sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Itse pedattu

Talvikolo

Naukulan sisälämpötila on kohtuullinen talvellakin. Ei vedä ikkunoista, ei ovista. Vaan kun kovimmat pakkaset olivat, kävi Noki-Noora petaamassa itsellensä oman pesäkolonsa mieluisaksi. 


Kun ulkona keli on plussan puolella, ei pesäkolo ole käytössä. Se lienee sitten talvikolo. 

Herkut sen sijaan maistuvat oli keli millainen tahansa. Nykyään tarjoilua ryhdytään vaatimaan etätyöpäivinäni jo hyvissä ajoin. Yleensä herkut nautitaan kuitenkin vasta työpäivän jälkeen. 


Vähän vauhtia nyt, rouva! 
Ei tässä jouda koko iltaa seisoskelemaan. 

Herkkuhetken viralliset valvojat katsovat tarkasti kun sviitissä paijataan, pusketaan ja höpötellään. Joskus tuntuu jopa siltä, että ne herkut eivät enää olisikaan se pääasia, vaan se rapsuttelu ja paijaaminen. Jos silmäkulmassa on vähän rähmää, niin senkin saan jo poistaa. 

Tällä hetkellä turkki on hieman sähköinen, mutta varmasti kevät tuo muutoksen siihenkin. Kun vain ilmat lämpiäisivät niin, että parvekkeella tarkenisi ja sinne paistaisi aurinko. Sitä odotellessa Noki-Noora tyhjentää lelukoppansa päivittäin lempilelua etsiskellen. Välillä kelpaa joku ja toisina päivinä sitten joku toinen. Parasta kuitenkin kun saa sen itse tonkia kopasta esille. Uusinta uutta on myös se, että teemme välillä pääpuskuja, niin että Noki-Noora seisoo sylissäni. Välillä herkkutikut ovat niin hyviä, että Noki-Noora joutuu seisomaan sylissäni takatassuillaan ja pitämään etutassua rinnuksillani. Lienee ottanut mallia virallisilta valvojilta. 

14 kommenttia:

 1. Noki-Nooralta ei ainakaan leluja puutu. Tulee elävästi mieleen Neron kesytysajat, aikaa kului, mutta sylikissa siitä tuli ja mukava retkikaveri. Ja minulla ei ollut tuollaista kokemusta kuin sinulla, Nero oli ensimmäinen kissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli hieno yhteiselämä Neron kanssa! Hän oli nero löytäessään ja kouluttaessaan sinut. Nyt voit kyllä jo ihan kutsua itseäsi ammattilaiseksi.

   Poista
 2. Ihana, ihana Noki-Noora 🖤 hän on ihmeellisen reipas arka kissa ja edistyy kovasti 🖤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään täällä tehdään jo pääpuskuja. Toki herkkutikut ovat pelissä mukana.

   Poista
 3. Ihana, yhä reippaampi Noki-Noora 💕
  Ja hassut valvojat - ihan ääneen nauratti pienten ilmeet 🤣

  VastaaPoista
 4. Viralliset valvojat näyttävät lahjomattomilta 😁

  VastaaPoista
 5. Noksu reipastuu päivä päivältä 🖤 ❤️
  Ihana tuo myllätty lelulaatikko, ilmeisesti siiv… eikun mamma saa kerätä lelut takaisin koppaan 😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllä Noksu sitten myös ihmettelee käytöstäni. Niin kuin nyt sitä, että menin istumaan herkkutikkujen jakelupisteelle ilman niitä herkkuja ja pyysin tulemaan pelkästään rapsutuksille. Pyh, sanoi Noki-Noora ja katseli vaan ihan muualle.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.