tiistai 2. joulukuuta 2014

Kynnet

ja niiden leikkaus

Kynnet ovat aikaisemminkin olleet täällä puheenaiheena ja onpa Sulo runonkin aiheesta kirjoittanut. 

Olen kehunut kynsien leikkuuta helpoksi, mutta viimeisin manikyyri ei sitten sujunutkaan niin jouhevasti. Jouduin suorittamaan sen tassu kerrallansa useiden päivien aikana. Ilmeisesti Sulo sitten jossain kohdin mietti, ettei tuo mamma periksi anna ja antautui eilen lopulliseen viimeistelyyn - sohvan koristetyynyn päällä totta kai. 

Parempia kuvia aiheesta täältä on turha odottaa, sillä tämä on sen verran yksityistä puuhaa ettei kuvaajaa päästetä paikalle ja minulla on tunnetusti vain kaksi kättä. 

28 kommenttia:

 1. Se on vissiin joku juttu nyt kissoilla meneillään! Mä en ole nimittäin päässyt lähellekään kynsiä pariin päivään saksien ollessa lähietäisyydellä. Pakko ois saada leikattua, mutta jos on sakset edes samassa huoneessa, niin ei kissaa saa kiinni mitenkään. :) Pitää toivoa, että Penakin pian antaa periksi yhtä nätisti kuin Sulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että meillä oli liian pitkä tauko. Eilen yritin uudelleen ja homma hoitui sopuisasti. Vaikka ei kynsissä leikattavaa juuri ollutkaan. Toivottavasti Penakin suhtautuu tähän touhuun suotuisasti!

   Poista
 2. Voi Sulon tassuja ♥ Hyvä se on kynnet hoitaa. Ja samalla voi vähän hipsutella varpaita, kun ovat niin herttaiset! Sulo on niiiiiin kiltti poika ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varpaiden hipsuttelu kuuluu iltarutiineihin joka ilta!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tuo tyyny on ihan paras, jos Sulolta kysytään!

   Poista
 4. Tuo punertava töpselinreikä vie kyllä kaiken huomion kynsiltä postauksen ekassa kuvassa! ;)

  VastaaPoista
 5. Kynnet. Huoh. Meillä laitetaan pontevasti hanttiin joka kerta, joten saan leikattua niitä kynsi kerrallaan, ja kun katteja on monta, ensimmäiset kynnet ovat jo pitkät ennen kuin kierros on valmis...

  VastaaPoista
 6. Sulossa on kunnon pikkupoika-ainesta. Huoltotehtävät hoidettakoon vähin äänin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sen täytyy mennä, vähin äänin ja silloin kun herralle sopii.

   Poista
 7. Ihmettelin kyllä juttua lukiessani kovasti, miten olet saanut nämäkään kuvat otettua! Epäilen Mamma N:ssä olevan mustekalan vikaa.

  VastaaPoista
 8. Tämänkaltainen kauneudenhoito ei meillä tulisi pieneen mieleenkään!

  VastaaPoista
 9. Olenkin kovasti kadehtinut, koska meillä KK, lempein kissa ikinä muuttuu kynsisaksien myötä suorastaan syöjättäreksi :)
  Voi että nauroin Sailan kommentille..

  VastaaPoista
 10. Aivan kuin Suolo suorastaan nauttisi manikyyristä. Meillä ei ole koskaan leikattu kissalta kynsiä, mutta toivottavasti ne kuluvat työssä sopiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero hoitanee kyntensä hyvin itse, ihan kuten prinssille sopii!

   Poista
 11. Meillä ei ole ikänään otettu kuvia tuosta toimenpiteestä. Täällä on niin kova-otteinen mamma, että kahden kissan kynnet leikataan putkeen ja pulinat pois, kesken ei jätetä. Mutta hmmm... tuppaa mammalta unohtumaan, on pitkät leikkausvälit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on asennetta! Minä yritän edelleen tehdä tätä Sulon ehdoilla. Kun sylissäolo aiheuttaa jo itsessään rimpuilua, niin parempi odottaa kun toinen on vastaanottavainen tälle toimenpiteelle.

   Poista
 12. Sulle tuli s-postia...mutta vain otsikon kuodossa :) En päässyt kirjoittamaan mitään ; ( Mur.
  Ja aamulla laitoin kommentin kissojen ihanista anturoista ( pitkät rimssut) ja Sulon onnellisesta ilmeestä ♡ Ja sitten tuli verkkovirhe yms.
  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniset ongelmat ovat ikäviä! Toivottavasti helpottavat. Viesti tuli perille ja siihen jo vastauksenkin kirjoitin :)

   Poista
 13. Kynnen kärkien leikkaus se on "taidetta"täällä meillä, olen erittäin huono siinä asiassa ja kissat etenkin Maija osaa sen myös käyttää hyväkseen. Joskus menee kuin unelma ja joskus ei ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella taidetta! Etutassujen kynnet ovat vaaleat kauttaaltaan, eikä niiden kynsien kärjen leikkaaminen tuota ongelmaa. Takatassujen kynnet ovat tummat ja niiden suhteen saakin sitten olla varovaisempi ettei ota liikaa.

   Poista
 14. Huh, täällä olisi nyt sama urakka edessä. Sulo antaa kyllä hyvän mallin, että jos nukkumapaikka on mieluisa, se kestää myös jalkahoitajan (varovaisen) vierailun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Lokoisat oltavat takaavat myös hyvän manikyyrin.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.