keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Lukijat kysyivät Sulolta

ja Sulo vastaa

Pidemmittä puheitta kysymyksiin ja vastauksiin: 

Talvisesta Etelä-Savosta kysytään seuraavaa: 

Oletko sinäkin Sulo (ja ehkä muutkin kisut teillä) malttamaton aamuviideltä kiekuja - ts. aamupalahalu ja kahviakin haistellaan mieluusti (vaikka sen juominen ei kissoillemme kelpaa, eikä sitä periaatteessa saisikaan kisuille antaa)? 

Sulo: Kyllä ja ei, tyttökissat ovat aamuvirkumpia kuin minä. Paitsi silloin jos tapahtuu, jotain tärkeää. Silloin rämpytän ja teen temppuja saadakseni mamman ylös. Ihmisten ruoka ei kiinnosta, kahvin hajukin puistattaa. Teillä ollaan selvästi tästä eri mieltä. Ja viimeisenä kommenttina haluan vielä lisätä, että meidän mamma rakastaa maatiaisia myös, tai niitä taviksia niinkuin siellä E-Savossa sanotaan. 

Haastatteluidean emo Tuulia kysyy: 

Mites ne rouvat ja pikkuneiti tottelevat sua, Sulo?

Sulo: Vaihtelevasti. Eivät mukamas tottele, mutta silloin jos niillä painissa häntä pörhistyy ja tulee vääriä ääniä ryntään paikalla ja kun hyökkään kohti ja sähähdän, lopettavat hölmöilynsä heti. Tulevat sitten puskemaan ja lepyttelemään minua. Olen helposti leppyvää sorttia. 

Ivan ja Anya haluavat tietää: 

Meillä suurta herkkua ovat katkaravut. Mites on, maistuvatko ne sulle, Sulo?

Sulo: Onko ne niitä pieniä tai vähän suurempia vaaleanpunaisia kiemuroita? Ai on, no maistuisi kyllä enemmänkin. Olen kuullut, että täällä olisi joskus jopa katkarapuperjantaita vietetty, mutta ei kyllä minun aikanani. 

Saaripalstan Sailalla oli runsaasti kysymyksiä: 

Sulo, minua kiinnostaa suhtautumisesi koiriin. Puolu-täti tiedetään tietysti, mutta ilmeisesti et suhtaudu ihan niin vieraavaraisesti Riku-setään, vai suhtaudutko? Siellä teidän naapuristossa on joskus mainittu sulla olevan koirakaveri, onko se siellä vielä ja oletteko edelleen ystäviä?
Sitten toinen mieltä askarruttava asia on tämä lähestyvä maaliskuu. Musti jo tässä yhtenä päivänä moukui yksinään pihalla kaivonkannella, vaikka yleensä yksin ulkona ollessaan käyttäytyy varsin hillitysti. Laulattaako tai hermostuttaako maaliskuu sinua, Sulo?


Sulo: Riku-setä on ihan jees. Vähän tylsä, toivoisin, että jahtaisi minua mutta Riku-sedän kissat ovat kasvattaneet Riku-sedän toisin kuin Mesi-emoni Puolu-tätin. Mesi-emo on opettanut Puolu-tätin möyhäämään kissat ja siitä tykkään. Naapuruston koiraa en ole vähään aikaan nähnyt. Ollaan ulkoiltu eri aikaan. Oltais varmaan kamuja kyllä. Maaliskuusta pitäisi kysyä Noomilta. 


Kirsti kysyy: 

Minua jäi askarruttamaan, mitä ovat ne valikoidut kotityöt?
Pitääkö teillä ostaa ssulkahuiskaleikkien jälkeen uusi huiska?


Sulo: Pidän erityisesti lakanoiden silittämisestä sekä lakanoiden vaihdosta noin yleensäkin. Myös lattioiden luuttuaminen on varsin mukavaa, ikkunan pesusta tykkään myös. Vesi on mukava elementti. Ensimmäinen sulkahuiska kesti 10 sekunttia. 

Anonyymin kysymykset: 

Sulo, kuka on paras kissaystäväsi? Entä missä nukut mieluiten?

Sulo: Riippuu tilanteesta. Tällä hetkellä tykkään painia Pipsan kanssa, ulkoilla Namun kanssa ja maaliskuun aikana yritän kyllä vältellä Noomia, vaikka muuten mielelläni juoksen Noomin kanssa kilpaa. Nukun mieluiten yksin. Tällä hetkellä kirjaston näköalatornin yläpetissä tai pienimmässä mahdollisessa kuljetuskopassa. 

Ana haluaa tietää: 

Sulo, miltä tuntuu olla noin komea ja saada siitä kehuja koko ajan?

Sulo: Minkäs sitä tälle oikein voi. Kun on komeaksi syntynyt niin se on vaan kestettävä. Toisaalta jotain ihmisetkin sentään tajuavat. 

Sofia ja Olga ovat varsin kiperän kysymyksen äärellä: 

Sulo, mitä mieltä olet masutäplälaulusta ja sen esittämisestä teidän korkeutenne avustuksella?

Sulo: No, koska mamma on kirjurina niin vastaan että se on erittäin hieno laulu, mamma laulaa sen aina nuotilleen oikein ja toivoisin, että laulaisi sen aina ainakin kahdesti per vieraat. 

Kaisun haluaa tietää: 

Oletko kukkulan kuningas vai Mamman mussukka?
Kuinkas komean kokoinen kolli oletkaan nykyään vaa'an mukaan?
Ja lopuksi helppo; mikä on lempivärisi? ;)


Sulo: Molemmat, mamman mussukka erityisesti silloin kun istun herkkukaapin edessä. Painoani ei ole hetkeen mitattu, veikkaisin, että siinä 5,8 kg. Lempiväri! Hui, tämä oli kyllä nyt tämän kysymyssarjan vaikein kysymys. Olisiko se punainen, ruskea vai mikä. Vastaan että creme, se on kuivattujen kanapalojen väri. 

Kiitos kaikille kysymyksistä ja Sulolle tietty vastauksista. Molleylle sanon tervetuloa ja haastatteluvuoro siirtyykin sitten Namulle. Pysykää kanavalla. 

19 kommenttia:

 1. No hui, kun multa jäi ihan kysymättä, kun tämä kävi niin nopeasti! Mutta ei se mitään, muut oli kysyneet hyviä kysymyksiä. Niin kuin että miltä tuntuu olla noin komea ja mitä mieltä olet täplämassulaulusta. Niitä olisin ehkä itsekin kysynyt.

  Purrrrrrrr *pusk* rakas Sulo ♥

  VastaaPoista
 2. Erinomaisesti vastattu kysymyksiin! Täplämassulaulun kysymykseenkin vastasit oikein sanasi asettaen; taidat olla poliitikko 😸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Sulo olisi nyt kevään vaaleissa ehdokkaana, niin äänestäisin ehdottomasti ��

   Poista
  2. Sulossa on kieltämättä hieman diplomaatinvikaa!

   Poista
 3. Hienot vastaukset, Sulo, hyvin selvisit. Sinussa on diplomaatin vikaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä täälläkin ihastellaan noin diplomaatillisille vastauksille ♥

  VastaaPoista
 5. kiitos vastauksistasi!!
  Jostain syystä minulla oli erittäin iloinen olo kun luin vastauksesi! Hyvin mielenkiintoinen tieto oli että eka sulkahuiska kesti 10 sekuntia!! Oli niin iloinen olo että oli pakko nauraa pitkän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme iloisia, jos olemme onnistuneet tuomaan iloa elämään.

   Poista
 6. Kyllä tässä on nyt käynyt sensuuri, kun meidän kysymykseen on vastattu 😀 Mutta ihan ymmärrettävää, kun tietää kuka teidän kotiin hommaa ruoat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sulo, loistavia vastauksia :D !!

  VastaaPoista
 8. Ihanat kysymykset ja vastaukset. :D Mielenkiintoinen oli etenkin tuo bestiskysymys!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.