sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Uudenvuodenaatto Naukulassa

Ei raketeille

Viimeisimpinä vuosina Naukulan uudenvuodenaattoa on vietetty kaikki yhdessä. Ystävänikin tietävät sen jo ja viimeisin uudenvuodenkutsu kuuluikin näin: 

"Nii sähän et uutena vuotena tuu mihinkään. Kö."

Vaikka ystävien kanssa on hauska viettää juhlia jos toisiakin, niin tämä on sellainen juhla, jonka vietän visusti omien kissojeni luona kotona Naukulassa. Täällä nimittäin pelätään raketteja. Eniten niitä pelkää Sulo. Niin myös Noomi ja Hertta. Kurjaa, sillä Sulo voi reagoida tilanteeseen varsin tuskallisella pissavaivalla, idiopaattisella kystiitillä. Urinary-ruuat ovat käytössä ja vesikippoja ympäri Naukulaa, lisäksi täällä hyödynnetään ns. keittoruokia eli kissan märkäruokia missä on enemmän kastiketta ja sei kuuluu ruokavalioon myös. 

Joko se alkaa?

Uudenvuodenaattona täällä kuunnellaan musiikkia lujaa, suljetaan kaihtimet ja vietetään ikäviä, pelokkaita, tunteja. 

Sopisi kaikkien miettiä mitä raketit tekevät kotieläimille, luonnonvaraisille eläimille, sodan aikana eläneille vanhuksille, raketteja pelkääville ihmisille, luonnolle ja millaisia muita haittoja raketeista saattaa aiheutua? Meidän mielestämme tällaisen turhuuden voisi hyvin jo lopettaa!  

Sanomme EI RAKETEILLE! 

16 kommenttia:

  1. Me halutaan kanssa lopettaa raketit!!! Tai ainakin pienentää niiden ampumisaikaa vaikka tuntiin ja myyntiä vain "luvan saaneille". Tuo lupa saa maksaa tentteineen monta sataa kiloa rahaa. Ja silloinkin saa käyttää vaan hiljaisia raketteja joissa ei oo metalleja tai myrkkyjä.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiaa puhutte, Kiskatit! Täällä kannatetaan täyskieltoa.

      Poista
  2. Komppaamme Naukulan mammaa. Topi on myös paukku arka joten kuuntelemme tv:tä "tooosi kovalla", anteeks naapurit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Topia! Toivottavasti ensi vuonnakin olisi pakkanen joka hillitsee moista tyhmyyttä.

      Poista
  3. Vihaan uuden vuoden aattoa - Pepsi

    VastaaPoista
  4. Voi Sulo <3 Tsemppiä teille kaikille!
    Täälläkin vihataan raketteja juuri noista syistä, vaikka kukaan meistä ei niitä kovin paljon pelkää. Ne arveluttavat silti.

    VastaaPoista
  5. Meillä myös eletään raskasta aikaa. Vanilla lähti sohvan taakse piiloon heti ensimmäisen paukun kuultuaan. Olin valmistellut vaatehuoneen nurkan lämpimällä viltillä ja patterikin oli laitettu päälle, että olisi lämmin. Nyt hän kuitenkin meni pelosta jähmettyneenä lähimpään piiloon kylmään nurkkaan. Sain ujutettua lämpimän torkkuhuovan päälle, niin että pää vain näkyy. Kannatan myös omasta puolestani paukutteluajan lyhentämistä jos ei ihan lopettamiseen suostuta. Terveisin Päivi + Vanilla ja peloton Miina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin kurjaa, kun tämä pelottaa niin lemmikkejä kuin muitakin.

      Poista
  6. Iso peesi tähän. Meillä uusivuosi menee myös kotona koiran seurana, jolle on haettu eläinlääkäristä myös rauhoittava geeli auttamaan illan kulumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kaikki hyvin ja sielläkin oli rauhallisempi uusi vuosi.

      Poista
  7. Ihan samaa mieltä! Täällä myös Into pelkää kovasti raketteja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Intoa! Niin kurjaa tämä turha räiskintä.

      Poista
  8. Toivottavasti Naukulan uusi vuosi meni hyvin, eikä ketään pelottanut liikaa.

    Raketit saisi kyllä kieltää lailla muilta kuin ammatti-ihmisten määrättynä aikana ja määrätystä paikasta ampumina. Noiden mainittujen syiden lisäksi on vielä se kuinka paljon kaikenlaisia vammoja ne aiheuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin! Vammojakin tulee aina. Ihan joka uusi vuosi.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.