maanantai 27. heinäkuuta 2015

Näytelmissä Hämeenlinnassa

viikonloppuna

Naukulan Kerho matkusti varhain lauantaina yhdessä Paulan, Ruskan ja Rauhan kanssa Hämeenlinnaan SUROK:n kissanäyttelyyn. Paikalla oli paljon sukua, mm Sulon Mesi-mamma ja Sipi-sisko sekä Tellis, Sulon ja Namun isovaari Mikki sekä paljon ystäviä. Meillä oli 99,9% hieno viikonloppu. 

Mamma, kaikki käy kunhan et vaan nyt laula sitä täplämassulaulua. 
Kuva: Mikko Murtonen

Emmä nyt ymmärrä miks mamma näihin kuviin änkee.
Ei sen massua kukaan arvostellu.

Kuva: Mikko Murtonen
Sulo sai sertinsä molempina päivinä isojen poikien luokassa (kategoria III, leikatut urokset). Olemme iloisia ja tyytyväisiä kehuista. 

Leiki keskenäs täti.
Mä en ala. 
Namu sai lauantaina hienosti tulokseksi ex1 nuorten luokassa. Sunnuntaina Namua ei päästy arvioimaan, sillä Namu päätti toisin. Kaikkien kanssa ei leikitä. Kuva lauantailta.  

Onnittelemme Kissoja Kermakupilla, Ruusua ja Liljaa, upeasta menestyksestä molempina päivinä. Kujeilevaa Viktoria loistavasta Best in Show -voitosta III kategorian pennuissa sekä iso-vaari Mikkiä, joka oli III kategorian Best in Show (BIS) leikattu uros molmpina päivinä sekä Namun Rauha-emoa, joka nappasi sunnuntaina Best in Show -tittelin itselleen III-kategoriassa naaraissa. 

Huikea viikonloppu! 

Tästä tulee tiukka kisa, tuumaa Rauha.

Taustalla punanuttu Mikki tuomarin tutkiskelun kohteena. 
Lisää viikonlopun tunnelmia ja kohtaamisia tulossa myöhemmin, nyt keskitymme toipumiseen (mamma), pyykinpesuun (mamma) sekä kissanpäiviin (Sulo ja Namu). 

52 kommenttia:

 1. Neidiltä taitaa löytyä temperamenttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy kyllä! Mutta vain tuomarin pöydällä (ainakin toistaiseksi).

   Poista
 2. Hienot päivät ja hienot kokemukset. Onnittelut molemmille tuloksista.
  Voi Nanu, tempperamenttipakkaus. Ihan oikean nimityksen olet saanut: Naukulan kuningatar <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno päivä ja teidän velipoikaakin moikattiin! Sekä velipojan kahta kämppistä, pikku-Valoa ja sitten emäntää myös.

   Poista
 3. Namuhan on hurja neito niin halutessaan. Kun mä kävin kurkkimassa siellä häkeillä niin oli molemmat todella rauhallisina nukkumassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se. Namu tykkää kovasti näyttelyhäkistään, syö, nukkuu (sikeästi) ja käy jopa vessassa. Mutta sitten...

   Poista
 4. Mäkin kävin kurkkimassa Naukulan edustuksen häkkitunnelmia arvostelujen jälkeen, ja kovin rauhallista meno oli silloin. Harmi ettei fiilikset kaikuneet arvostelupöydälle asti.. Nooh, toisaalta oman rotuni naaras vedettiin pois arvostelusta jo etukäteen, kun rva kiroili niin topakasti häkistä otettaessa. Temperamentti.. Se on kissojen yksinoikeus! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on! Namu rauhoittui heti kun pääsi omaan kuljetusboksiinsa, näyttelyhäkki on myös mieluinen ja siellä asusteli koko kaksi päivää se ihana lutuinen leikkisä Namu.

   Poista
 5. Namu ♥
  Ei sitä aina huvita pientä pippurista kuningatarta! Onneksi Sulo edusti mallikkaasti ja rauhallisesti.

  VastaaPoista
 6. Voi Sulo :-D Ei se mamma tainnut kumminkaan laulaa sitä täplämassulaulua? Vaikka mieli varmaan teki, sun masutäplät on niin ihanat ja sulla on niin hyvä masu muutenkin ♥

  Namu, ei kaikkien tarvi näytellä. Mää niin ymmärrän sua! Sitä paitsi kuningattaria ei ole tapana arvostella muutenkaan. Nih! ~Friede

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, ois laulanut muttei äkkiä keksinyt siihen ruotsinkielisiä sanoja! Oli meinaan ruotsinkielinen tuomari molempina päivinä :D

   Poista
 7. Totta, huikea viikonloppu! Meillä kissat ovat koko aamun nukkuneet, Rauha parvekkeella ja Ruska keinutuolissaan. Pienestä Namusta löytyy pieni tappurainen Räyhä, joka on näyttäytynyt vain... hmm... ei montakaan kertaa Namun elämässä. Oliko tämä toinen kerta? Lähes 100 % yhtä lauhkeaa söpöyttä ja rentoreginaa on tämä tyttö, mutta tomeruutta ja sitkeyttä on myös lähes 100 %. Sitten se yksi prosentin kymmenesosa tappuraa. Täytyyhän tulivuorenkin joskus purkautua. Ja Sulo sitten, miehekäs täplämassu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kissat toipuivat matkasta heti kun pääsivät kuljetuskopeistaan. Söivät, leikkivät, vetivät ralleja ja kaikki oli heti ennallaan. Minä toivun vieläkin. Onnea vielä kerran Rauha-emolle hienosta menestyksestä! Rauhan pieni räyhähenki on nyt todistetusti siirtynyt tyttärelleen joka kantaa sen roolin kunniakkaasti.

   Poista
  2. Jokaisessa Rauhan jälkeläisessä asuu pieni Räyhä. Muissa se ei ole vain vielä näyttäytynyt. Liika on liikaa, kuka sitä yök pahanhajuiselle pöydälle haluaisi mennä keimailemaan ja liata putipuhtaita tassujaan?

   Poista
 8. Namu ajatteli, että yksi päivä riittää näyttelemistä kerrallaan! Joku tolkku on oltava =)
  Onnittelut serteistä. Hianoo, että Sulo otti lungisti tauon jälkeen. Se on jotain se :)
  Rauha ja Mikki ♡ Voi Että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ekapäiväkään nyt niin herkkua ollut ;) Tai siis oli, paitsi ne 3 minuuttia siinä tuomarin luona.

   Poista
 9. Voi täplämassua ja punapippuria ♥. Onnittelut serteistä!

  VastaaPoista
 10. Voi Sulo kun olet niin iso ja ihana poika ♥
  Ja Namu niin pippurinen. Eikun gingeri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eikös niitä punahiuksisia sanota tempperamenttisiksi? Kai punatabbytytöillä on sitten ihan sama homma.

   Poista
 11. Kaikki vaan ei tarvitse paperitodistetta kauneudestaan! t. Mauno

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIIN. Jos joku niitä papereita haluu, niin joo, mutta kukaan ei tarvii! Nätti on nätti ja täydellinen on täydellinen ja kissa on kissa.
   terv
   Ilona ja Zetor

   Poista
  2. Ei tarvitsekaan ja siksipä Namu jäikin nyt määrittelemättömäksi ajaksi tauolle näyttelyistä.

   Poista
 12. Onnea tuloksista ja olipa komea määrä sukulaisia paikalla! :) Voi Namu, mutta hyvä, että toiselta päivältä ehditte saada hyvän tuloksen. :D Joskus se vaan on huono päivä kisuillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, huonoja päiviä on kaikilla. Mutta Namulla vain tuomarin pöydällä.

   Poista
 13. Ihanaa kun Sulo palasi estradeille :) Ja heti menestys ja ihastus! Namukka on ollut Helsingissä ja Turussa suht. säyseä. Nyt olisi yksi päivänäytös piisannut. Liekö paikalla olleet kollit likan kiihdyttäneet? Toki Namu plokkasi ykkössijan :) Syränten kuninkatarrinsessa <3

  VastaaPoista
 14. Täplämasulaulu on aina paikallaan, äläs nyt Sulo suotta ujostele :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muttei mamma ollut keksinyt ruotsinkielisiä sanoja!

   Poista
 15. Onnittelut näyttelymenestyksestä!

  VastaaPoista
 16. Namu on ihan hurjan näköinen!
  Ihanat yhteispotretit teistä Sulon kanssa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattele! Vanhemmilleni kun kerroin niin eivät uskoneet ollenkaan. Sulo söpöstyttää kuvan kuin kuvan.

   Poista
 17. Kiitos mukavasta viikonlopusta!

  Ps. Olemme Sulolle kateellisia sen ihanasta kristallikruunusta. Mekin haluamme semmoisen oman häkkivalaisimen!

  T. Lilja ja Ruusu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinne! Oli mukavaa :) Valaisin (tai siis tuikkulyhty) on Indiskasta ostettu tosi kauan sitten ja tuo pieni puolipallo valo on ikeasta.

   Poista
 18. Onnittelut kauneudesta ja reippaudesta! Muksua en voisi kuvitellakaan vieväni ihmisten ilmoille. On se vaan sellainen peto : D

  VastaaPoista
 19. Sulon paluu näyttelyyn oli hyvin onnistunut, vaikka ei niitä massutäpliä ehkä ehditty niin tarkastella. Onnea!
  Namun kohdalle olisin toivonut sunnuntaille toisen tuomarin, ehkä siinä piilee jotain!?.....en tiedä kun en ollut paikalla, mutta luulen tempramenttia löytyvän myös siltä puolen pöytää!!!
  Tulosten mukaan lauantaina Namu voitti tuon EX1 kisan, Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuntui olevan tuomarissakin tempperamenttiä :) Luulen vähän, että Namu on ensimmäisessä näyttelyssään pelästynyt sitä tuomarin pöydän desifiointia. Sellainen on tunne, en tiedä onko totta.

   Poista
 20. Voi Namu-kulta! <3 Temperamenttinen saa olla, mutta ei nyt ihan noin käyttäytyä. Mä saan mamman usein repimään hiuksia päästänsä mun näyttelykäytöksen vuoksi (erityisen hauskoja on Tica-näyttelyt, joissa voin päättää tykkääväni yhdestä tuomarista ja olla tykkäämättä toisesta, ja pistää sitten ranttaliksi kun oon sen pöydällä josta en tykkää ja olla toiselle ihan enkeli ja äimistyttää mammaa siinä kuinka osaan käyttäytyä jos tykkään tuomarista...), mutta sitten kun mamma on kironnu mun huonoa käytöstä muille rodun harrastajille/kasvattajille, ne on ollu kummissaan että eihän mun käytöksessä mitään sellaista oo etteikö mua voisi näyttelyissä käyttää, kuullemma. Mä oon vaan... mä, ja kuulema ihan ok näyttelyluonne mun rodun mittakaavassa. Nykyään mamma ottaa mun itsepäisyyden ihan vitsilläkin (vaikka tykkääkin enemmän jos käyttäydyn kuitenkin nätisti), vaikka tuomarit ei musta aina tykkääkkään kun rupeen hankalaks, tai siis näytän ettei mua huvita tai tuomari ole mun mieleen. Ne tuomarit ottaa sen usein vähän turhan henkilökohtaisesti, vaikka ei edes näe sitä kuinka nätisti mä osaan halutessani olla. Mammaa kyllä vähän harmittaa kun välillä joku tuomari on selvästi ärsyyntynyt muhun (jo pelkästään sen takia että ne ei oo ymmärtäny sitä, että vaikka mä olisin tulossa häkistä tuomarin syliin innoissanija oikeen ystävällisesti, niin mua EI saa auttaa etuperin pois häkistä, vaan mun pitää antaa kiivetä itse. Tai sit ottaa takaperin häkistä ulos, sekin on ihan ok. Mut jos mut yrittää ottaa etuperin, rupeen usein hankalaks, peräännyn häkin takanurkkaan ja ehkä vähän sähähdänkin, ainakin jos nään häkistä pois otettaessa jossain toisen kissan. Musta toi on vaan hauskaa, mammasta ei hirveen ja tuomarista ei yhtään. Mut ei se haittaa mua, näyttelythän olis tylsiä jos mä en sais olla kissa.
  Terv. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, etteikö naisella olisi oikeutta vaihtaa mielipidettään? Kysäisepä sitä Ella Keltsulta :D Kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin, luulen, että Namun toiminta tuomarin pöydällä on saanut alkunsa ihan ensimmäisestä näyttelystä. Silloin kun tuomari pyysi laskemaan Namun pöydälle se oli vielä vähän märkä siitä desifiointiaineesta. Luulen sen vaikuttaneen, koska näyttelyhäkissä tunnelma on edelleen yhtä leppoisa ja leikkisä.

   Poista
 21. Onnittelut onnistuneista näytelmistä!
  Ja Namu; ei se ole nainen eikä mikään, joka ei näytä, missä kaapinpaikka seisoo!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Rohkea tyttö uskaltaa olla rohkea myös tuomarin edessä.

   Poista
 22. Onnittelut onnistuneista hetkistä :) Ja tsemppiä niistä huonommista, onneksi jäivät vähemmistöön. Ettei vaan Namu olisi suuttunut, kun ei päässyt mamman sulisää näytille ;) niinkuin Sulokin ?
  Oli tosi ikiva nähdä ja ihana nähdä sun mussukat, Sulo on niiiiiin komee ♥ ja Namu nätti ♥ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla :D Tosin luulenpa, että syynä on se desifiointiaine josta on huonoja muistoja. Sainoisinko jopa että erittäin huonoja. Oli mukava nähdä teitä kaikkia!

   Poista
 23. No mutta jos on jo kerran BITW (Best In The World ) ihan syntymästään niin ei siihen ole tuomareilla oikein lisättävää ;)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.