keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Miten yhdestä pahasta tavasta saa kaksi pahaa tapaa?

Vinkki Naukulasta ja haaste

Ossun ja Fuskun blogissa (http://www.ossujafusku.blogspot.com/) oli tarinaa pahoista tavoista. Naukula päätti sen johdosta avautua omista pahoista tavoistaan.

Olipa kerran Helmi Orvokki, joka huomiota herättääkseen ryhtyi raapimaan tv-ruutua (ensimmäisiä kertoja jo noin 3 vuotta sitten). Laiskimus Mamma huomasi, että jos Helmille heittää lattialle raksun, tv lakkaa kiinnostamasta. No mitäs täällä sitten nykyään iltaisin tehdään? Heitetään raksuja Helmille pitkin olohuonetta ja Helmi juoksee. Tarviiko enää raapia tv:tä? Ei, raksut lentävät ilmankin. Hauskaa? Kyllä! Mutta Helmihän sitten jossain kohdin lopettaa raksujen syönnin, ja vaan huijaa ja Mamma senkun heittää. Tietääkö kukaan kuinka ikävältä kolmionmuotoinen raksu tuntuu jalkapohjan alla? Mamma tietää.

Kuva 1 Saalistus: "Heitä tänne rappuihin hei!"


Kuva 2 Kiinniotto: "Nyt mä nappasin sen villin saalisraksun"

Kuva 3 Ruokailu: "Nää villit raksut on paljon parempii."


Kuva 4 Lisää: "Maistuis vielä"


Uskalletaanko muualla paljastaa noloja tapoja?

4 kommenttia:

 1. Oho! Söpö saalistaja! Enpä ollut tajunnut, että pussiruuastakin voi tehdä villiä.
  Ransu nostelee ruokia kiposta lattialle ja syö siitä, ja siitä niitä myös pikku hiljaa leviää ympäri keittiötä. Niin että raksu jalanpohjan akupisteessä on tuttu tunne täälläkin.
  Ööh.. mitäs noloa. Ainakin se, että Ransu on keksinyt, ettei sen pehva mahdu hiekkalaatikkoon silloin kun se kakkaa. Kaupungissa ollessamme kun kissat käyttävät sisävessaa, Ransu kakkaa lattialle, onneksi kylläkin kylppäriin ja lukuisten sumutuspulloepisodien jälkeen ei myöskään kylppärin matolle vaan ihan kaakeleille. Huoh. On mulla sille ihan omakin hiekkis välillä, mutta vaikka siinä ei olis Mustin "likaamaa" hiekkaa ei silti aina kelpaa. Vaikka se saa namin aina ku kakat on tähdätty lootaan.
  nimim. usein kylppärin lattiaa jynssäävä

  VastaaPoista
 2. Ihana Helmi Orvokki :) Namin nakkailua harrastettiin meillä ahkerasti silloin, kun Unna oli vielä pieni ja arka. Näppärä tapa leikittää ja totuttaa arkaa otusta ihmisten liikkeisiin.

  Pahaksi tavaksi on muodostunut ovien rämppääminen tassuilla ("raapiminen") aina, kun kissan mielestä olisi ruoka-aika tai leikkiaika, mutta kenenkään muun mielestä ei...

  VastaaPoista
 3. Kollo rämppää yhtä oven karmia halutessaan huomiota, erityisesti öisin. Karmi on sen näköinen, että on saanut tuntea kissan kynsien kosketuksen. Öinen skriits skrääts -ääni on saanut minut turvautumaan kuulosuojaimiin.

  VastaaPoista
 4. Saila: Ehkä Ransu vaan protestoi? Maalla on mukavampaa?

  Ella: Helmikin on vähän ujo 8 vuotias ;) ja täälläkin rämpätään ovia. Yleensä visti Mammalle on "nyt leikitään"

  Sirpa & Kollo: Meillä on raavittuna sen ulkoilutarvan ikkuna (siis kissojen ovi)!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.