piirtelevät lappuihinsa. Sulon äidille on piirretty ainakin!

   Poista
 17. Voi Sulo sun kanssas, mikä ihana kertomus! Kiitos vaan sullekin ihanasta seurasta. Mummun mamma on oikein ylpeä susta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummun mammalle Sulo lähettää miehekkään puskun *pusk* ♥

   Poista
 18. Vai parhaaseen rämpytysaikaan:D
  Sulo, olet ihan mahtikatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuviideltä on ihan paras aika rämpyttää, tuumaa Sulo.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.