torstai 10. toukokuuta 2018

Liput liehuivat Euroopalle

Keskustelu Eurooppalaisuudesta

Liput liehuivat eilen Eurooppa-päivän kunniaksi ja voin vaikka vannoa, että Naukulassa on asiasta keskusteltu. Noomi: Tiesittekö te? Liput liehu meille?

Namu: Muruseni, mitä nyt oikein tarkoitat?

Noomi: Oli eurooppalaispäivä! Mä olen eurooppalainen. 

Namu: Niin, olet kyllä eurooppalainen. Suomen kansalliskissa ja sinulla on syntymätodistus* siitä, mutta rakas, eivät ne liput silti meille liehuneet. 

Sulo: Vaan ei voi olla varma (iskee silmää Namulle)

Namu: Niin, toisaalta. Me ollaan Pinkkitassuja, Pinkkitassut on kansalliskissoja Suomessa, Suomi on Euroopassa ja Naukula on Suomessa ja me ollaan Naukulan Eurooppalaisia Pinkkitassuja Euroopassa. 

Noomi: Eli liput liehu meille, just meille! 

Sulo: Niin, ja meidän esi-isille Suomen ja tämän maanosan alkuperäiskissoille eli maatiaisille. Niistä tämä meidän eurooppalaisrotu on saanut alkunsa ja on ollut yksi ensimmäisistä rekisteröidyistä kissaroduista. 

Namu: Ja me ollaan ylpeitä meidän taustasta! 

Noomi: Joo, joo, tiedetään. Täällä Naukulassakin on asunut niitä maatiaisia. Ainakin Naukulan Helmi ja Wilma. Mä oon nähny niitten kuvat seinällä. 

Namu: Niin lapseni, kuuntele nyt. Kyllä ne huiskat vielä hetken odottaa. Euroopan suurin rotukissaharrastuksen kattojärjestö Fédération Internationale Féline (FIFé) hyväksyi eurooppalaisen omaksi rodukseen vuonna 1949, ja eurooppalainen on näin yksi vanhimmista tunnustetuista kissaroduista. 

Sulo: Ja valitettavasti voidaan sanoa, että kaikki eivät osaa meitä arvostaa kun me näytetään niin tutuilta.

Noomi: Ja mikä vika siinä nyt sitten on? Eiks se ole just hyvä? 

Sulo: On! Se on just hyvä. Meissä ei ole mitään liikaa (Sulo katsoo vaivihkaa Namun vyötärönsuetua) eikä mitään liian vähän. Me näytetään kissoilta. Sellaisilta kissoilta kun tätä Euroopan kolkkaa on asustanut vuosikausia. 

Noomi: Ja mä tiedän, että meillä on kavereita myös muista maailmankolkista. Erilaisia kissoja. Näytelmissä oon tavannu ja oon ollut kuvauksissakin yhden abessiinialaisen kanssa. Ja sitten meillä on kavereissa niitä maatiaisia. Ja meidän mamma rakastaa niitä kaikkia. 

Namu: Mäkin rakastan! Ja teitä kans. * Syntymätodistus eli Suomen Kissaliiton myöntämä rekisterikirja, josta selviää rotu, väri, syntymäaika, vanhemmat ja isovanhemmat neljässä polvessa, rokotukset yms. 

16 kommenttia:

 1. Voi Noomin ilmeet ♥ Ilman muuta teitä juhlitaan eurooppalaispäivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Kun sitten vaan muistaisi juhlia kunnolla ensi vuonna.

   Poista
 2. Ai, nythän mä hokasin että se lippu meidän pihassa oli teille eilen! - Max

  VastaaPoista
 3. Tietty liput liehui teille! Ja kaikille muille Eurooppalaisille ja eurooppalaisille. Siinä on ero: eurooppalainen voi olla vaikka Eurooppalainen, ja eurooppalainen voi olla Eurooppalainen tai sitten jonkun muun maanosan lainen. Teidät kirjoitetaan kumminkin isolla kirjaimella, koska Tärkeät Asiat kirjoitetaan isolla. Näin olen sen asian päätellyt.

  Terv. Friede

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mamma sanoi, että kissarodut kirjoitetaan pienellä. Paitsi, ettei se tahdo. Hangoittelee vastaan, on vähän itepäinen toi meidän mamma. T. Sulo

   Poista
 4. Kyllä, te olette Pinkkitassuset täydellisiä, Eurooppalaisia kissoja. Nih ♥

  VastaaPoista
 5. Ooh, kiitos! Ilman teitä ei oltais hokattukaan, että Eurooppalaisilla on oma liputuspäivä. Kiitos ♥ Ensi vuonna mekin ollaan viisaampia ja juhlistetaan päivää.
  Ja Friede: sun kommentti on niin Rock ☺
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittakaa muistiin! Pistetään pystyyn virtuaaliset pirskeet.

   Poista
 6. Onnea teille ja meille, maatiaisille ja muille E/eurooppalaisille! Hyvin hokattu, että liputuspäivä.

  VastaaPoista
 7. On siellä Naukulassa kyllä harvinaisen fiksusti ajattelevia ja puhelevia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne nyt vaan on semmoisia... *mamma myhäilee tyytyväisenä*

   Poista
 8. Noomi näyttää niin tyytyväiseltä ollessaan liputuskohteena. ♥

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.