torstai 18. huhtikuuta 2024

Mistä etsiä sisätiloihin kadonnutta kissaa?

Namu kateissa

Epäilen, että usea, jos ei peräti jokainen, kissatalous on välillä kadottanut kissan sisätiloihin. Vaikka kutsuisi, ei kissa tule ja vaikka kuinka etsisi joka paikasta, kissaa ei vaan löydy. Välillä saattaa iskeä pieni paniikkikin, vaikka ulko-ovi ei ole ollut auki eikä pitäisi olla mitenkään mahdollista kadottaa kissaa noin vain, simsalabim, sisätiloihin. 

Viimeisimpänä minä kadotin Namun. Sen ei luulisi olevan mahdollista, kun Namu kuitenkin on iso punainen kissa ja yleensä vielä vastaa kun häntä nimellä kutsun. Niin kuitenkin kävi, Namu oli hetken kateissa kunnes sitten löytyi. Ihan väärästä paikasta, Sulon kuljetusboksista ja yöpaikasta. 

Mitä nyt? Kai tätä nyt saa joku muukin kokeilla?
En ole aikaisempina kahdeksana vuotena vielä ehtinyt. 

Kuljetusboksi on saunan lauteilla ja saunastakin kävin etsimässä Namua muutaman kerran. Katsoin tarkasti ylälauteiden päällä olevat pesät ja yhden Namun lempipaikoista, alimmaisen lauteen alta. Eipä vaan löytynyt tutuista paikoista, eikä viitsinyt sitten vastata edes kutsuihini. Väitän, ettei ole tuolla käynyt koko kuljetusboksin täällä olo aikana, mutta tämän katoamistempun jälkeen on löytynyt sieltä jo toistamiseen. Vaihtelu virkistää, kai. 


8 kommenttia:

 1. Haha!! Meidän Jaffakin katosi monta kertaa sisällä! Oli vimmattu etsiminen ihan epätoivoisena olin! Se oli kuin viilipytty jossain helpossa paikassa, aivan tunteettomana ihmisparan etsiessä jopa mahdottomista paikoista!

  VastaaPoista
 2. Hih, parasta on kuunnella kun emäntä etsii. Silloin kannattaa pysyä visusti ja hiljaa paikoillaan 😹 - Pepsi

  VastaaPoista
 3. Hi hii, taidat Namu viihtyä tuolla nyt usemminkin kun kerta Mamma ei sua sieltä löydä.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 4. Parasta on sitten jossain vaiheessa tassutella esiin muina kissoina, kun ihminen on jo epätoivon partaalla. T. Sofi

  VastaaPoista
 5. Niin se on. Kissat osaavat tuon. Lupsun saa paikalle namipussia ravistamalla, mutta Arttua välttämättä ei (kun ei Arttu oikein saisi nameja syödäkään). Onneksi Arttu katoaa harvemmin.

  Mutta se on kyllä todellakin ihme missä ne toisinaan viettävät kadoksissaoloaikansa ja miten ilmestyvät tyynesti keskelle lattiaa istumaan sitten, kun hyväksi katsovat!

  VastaaPoista
 6. Juu, kyllä Pihlakin tuon osaa. Varsinkin kun olemme lähdössä mökille... 🫣😹

  VastaaPoista
 7. Olen monesti etsinyt kissaa jopa jääkaapista. Luulen että kissat osaa olla tarvittaessa tai omaksi huvikseen ja ihmisen kiusaksi hetken aikaa näkymättömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on epäilty, että ne osaavat teleportata. Näkymättömyyden lisäksi teleporttaus voisi selittää sen, että äsken kadoksissa ollut kissa istuu yhtäkkiä keskellä olohuoneen lattiaa, jossa se totisesti ei ollut 10 sekuntia sitten, eikä kukaan nähnyt sen siihen tulevan mistään :-D

   Ja kaikkein paras on se niiden ilme silloin. ”Mitähän sinä taas hössötät?”

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.