tiistai 25. elokuuta 2015

En se minä ollut

Se oli joku muu

Sulon laulu on ihan aiheesta mukaelma Peppi Pitkätossun laulusta. Ainakin siltä osin, että tunnumme asuvan aikamoisessa Huvikummussa. 

Tosta kulmasta se vesi suihkus.
Mä näin.
Mut en se minä ollut.  

Patteriremontin seurauksena täällä oli vesivahinko makuuhuoneessa. Vesivahinko on aiheuttanut kosteusvaurioita ja niiden kuivaustyö aloitetaan tulevana torstaina. Makuuhuone tulee tyhjentää. Myös alakerrassa tullaan tekemään korjauksia. 

Siis mitä?
Täytyyks tääkin siirtää?
Mulla ei ole mitään tekemistä sen vuodon kanssa,
mut putkityöt kyllä muuten kiinnostaa. 

Siispä hoitokissat päätyvät kotiin vuorokautta ajateltua aikaisemmin ja jatkamme täällä Huvikummussa elämistä normaalilla kokoonpanolla. Emme kuitenkaan normaaleissa oloissa. 

Mä oon syytön, syytön, syytön.
Pienet kissapojat on. 
 Voimme vaikka leikkiä, että olemme leirillä. Nukumme patjoilla ja odotamme että tämä uusi remontti valmistuu. Arvio kuivauksesta on kaksi viikkoa, purku ja rakennustyöt siihen päälle. Ainoa positiivinen asia on, että kulut menevät vakuutukseen. 

Tälläst trafiikkii kukaan kestä.
Mä lähen kyllä himaan.
Mulle riitti. 

Olisiko tämä sitten tässä? Riittäisikö jo remontit yhdelle kesälle? 

31 kommenttia:

 1. Nyt oli ihan varmasti joku muu :)

  VastaaPoista
 2. Tuleeko sinne oikein kuivuri huutamaan? Se on aika epämiellyttävää.

  VastaaPoista
 3. On Ilona ihan järkevää lähteä kotiin, kun remonttimiehet alkavat pitää kovaa ääntä koneillaan. Mutta toisaalta niitä on tosi kiva seurata sinun Sulo sitten! Meillä remontti jatkuu aina vaan.. nuku siinä sitten päiväunia. - Pepsi

  VastaaPoista
 4. Kyllä totisesti riittää remontit useammallekin kesälle!
  Hoitolaisia voi kyllä tulla ikävä, vaikka sinä niitä näetkin tietysti jatkossakin. Se nyt on sanomatta selvää, että koko joukko on syyttömiä ja ihania! Zetorin tietokonetyöskentely kyllä ansaitsee erikoismaininnan ♥

  VastaaPoista
 5. Tosi kurja, rasittava ja ns turha kuvio. Onneksi S&N ovat tarkkoina.
  Kenen vakuutukselle korjauskustannukset sälytetään: Mamman vai patteriremonttifirman?

  Kaikkia remonttikuvioita kannattaa epäillä, esim. taloyhtiössäni teetettiin pari vuotta sitten isännöitsijän kovan painostuksen jälkeen wc-kalusteiden ja hanojen uudistukset. Virallisena ideana, että saadaan tippuvat hanat kondikseen ja vedenkulutusta pienennettyä, mikä on sinänsä hyvä tavoite niiden asuntojen kohdalla, jossa tippumisongelmaa oli. No, epävirallinen ja todellinen syy projektiin oli, että isännöitsijän kaverin firmalle piti järkätä töitä. Asuntoa kohden kustannukset olivat pienet, mutta kohteen ollessa suuri projektin kokonaiskustannuksista tuli yllättävän suuret. Eli hyvä tili remonttifirmalle.

  No, asunnossani hanat eivät tippuneet ennen remonttia, mutta remontin jälkeen ne tippuivat meilä kaikilla. Sutta ja sekundaa.

  Sulo ja Namu siis urakalla kyttäämään, että korjausprojekti etenee asiallisesti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti menee taloyhtiön vakuutukseen. En vielä varmaksi tiedä. Nyt kyllä potuttaa tätä mammaa rankasti.

   Poista
 6. Luin ensin Muistikirjaa ja sitten tulin Naukulaan. Eli siis ihanat hoitolapset lähtevät kotiin ennen kuin remontti alkaa. Heitähän tulee nyt ikävä, mutta heistä kuullaan toisaalla. Eli te kolme tosiaankin alatte leikkiä olevanne leirillä ja nukutte patjoilla. Hmm. Tässä melkein tulee ajatelleeksi, että ainakin me lukijat (tai minä) otamme (otan) tämän huvittelun kannalta: mielenkiintoisia postauksia tulossa. Kauheeta. Toivottavasti kuitenkin kuivaus- ja korjaustyöt sujuvat hyvin ja nopsasti ilman uusia yllätyksiä ja harmeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä varmasti aihetta riittää... Näin uskoisin.

   Poista
 7. Yöt läpeensä kuivurin huutoa 😳 Päivät kilkutetaan, ravataan rappusissa ja kolistaan 😣 Vasaran hakkaamista! Kuraa lattioilla 👻 Kunpa vessat toimivat ja keittiön kraana! Onneksi yöt ovat vielä (?) lämpimiä ⛺️ Pikku prinssiä tulee ikävä ja Madame Ilonaa 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Vaikka väittävät, että kuivauslevyt (?) eivät aiheuta meteliä.

   Poista
 8. Me sympatiseerataan ja ollaan hengessä mukana. Kyä teitä on ny koeteltu, mutta hyvä siitä korjauksesta tulee ja loppuu aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

   Poista
 9. on ollut hutiloivaa porukkaa patteriremonttia tekemässä, kun tommoisen sotkun saivat aikaiseksi. Näitähän riittää. Pari vuotta sitten naapurin vesivahingon seurauksena vettä valui meillekin ja kuivauslaite hurisi eteisessä pari viikkoa. Yöksi kyllä suljin sen. Tsemppiä Naukulaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä kuivauslevy on hiljainen. Vielä ei ole näkynyt.

   Poista
 10. No voi rähmä. Onneksi menee kuitenkin vakuutuksen piikkiin.

  VastaaPoista
 11. Äh, ärsyttävää! Mutta hyvä, ettei kissoilla ole mitään tekemistä asian kanssa. Niin ja hoitolaisillekin mukavampi palata lomalta kotiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitolaiset olivat mukavia tapauksia, vaan varmasti kohta jo unohtavat, että missään lomailemassa olivatkaan :)

   Poista
 12. Voihan patteriputki- (tai -liitos) rikko! Pienestäkinsuihkusta voi tulla isoja ongelmia!

  VastaaPoista
 13. Remppatilanne on niin persiistä. Eipä ylimääräiset hommat lopu!
  Mutta hoitolapset sai hyvää hoitoa ja olikin jo aika palata kotiin ja oman fontin pariin :-)

  VastaaPoista
 14. Voi miten ikävää, remontti aiheutti remontin. Sonera katkaisi yhteydet enkä päässyt pariin päivään liikkumaan netissä, täällähän on tapahtunut vaikka mitä jännää. Vähän liiankin jännää tämä viimeinen keikaus.Totta kai vakuutus korvaa ja jos remonttihaitta on liian suuri, korvaa se sijaisasunnonkin kuivaamisen ja korjaamisen ajaksi. Aikoinaan asunnossani kuivattiin vesivahinkoa puhaltimilla kuukausi tolkulla, siellä ei kyllä voinut asua silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaanpa miten täällä. Ensipuheiden mukaan korvaisivat parketin tilalle muovimattoa...

   Poista
  2. Tarjota voi mitä vaan, mutta lattia on saatettava entisenlaiseen kuntoon. Minulla oli vesivahingon korjaamisest aikoinaan kova vääntö vakuutusyhtiön kanssa, mutta lopulta kaikki korvattiin.

   Poista
 15. Voi hitsi.... :( Tosi kurjaa, tsemppiä remppajuttujen keskelle! Onneksi näet asiaa myös positiivisessa valossa ja teidän mielikuvituksella tuo 2 viikkoinen voi olla ihan hauskakin olosuhteisiin nähden. :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.