keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Sulon voinnista ja vähän Noksunkin

Pissavaivat

Joulukuun alussa Sulo paljasti minulle, että pissaamisen kanssa on nyt vähän niin ja näin. Silloin kiikutin Sulon samoin tein lääkärille ja joulun välipäivinä oli kontrollin aika. Tilanne oli mennyt parempaan päin, muttei ollut vielä ihan kunnossa. Valitettavasti painoakin oli tippunut kuukaudessa paljon, korjasimme siis ruokavaliota ja Sulo sai kaipaamansa raksut listalle kunhan vain pidimme huolta juomisesta. Juomakippojen määrä tässä taloudessa onkin lisääntynyt ja sen lisäksi löysimme erilaisia sopparuokia. Ihan marketista löytyviä ja sitten meillä toki oli käytössämme nesteyttäjistä paras - sei, runsaalla vedellä maustettuna. 

Voitko jo unohtaa tän homman nyt?

Edelleen täällä kuunnellaan tarkalla korvalla Sulon käyttäytymistä hiekkiksellä ja onneksi siellä lorisutetaan taas ihan kunnolla. Urinaryraksut taitavat kuitenkin jäädä ruokavalioon ja nesteiden saantia on tarkkailtava. 

Noksu sen sijaan on tehnyt asiansa sinne minne pitääkin, eikä uusia löydöksiä ole sviitistä löytynyt. Hän on ajoittain vieraillut myös muualla Naukulassa, eikä näiltäkään reissulta ole epämiellyttäviä yllätyksiä löytynyt. Noksun mielestä kylmä raikas vesi on parasta kissanmaidon lisäksi. 

Vaikka pissat muualla kuin hiekkiksellä on aina hälyttävä merkki, en kuitenkaan lähtenyt viemään Noksua lääkäriin heti, vaan halusin tarkkailla tilannetta. Pissapaakkuja kun löytyi myös hiekkikseltä. Noki-Noora täytyy saada kuljetusboksiin ahdistettuna ja kahden henkilön toimesta ja koska lääkärireissulla kissaa ei pysty tutkimaan kuin rauhoitettuna, päädyin tarkkailemaan. Tässä kohdin tilannearvioni oli oikea. Yleensä olisin tehnyt ja suositellut toisin. 


Rouva, hyvä, haluaistteko te, että teidän asioitanne 
leviteltäisiin tällä lailla ympäri blogistaniaa?

Pidetään huolta lemmikeistämme! 

8 kommenttia:

  1. Peukkuja, että hiekkiksillä loristellaan kunnolla ihan kaikkien toimesta.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että hiekkalaatikkoasiat ovat sujuneet hienosti ja mutkattomasti! Ja onneksi Sulo on saanut raksut takaisin. Vielä kun saisi herkkutikutkin, mutta niitä ei valitettavasti vieläkään taida olla urinary-versiona.

    Ja se se vasta hyvä onkin, ettei Noksun kanssa ole tarvinnut lähteä lääkärille! Noksun kanssa se ei tosiaan niin vain kävisi ja traumojakin voisi saada ainakin kissaparka. Ehkä muutkin.

    Meillä käytetään enimmäkseen ulkotarhan pottaa. Lupsulla on sellainen tapa, että hän pissii laatikon seinää vasten, mielellään etuseinustalle. Jossa yleensä on se kulkuaukko. Silloin tällöin on sattunutkin niin, että kissa on kyllä hiekkalaatikossa, mutta itse toimitus tuleekin ulkopuolelle! Hankin toisenkin päältäkuljettavan laatikon, vaikka tiesin, ettei sellainen ole kovin suosittu. Toivottavasti ei aleta äänestää tassuilla, vaan totutaan käyttämään sitä. Vintissä on kyllä vielä tavallinen edestä kuljettava, ja tosiaan tarhassa on pesuvati, jossa on hiekkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä vasta onkin hienoa, että ulkotarhassa on potta! Täällä sellaista ei ole. Mutta Lupsu! Hänhän vasta hassu on. Toivottavasti ylhäältä kuljettava auttaa tähän.

      Poista
  3. Ihania uutisia molemmilta <3 Sulolle pusu ja Noki-Nooralle etä-lentosuukko.
    Urinary-nappulat ovat täällä osoittautuneet hyviksi, sen jälkeen, kun Ransu alkoi syödä niitä päivittäin, ei pissavaivaa enää ole ollut. Mustikin syö niitä välillä ja ne selvästi lisäävät juomista, mikä ei ole huono asia. Toivottavasti saat Sulon juomaan. Ehkä hänelle joku miehekäs iso tuoppi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen täytyykin varmasti Sulolle hommata! Ehkä tuoppi ratkaisee ongelman.

      Poista
  4. Pissivaivat on ikäviä ja hankalia seurata varsinkin, kun on useita kissoja. Kahdenkin kanssa seuranta oli joskus haastavaa. Onneksi nyt pissa kulkee ja oikeisiin paikkoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on vähän hankala seurattava. Noksun osalta helpoin homma.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.