lauantai 16. joulukuuta 2023

Herkkupiiloja

Joulukuussa

Olipa kerran viisi kissaa Naukulassa. Oli ruskeatäplikäs Sulo, serkkunsa punatabby Namu, hänen tyttärensä Noomi ja tyttärentyttärensä Hertta sekä bonuskissa mustasavu Noki-Noora. 

Rouva hyvä, lopettakaa nyt se tarinointi ja järjestäkää kesä takaisin. 
Tännehän jäätyy, huomauttaa Noki-Noora. 

Naapurustossa asuu ystäviämme. On mustaan samettiin pukeutunut komea Paavo-kissa sekä mustavalkoiseen juhlapukuun sonnustautunut Rilla-neitikisu kämppiksensä kilpikonnan sekä palvelusväkensä kanssa. 

Naukulan väen ja naapuruston välille on solmittu yhteistyösopimus ja kissoja on käyty hauskuuttamassa puolin ja toisin tilanteen niin vaatiessa. Yhteistyösopimuksen puitteissa on Naukulan ovelle tuotu salaperäinen lähetys, jonka sisältö sai kaikkien viiden silmät loistamaan, herkkuja! Joulukuun jokaiselle päivälle. Kaikille oma joulukalenteri! 

Luksuslähetys. 

Vaan mitä tekee Naukulan mamma? Sen sijaan, että tarjoilisi herkut kauniisti päivittäin jokaisen tassuun, niin nameja piilotellaan. Höh. 

Täällä ei ole yhtään, raportoi Sulo. 
No ei kai, kun tyhjensin sen piilon jo, myhäilee Hertta. 

Namu yrittää saada herkkuja keikistelemällä. 

Niin kuin nyt ei joulussa olisi muutenkin tarpeeksi puuhaa, niin eikö niitä herkkuja vaan voisi saada vähän helpommin, huokaavat kaikki viisi yhtä aikaa, mutta mutta.... Pientä hajoamista viiden rintamassa tuntuu kuitenkin jo olevan, koska onhan herkkujen etsintä oikeastaan aika mukavaa. Takuuvarmaa on, että kaikki herkut löytyvät aina ja kun herkkupiiloja ryhdytään virittelemään niin johan alkaa tassuihin tulla vipinää. 

Ihan varmasti herkkujen etsintä on paljon mukavampaa puuhaa kuin esimerkiksi joululehtien lukeminen. 

Saanemme huomauttaa,
että joululehdellä on tämän asian kanssa hyvin vähän tekemistä,
toteavat Namu ja Noomi.
Sushiannoksella sen sijaan saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa. 


Tällaista on Naukulan elämä joulukuussa. Ja joulukuun jälkeenkin. Sen pituinen se. 


6 kommenttia:

  1. Jos joku asia on varmaa, niin se, että Naukulassa keksitään kaikkea kivaa tekemistä! Ihana idea, joka aktivoi, kun tähän aikaan vuodesta tuppaa porukka laiskistumaan.
    Hihii, van sushiannoksen laaduntarkkailua (postuumisti) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushinkin syöminen käy hyvin kivasta tekemisestä!

      Poista
  2. Ooh, saatteko te ihan joka päivä joulukalenterista herkkuja?! Me syötiin yksi luukku etukäteen, niin siitä hyvästä palvelija ei anna meille niitä joka päivä. Mälsää. No tosin ku leikittiin uusien hiekkisten kanssa, niin silloin saatiin muutaman päivän herkut.
    Muute onko teillä joulujälkeenkalenteri?
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on jäänyt kyllä pari luukkua välistä, kun yhdessä luukussa on niin monta namia!

      Poista
  3. Herkkujen etsintä on hauskaa. Ja temppujen tekeminen myös! Ja se se vasta hauskaa onkin, jos heitellään kuivattuja kananpaloja pitkin huushollia ja niitä saa pyydystää. Siinä menee häntäkin ihan pörröiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, innostavaa toimintaa sellainen pyydystäminen.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.