tiistai 2. helmikuuta 2021

Herra nro 407

Mamman ja Sulon itsensä kertomana

Eilen oli Sulon vuoro päästä koppamatkalle eläinlääkäriin. Rokotukset uusittiin ja koska tiesin tarvetta olevan, varasin samaan hetkeen myös hammaskiven poiston. 

Sulo painoi sopivat 5,9 kiloa. Sydämen kuuntelussa oli tälläkin kertaa hieman ongelmia, kun hiljainen kehruumoottori lähtee käyntiin pienimmästäkin aiheesta. Sulolle annettiin rauhoittava ja minulle kerrottiin aika koska voin noutaa pojan kotiin. 

Jos ei tää riitä,
niin täti sanoo sit vaan kunka paljon suuta on aukaistava.
 

Hammaskiveä oli ja hammaskiven alta löytyi myös syöpymävaurio hampaasta numero 407. Siellä takana jossain se on. Aika hampaan poistoon on varattu. Kotiin tullessa tassu hieman vippasi ja ilmeisesti selvittääkseen päätään Sulo käveli illalla ympäri Naukulaa enemmän kuin normaalisti. Hertta ja Noomi kulkivat ihmetellen perässä, Namu hoiti. Erityisesti sitä tassua mihin oli laitettu tuppo. Mitä ilmeisemmin vaeltelu jatkui pitkin yötä ja useasti reitti kulki myös makuuhuoneessani.  Menen siis tänään aikaisin nukkumaan. 

Jos Sulo saisi itse kertoa tapahtumasta se menisi kutakuinkin näin: 

"No mut napattiin tyttöjen kuljetusboksiin ja pistettiin ovi kiinni perässä. Sitten mentiin ulos ja ajattelin, että valjaat olis kyllä ollut paremmat ulkoiluun. Mentiin kuitenkin sit sen harmaan ison pölyimurin sisään ja lähdettiin matkalle. Puhuin mammalle rauhallisella vienolla äänellä koko matkan, muttei se tajunnut. Pöh. Sit me oltiin siellä vastaanotolla ja yks täti rapsutteli mua sellaisella pyöreellä metallisella kyljistä, pisti vähän pörisyttelee. Kävin mä puntarillakin. No sit se täti tuikkas piikin mun pyllyyn ja mut pistettiin sinne lasi-ikkunan taa. Oon ollu siel ennenki. Muistan kun koputtelin päästäkseni sielt ulos. Sit meil oli mamman kans vähän silmäpeliä ja kohta nukahdin. Luulen kuiteskii, että oon osannut pitää suuta silleen sopivasti auki kun mun hampaat kiiltää nyt. Seuraaval kerral vois vaan sanoo, että suu auki nyt Sulo, niin putsataan. En kummiskaa usko, että niin tapahtuu. Likat oli ihmeissään ku tulin kotii, paitsi Namu. Se vaan yritti hoitaa mua enkä mä sit jaksanut vastaankaan panna kun tassutkin heitteli mua niin paljon. Tänään oon nukkunu. Niin muutkin, paitsi mamma." 

19 kommenttia:

 1. No voihan! Tsemppiterveiset Sulolle Mustilta, jolta poistettiin kaksi hammasta viime keväänä. Kyllä se syöminen, myyrienkin, näyttää onnistuvan ihan hyvin silti.
  Hyviä yöunia Mammalle!

  VastaaPoista
 2. Vau, Sulo, sul on ollu kaikkee häppeninkiä, varsinkin toi pölynimurimatkailu kuulosti hirmeen jännältä. Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä pahaa meteliä kun se kotona surraava pieni valkoinen pitää se vähän isompi harmaakin.

   Poista
 3. Reipas ja viksu Sulo :-D Mesilässä ollaan ylpeitä susta ja suusta luettiin :€

  VastaaPoista
 4. No on sulla ollu tapahtumia. Onneksi ne on ny takanapäin. Tai siis mikä se 407 juttu on... onko sun ihan pakko mennä sinne takasi?!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä Sulo, kyllä se siitä.....❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jännittää kyllä vähän se parin viikon märkäruokakuuri...

   Poista
 6. Mikä noilla ihmisillä oikein on, kun ne tahtoo ronkkia kissojen suuta? Tutut ja vieraat. Mutta kyllä se syöpynyt hampi on poistettava, että ei tule pipi. Koita kestää, komistus! ❤️ T. Sofi, joka on konkari näissä hampihommissa

  VastaaPoista
 7. Ei se haittaa, vaikka vähän hampaita puuttuu. Tai vaikka puuttuisi paljonkin. Mutta se haittaa, että joutuu eläinlääkärille, siellä pelottaa. Ja kanssa se haittaa, jos joutuu pölynimuriin. En tykkää pölynimureista.

  Hienosti kuitenkin selvisit siitä kaikesta! Hyvä Sulo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, Figo! Hyvä kuulla. Olen ymmärtänyt, että se teidän pölynimuri mihin mennään sisälle kuljetusboksissa on eri värinen kuin meillä. T. Sulo

   Poista
  2. Paitsi! Tiiättekö? Meidän pihassa on nyt harmaa pölynimuri, minkä sisälle mennään. Ennen oli punainen, mutta nyt just toissapäivänä tuli harmaa ja tänään se punainen katosi. Ei tiietä miksi, mutta toivottavasti siksi, että se aina joskus vei kissoja eläinlääkäreille. Jos siinä vaikka oli sellainen vika ja siksi se piti vaihtaa, ja tämä harmaa ei veisi kissoja eläinlääkäreille?

   Mut kyllä vähän epäilen, että se ei mene niin.

   Poista
  3. Siis meillä on samanväriset sisälle mentävät pölynimurit! Siistii! Mutta pettymykseksenne joudun kertomaan, että kyllä nekin löytää sinne eläinlääkärille. Ne harmaatkin siis.

   Poista
 8. Börje pyysi lähettämään terkkuja, että noissa suusta poistettavien numeroiden kanssa ne leffat, mitä ne laittaa päähän samalla ! Koko ilta ja yö menee niitä ihmetellessä ;)

  Eli Mamma varautuu taas unettomaan yöhän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siin on parasta, ne leffat. Mitä täällä nyt näin sekoillaan vaikka tädillä ei ole leffojakaan päässä ;)

   Poista
  2. No justiinsa! Täytyy katsoa josko sitten ottaisi vapaapäivän seuraavalle päivälle...

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.