maanantai 29. joulukuuta 2014

Kutinaa

ja karvanlähtöä

Sulo sai jonkinmoisen allergisen reaktion muutama päivä sitten. Vielä kissanäyttelyssä 20. joulukuuta kaikki oli hyvin. Neljä päivää sitten alkoi kutina ja Sulo on rapsutellut pienen kolon kauluriinsa. 

Syytä en tiedä. Lieneekö uudet raksut (joissa vehnää)? Tai hyasintti? Tai se, että Sulo on juuri sillä kohdalla nojannut työpöydällä olleeseen lamppuun? 


Raksut on vaihdettu, hyasintti ulkoistettu ja työpöydälle vaihdettu toinen lamppu. Lahden näyttelymme 24.1. on kuitenkin vaarassa, mikäli karvat eivät kasva takaisin. Kuvassa rapsutettu alue näkyy oikealla, vaaleampana alueena. Iho ei ole rikki, eikä näytä edes ärtyneeltä. Rapsutus on nyt loppunut lähes kokonaan. Jäämme tarkkailemaan tilannetta. 

32 kommenttia:

 1. Ei Sulo tähän aikaan vuodesta saa tiputella karvaa ettei palellu pakkasessa! Kasvata karvat äkkiä takaisin!

  VastaaPoista
 2. Hitsi vie :( Taas tarvittaisiin kissatieteellistä infoa turkin takaisin kasvuaikataulusta. Kai kauluri kuukaudessa periaatteessa ehtisi tuuhentua lähes entiselleen? Toivottavasti ärsytyksen aiheuttajasta kuitenkin näillä toimenpiteillä päästiin ja kutinoista myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla taas vähän kutitti, tänään on ollut paremmin.

   Poista
 3. Oi ei. Toivottavasti syyllinen ei oo ruoka ja toivottavasti karva kasvaa nopiaan takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyllisestä ei ole varmaa tietoa, tarkkailu jatkuu.

   Poista
 4. Hienoa, että rapsutus on lähes kokonaan loppunut. Oikein lupaavalta kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla taas rapsuteltiin, ei kuitenkaan niin paljoa kuin edellisinä päivinä.

   Poista
 5. Mutta on hän komia, vaikka vähän karvaa on lähtenytkin :) Toivottavasti pääsitte vaivasta eroon.

  VastaaPoista
 6. Meillä on ongelmia pantojen kanssa, maalla semmoista on melkeinpä käytettävä kun vapaana mennään, mutta Anni-neidillä tapana rapsutella pantaa niin, että se pyörii kaulassa vinhaa vauhtia ympäri ja katkoo karvan. Viime kesänä meni ihokin rikki ennen kun hoksasin miten pahaksi tilanne oli mennyt (kissaa ei juuri nähnyt kun se viipotti puskissa koko viikon). Karva kasvoi tasamittaan muiden kanssa vasta joskus loppuvuodesta, marraskuussa ehkä, eli useita kuukausia siinä meni. Ja juuri kun karva saatiin takaisin, lähdettiin joululomailemaan maalle. :D Tällä kertaa matkassa oli tosin uusi panta eikä sitä pidetty koko viikkoa (aina kun kissa oli sisällä, otin pois). Nyt näyttää suurin osa karvasta olevan paikallaan, sieltä täältä jotain on katkennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuvittelen karvankasvun olevan aika hidasta. Pannasta tämä tuskin on tullut, sillä joulunaikaan emme juuri ole valjastelleet.

   Poista
  2. Valjaista meilläkään ei karva lähde, ne on päällä vain hetken eikä niitä voi rapsuttaa ympäri. :D Maalla vaan se panta on kaulassa yleensä 24/7 koko viikon, siinä kerkee rapsutella...

   Toivottavasti Sulon karva kasvaa nopsaa, ainakin esittelykuntoon asti. :)

   Poista
 7. Jos Sulolla on kevät aikaisessa - karvanlähtö. Noh paikallisesti, mutta kuitenkin <3

  VastaaPoista
 8. Hyvä kuulla, että rapsutus on loppunut eikä ihoa ole mennyt rikki. Toivottavasti ei tule takaisin. Veikkaan hyasinttia tai venhäpitpoista ruokaa. Onneksi molemmat on kuitenkin helppo hoitaa kuntoon muuttamalla ruokavaliota ja ulkoistamalla vaaralliset kukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vaan syy selviäisi, niin osaisi välttää! Tänään täytyy lähteä raksukaupoille.

   Poista
 9. Voi itku! Toivottavasti karvat kasvavat pian takaisin. (Siinä vain tuppaa kestämään tooosi kauan.)
  Tässä eräänä päivänä ajattelinkin että milloinkahan Lahden näyttely oikein on... Mä niin tulen katsomaan teitä jos vain suinkin mahdollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä tosi hauska! Jos vain siellä sitten olemme.

   Poista
 10. Oi voi! Toivottavasti oli joku paikallinen juttu, eikä isompi vaiva! Kissain allergiat voi olla oikeinkin viheliäisiä selvitettäviä.

  Rapsutukset Sulolle! Tule poika kuntoon ♥

  VastaaPoista
 11. Voi kurjuus! Lemmikkien allergioihin on useimmiten syynä ravinto, toivottavasti raksujen vaihto auttoi ja Sulo pääsee edustamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä vähän kutituttaa. Täytyy lähteä raksukaupoille.

   Poista
 12. Voi että! Toivottavasti vaivan aiheuttaja löytyy nyt heti alkumetreillä.

  VastaaPoista
 13. Pikaista karvankasvua toivottelen. Ruoka tuli mullekin ekana mieleeni.

  VastaaPoista
 14. No harmi. Onneksi ei kuitenkaan raapinut ihoa rikki ja syyllinen on ilmeisesti löydetty jo.
  Vehnä on paha; meillä Olga ei siedä sitä ollenkaan. Ihan pari vääränlaista naminappulaa aiheuttaa löysän masun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehnä minullekin tuli mieleen. Sitä täytyy nyt ainakin välttää.

   Poista
 15. Höh! :( Vehnä on vahva veikkaus, kannattaa palata tuttuun ruokaan ja odottaa oireiden häipymistä, siinä tosin saattaa kestää, joten älä heti säikähdä jos oireet ei katoa parissa päivässä. :) Jos on tarvetta raksujen muutokselle niin kannattaa valita viljaton ja mahdollisimman lihaisa raksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Raksuja täytyy nyt katsoa uudella silmällä. Entiset raksut olivat Kitten-raksuja, joita ei kyllä enää voida ruokavalioon ottaa. Nyt pitäisi saada aikuisten raksuja.

   Poista
 16. Voi kuinka ikävää! Toivottavasti rapsutus ei palaa. Karvat kasvaa kyllä yllättävän nopeaan. Ruokavaliosta vain sen verran, että kissa ei viljaa tarvitse, joten ei haittaa jos se oli se, mikä kutitti. Tietysti ei allergioita toivota, mutta itse uskon että viljaton on aina parempi :)

  Ai te menette lauantaina Lahteen. Minä nappaan NeitiC:n matkaani sinne sunnuntaiksi. KissaKaramellin turkilla ei juhlita, hää jääköön kotio koppaan maate :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.