sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tätä nyt ei kukaan usko

Kerron silti

Perjantaina meillä oli jännittävä ilta. Pinkkitassun N-pentueella oli ensimmäinen rokotus ja kaikki saivat niskaansa tunnistesirut. 

Vaikka kuljetuskopat (omat ja Ännien omat) ovat koko ajan esillä, tarvitsi niitä hieman viritellä. Pohjalle laitoin paksun peitteen lämmittämään pentuja ihka ensimmäisellä automatkalla ja lisäksi kiinnitin kuljetuskoppiin ovet. Ne ovat turvallisuussyistä irti ettei kuvaan vaan päädy koppaan jumiin kun olen poissa kotoa. 


Edellämainittuja toimenpiteitä suorittaessani, Namu meni makaamaan sfinksinä toiseen koppaan. Oli siellä rauhassa hetken, pennut ihmettelivät tätä ja pyörivät kopan ulkopuolella. Hetken kuluttua Namu nousi ja käveli kylpyhuoneessa olevaan vessaan, pissasi, peitteli ja tuli pois. Seuraavaksi sinne meni kaksi pentua tekemään samaa hommaa, kaksi meni makuuhuoneen vessaan ja yksi työhuoneen vessaan. Kun tämä homma oli hoidettu, Namu kurnutteli ja kolme pentua meni kuljetuskoppaan. Minulla oli helppo homma, nostin sinne loput kaksi ja suljin oven perässä. Namu pyöri toisen kopan edessä ja hieman pyllystä kun tuuppasin, oli Namu boksissa. Toimenpide johon olin varannut ainakin puoli tuntia aikaa, oli hoidettu viidessä minuutissa ja tähän sisältyi pissatauko. 

Uskomaton juttu, mutta niin siinä kävi. Vieläkin ihmettelen. 

Nathan eli Nacho

Eläinlääkäriasemalla tapasimme Pinkkitassun M-pentueen, heidän sijoitusmammansa sekä Pinkkitassun kasvattajan. Bonuksena paikalla oli myös Errun eurooppalaiskasvattaja kahden eurooppalaisen kanssa. Paikalla oli siis yhteensä 13 eurooppalaista. Olikohan ennätys siinä paikassa?


Automatkat sujuivat hyvin, muutama pieni naukuminen tuli. Lääkärissä meni myös hyvin. Vain Nanette eli Lulu ja Noomi ilmaisivat vastalauseen sirun laittamiselle niskaan. Pennut punnittiin ja lääkärin vaaka näytti vähemmän kuin keittiövaaka kotona. Enkä ihmettele, kotona hyöritään ja pyöritään ja oikeaa lukua on vaikea saada. Lääkärissä puntarilla oltiin rauhallisesti. Namu oli mukana ja hänen painokseen saatiin 5,01 kg. Tuhti mamma vaikka viiden lapsen emo onkin. Ennen hääyötä painoa oli 5,4 kg kotona mitattuna. 


Kotiuduttuamme Sulo vastaanotti meidät hienosti ja kaikki oli kuten ennen. 

åä (kirjoitti Noomi)

Tänään oli myös varsin hauskoja hetkiä (videot alla) kun Namu päätti nauttia maisemista kirjaston näköalatornista ja ehkä ottaa pienet tirsatkin. 


Noomi ei tähän sessioon kerennyt ja löytyi sittemmin sängyn alla olevasta kissanpesästä makoisilta torkuilta. 

17 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen uskomaton juttu. Uskon silti. Pissatauko ennen reissua ja kaikki viisi nätisti laatikkoon. Hienosti hoidettu eläinlääkärireissu.

  Voi ei tuota Namu-parkaa. Pää roikkuu näköalatornin ylätason reunan yli, kun ei mahdu tasolle eikä Namu enää jaksaisi kannatella sitä eikä myöskään katsella ikkunasta. Neljä imijää riuhtomassa nisiä, ja Namu vain imettää ja roikottaa päätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu oli kyllä aika onnellisen näköinen, vaikka menettikin oman aikansa maisemien ja nokkaunien parissa.

   Poista
 2. Ei tuo ole mahdollista, en voi uskoa. Kissoja kuuluu jahdata ympäri taloa yksitellen koppaan ja pisut jää todellakin hoitamatta. :o - emäntä

  VastaaPoista
 3. Uskomaton juttu toden teolla. En ehkä uskoisi, ellei meilläkin oltaisi joskus lähdetty kopasta vessaan :) :)
  Melko uskomaton on myös Namun paino..onko eurooppalaiset niin isoja kissoja ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minä seurasin tapahtumia silmät pyöreinä ja hihittelin itsekseni! Onneksi sain sentään kaksi nostaa koppaan ja Namua vähän avustaa.

   Eurooppalaiset voivat olla isoja. Sulo on 6,5 kg eikä ole ylipainoinen (noh, ehkä 200 g max), Namu on ollut aina pyöreä, eikä ole menettänyt muotojaan vaikka on viittä imettänyt. Namun kanssa saa olla tarkkana painon kanssa.

   Poista
 4. Pakko tuo on uskoa, vaikka kuulostaa ihan käsittämättömältä. Mutta olisiko Namu kuiskutellut pennuille, että mennään sitten nätisti pisulle ennen lähtöä ja sitten kiltisti koppaan, niin mamma voi kirjoittaa blogiin hienon jutun :)
  Imetysvideot on ihania, Namu rassu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Namu ilmeisesti tiesi, että nyt mennään jonnekin. Kertoi sitten mitä kannattaa tehdä.

   Poista
 5. Ohoh, kylläpä on Namu opettanut pennut hyville tavoille, ensin vessaan, ja sitten nätisti koppaan. Toivottavasti muistavat nämä opit myöhempiäkin kertoja varten!
  Ihanat videot. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli ihan käsittämätöntä! Seisoin kuljetusboksien vieressä ja seurasin tapahtumia ihmeissäni.

   Poista
 6. Namu todellakin opettaa pennuille miten toimia! Ihana huolehtiva emo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kaiken huipuksi nakerrusharjoituksia ei ole suuremmin pidetty! Mitä nyt vain vähän minua on nakerrettu.

   Poista
 7. Voi Namu! Esimerkillisempää äitiä ei olekaan! Tietysti ennen matkoja täytyy pissilläkin käydä. Ja koppaan mennä nätisti.

  Maitobaari alkaa olla ahdas kyllä. Ihanaa kun Namu ei silti ole laihtunut luurangoksi. Onnea on terveen pyöreä kissa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahdas, mutta toimintakuntoinen maitobaari. Vaikka pennut ovat tänään jo 11 viikkoisia.

   Poista
 8. Namu se on opettanut pikkukissit hyville tavoille on se vaan niin hyvä äiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tietävän mitä tehdä, tilanteessa kuin tilanteessa.

   Poista
 9. Oli siinä varmasti myös eläinlääkärihenkilökunnalla hymyssä pitelemistä kun noin monta euroa sattui yhtä aikaa paikalle! :) Tosi hauska sattuma ja oiva jatke muutenkin erikoiselle päivälle. Tulee jo valmiiksi ikävä Namun äidillisiä opastuksia, voin vain kuvitella mitkä fiilikset siellä kun luovutusikä lähestyy lähestymistään.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.