torstai 14. kesäkuuta 2018

Kolme kissaa ja mamma

Aamunpiristys

Naukulan aamu sujui aikalailla normaalien arkirutiinien mukaisesti. Tämä mamma touhusi mitä touhusi ja kolmikko oli ulkotarhassa happihyppelyllä. Juuri kun olin kutsumassa kolmikkoa sisään, sieltä tultiin sisätiloihin lähes yhtätassua. Etunenässä Namu suussansa saalis. Ja se oli elävä. Minä kapusin portaille, käytin hillitysti voimasanoja (prkl, prkl, PRKL) ja mietin mitä teen. 

Namu kuljetti saalistaan ympäri alakertaa. Päästi sen välillä karkuun ja otti uudelleen kiinni kun Noomi, Sulo tai minä lähestyimme sitä. Oli sanomattakin selvää kenelle saalis kuului, meidän muiden oli turha yrittää apajille. Katsoa sai, muttei koskea. 

Asiaankuuluvien ihailujen lomassa sain kuin sainkin kopattua hiiren  metsämyyrän tyhjän pahvilaatikon alle ja taiteiltua sen vielä niin, ettei sieltä ollut ulospääsyä. Saalis sai ilmaisen kyydin pihalle ja kolmikko ryhtyi hämmästyneenä etsimään kadonnutta saalista. 

Enkä tietenkään olisi bloggaaja enkä mikään jossen myös olisi ehtinyt jotain kamerankin muistiin asiasta saamaan. 


Namu-mama, saanko mä vaan ees vähän kattoo? 

Siis mun mama nappas ton.
Mun mama on mun sankari. 

No onhan se nyt aika komee.

Vai mitä Sulo?

No kyllä on! 

Pitäisköhän syödä se huikopalaks?
Aamiaisesta on kuitenkin jo puoli tuntia. 

Kiittelin ja onnittelin asianmukaisesti ja kehuin myös. Vaan mielessäni toivoin, ettei näitä nyt sitten taas vähään aikaan tulisi. Edellinenhän asui kanssamme kaksi vuorokautta ennen kuin se oli napattu kiinni ja sijoitettu keskelle olohuoneen mattoa ketarat kohti kattoa. 

PS: Ei se ollutkaan hiiri, vaan metsämyyrä. Kiitos tunnistuksesta Tiuke.

20 kommenttia:

 1. Kyllähän se on hyvä, että joku pitää perheen lihoissa. Ehkä Namu ajatteli, ettei Mamma vielä ehtinyt nauttia kunnon aamupalaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse asiassa en ollutkaan, mutta luulen Namun silti ajatelleen enemmän omaa vatsaansa.

   Poista
 2. Hienoa Namu! Se on hyvä että joku rohkeasti vähentää tyhmiä hiiruja; mitäs tunkeutuvat kissojen tontille! - Pepsi

  VastaaPoista
 3. Huh, onneks ei mahdollista meillä!

  VastaaPoista
 4. Katoin tossa että teidän vieras ei tainnu olla hiiri vaan metsämyyrä. 😸 Aikanaan tuli niiden kanssa työskenteltyä niin on tuttu eläin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta! Minäkin mietin ettei varmaan kyllä hiiri ole.

   Poista
 5. Ooh, noin hieno saalis! Sinä olet Namu hirmutaitava! Ihmiset vaan ei ymmärrä. Niin kuin ei ymmärtänyt meidänkään ihminen muutama vuosi sitten, kun toin parvekkeelta sisälle varpusen. Eikä ole tainnut teidänkään Mamma ymmärtää ennenkään, muistamme, että Naukulassa on ollut hiiriä ennenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella komea oli! Namulta erinomaisen hieno suoritus. Mamma vaan on vähän rajoittunut...

   Poista
 6. Mainio suaritus, niin teiltä ku Mammaltakin. :)

  VastaaPoista
 7. Teillä on kovin rohkeita hiirulaisia 😄 eikun siis myyrätyöläisiä 😉

  VastaaPoista
 8. Mahtava saalis, mutta ei ihmiset kyllä ymmärrä mitään, kun noin upeen saaliin vie pois! -Punkku (ei koskaan mitään saalistanut)

  VastaaPoista
 9. Voi myyrää mihin eksyi! Onneksi tämä päättyi onnellisesti ainakin muiden kuin kisujen osalta. Vaikka hetken sankaruus on sekin kova juttu. :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.