sunnuntai 11. elokuuta 2013

Vessakäyttäytymistä

Mitä ihmettä?

Helmi on aina ollut siisti kissa vessakäyttäytymisensä osalta. Tänä kesänä tilanne on muuttunut ja Helmiä onkin hoidettu kahdella pitkäaikaisella antibioottipiikillä, kun tutkimuksissa paljastui pöpö pissassa. Valitettavasti vessakäyttäytymisessä ei ole tapahtunut muutosta ja meillä on huomenna varattuna aika eläinlääkäriin. 

Olen pessyt vessaa enemmän kuin koskaan, niin myös kylpyhuoneen lattiaa. Otin isosta xl-kokosesta vessasta kuomun pois, vaihdoin vessan pienempään, laitoin sen toisin päin ja viimein laitoin pienemmän vessan isomman sisään. Tällöin vessaan jäi pieni vallihauta. Helmillä onkin sitten ollut kova työ pystyäkseen pissaamaan ohi vessan sinne vallihautaan. Siinä on ihan pitänyt opetella uusi tekniikka - seisaallaan pissaaminen. 

"Mä oon alottanut tarkkuuspissaamisen.
 Semmoiseen pieneen koloon. 
Oon aika tarkka tyttö" 

Toinen uusi tapa on minun herättämiseni aamulla seitsemän aikaan. Ensin tullaan viereen hurisemaan ja pörisemään. Jos en tästä vielä herää, niin sitten Helmi vaihtaa puolta. Hyppää minun päälleni ja astuu siitä toiselle puolelle. Tämä tepsii. 

Kaikkinensa Helmi tuntuu kyllä voivan hyvin. Varsinkin kun helteetkin ovat taas loppuneet. 

34 kommenttia:

 1. Mainio tuo Helmin sana, että olen aloittanut tarkkuuspissaamisen!
  Ei Helmillä taida olla vielä ikää sen verran, että inkontinessi olis alkanut vaivata.

  VastaaPoista
 2. No voi sentään! Kyllä pissihommat pitäisi hoitaa laatikossa! Mutta tarkkuuspissiminen vaatii kyllä taitoa.

  Hyvä että Helmi on kuitenkin kaikkinensa kunnossa. Toivottavasti ei mitään omituista löydy lääkärilläkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisin pissa tulikin sitten taas vanhaan tuttuun laatikkoon!

   Poista
 3. Vai että uus urheilulaji? Tarkkuuspissaaminen.....kelpaisko olympialajiksi...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei ihan olympialaisiin, niin MM-kisoihin nyt ainakin!

   Poista
 4. Oletko kokeillut pestä kissanvessoja kloriitilla ennen hiekan laittamista, laittaa tarjolle useampia vessoja, tai siirtää sitä yhtä? Jos Helmiraukka luulee edelleen, että hiekkalaatikkoon pissiminen sattuu :( Hyvä että tarkkuuspissaa kuitenkin melkein laatikkoon!

  Kannattaa selata Pissasirkus-blogia, jossa on hurjasti vinkkejä ja käytännön kokemuksia monista pissatulehduksista kärsineen kissan hoidosta, joka sekin tervehtymisensä jälkeen oli laatikkokäyttäytymisen kanssa vähän hukassa: http://pissasirkus.blogspot.fi/

  Hän tosin tarkkuuspissaa sohvalle... http://pissasirkus.blogspot.fi/2012/08/laatikkosota.html

  Jos Helmi on jo terve, niin ruokintamuutoksista ei välttämättä ole apua, mutta jos tulehdukset jatkuvat, niin ruokintaankin löytyy vinkkejä:
  http://pissasirkus.blogspot.fi/2013/04/teoriaa-ja-kokemuksia-pissakissan.html

  Tuon blogin päähenkilökissa on melkoinen extremetapaus jo, joten Helmi päässee paljon helpommalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiltu on pesu, vessan vaihto, vessanpaikan vaihto yms. Viimeisin pissa meni vanhaan tuttuun xl-laatikkoon ilman mitään virityksiä! Ruokavaliota ei uskalla paljoa muutella sen diabeteksen takia, mutta muut neuvot ovat aina tervetulleita! Täytyy tutustua linkkeihin! Kiitos niistä.

   Poista
 5. Pääasia, että Helmi vaikuttaa hyväkuntoiselta ja ruoka maistuu. Voi olla, että muistot pissatulehduksesta aiheuttavat outoa käytöstä laatikolla. Toivottavasti tasaantuu, paras kuitenkin tarkastuttaa asia lääkärillä. Onnea lääkärireissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään ainakin kaikki tuotokset (2+1) ovat osuneet kauniisti laatikkoon.

   Poista
 6. hmmm... sanoisin, että Helmi Naukula on älykäs kissa.

  VastaaPoista
 7. Vai tarkkuuspissailee Helmi! Meillä on Viirulla vessa sekä ala- että yläkerrassa ja molemmat käytössä. Mutta silti on nyt kesällä pari kertaa pissattu lattialle - ja selvästi protestipissoina. Eli kun olemme olleet Isännän kanssa reissussa, niin reissulta palattua näyttää meidän perheen kunkku mieltään;) No, tähän on totuttu vuosien mittaan.
  Hyvinkin voi olla, että Helmillä tosiaan ne muistot niistä pissakivuista vaikuttavat vielä - toivottavasti lääkäri saa mielet - sekä sinun että Helmin - rauhoittumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadaan hyviä uutisia! Jos vain tätä päivää katsotaan, niin niitä pitäisi tulla.

   Poista
 8. Niin kävi toteen se väite, että kissat on ihmisiä viisaampia. Mamma yritti selvästi huijata Helmiä, mutta johtajatar ei moiseen ansaan heti langennut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei heti, mutta tänään taas on vanha vessa kelvannut hyvin!

   Poista
 9. Täällä on ollut jo pari vuotta Ellun kanssa kakkii-laatikon-viereen-ongelmaa, joten tavallaan tuttua meilläkin. Toivottavasti Helmin ongelma korjaantuu pikaisesti. Meille hankittiin nyt kolmas hiekkalaatikko ikään kuin Ellun omaksi ja muutama päivä on nyt sujunut ilman lattiakakkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan saman kehityksen jatkuvan sielläkin!

   Poista
 10. No voi hitsi. Mikähän nyt on vialla? Toivottavasti tilanne helpottuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Huomenna kuullaan, tai viimeistään silloin kun mahdollinen pissaviljelmä on valmis. En vielä tiedä otetaanko.

   Poista
 11. Vai tarkkuuspissa? Toivon, ettei eläinlääkäri löydä mitään. Hyvää eläinlääkärikäyntiä teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onneksi on heti aamusta, niin ei tarvitse koko päivää jännittää.

   Poista
 12. Kurjia noi pissiongelmat. Meilläkin niitä on ollut ajoittain, vaikka laatikolla on tosi vähän käyttöä kun pääsevät ulos pyytäessään. Talvella joskus sentään käydään laatikollakin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi tekee asiansa vain sisällä. Ulkoiluretkillä keskitytään muuhun :)

   Poista
 13. Huh, voimia vessa-asioihin! Pissaoharit kun eivät ole mitenkään mukavia, ja luuttuaminen käy jossain vaiheessa aika raskaasti hermoon. Tsemppiä Mamma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se luuttuaminen kivaa ole. Eniten sitä kuitenkin miettii onko toisella kipuja. Tsemppiä teillekin työn alkamisessa!

   Poista
 14. Soodaa + etikkaa, kannattaa kokeilla.

  Onneks Helmi on tervehtynny.

  VastaaPoista
 15. Meilä Papu sohottaa pääsääntöisesti laidan yli katsoa alkoi ennen muuttoamme maalle...eli ihan tavanomaisessa tutussa olosuhteessa. Muuton jälkeen pissat tulevat yli laatikon ( kuomua ei ole käytössä ). Jotenkinnoletan tavan liittyvän meillä poikien väliseen johtaja/alempiarvoinen kisailuun. Mutta mikä ihme se sitten Helmilä voisi olla. Vai onko sitten iän tuomaa muutosta.
  Aina ei kuulemma löydy mitään erityistä syytä moiselle....vikkaa vaan pienten korvien välissä...tutkimattomat ovat pienen kissan aatokset.
  Ylätassut täältä huomiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täällä syynä saattaa olla nivelrikko lannerangassa. Mutta ei se kyllä hyppimistä estä. Äskenkin leiskautettiin pöydälle ja alas kuin vettä vaan.

   Poista
 16. ...mä en kestä tätä oikeinkirjoitusasetusta...ja pitäisi esilukea teksti mitä en tee.
  Taas virheitä....Papun pissaamistapa alkoi ennen muuttoa.
  Miten katsoa sana tuli tekstiin tapa-sanan tilalle....ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, arvelinkin että joku sanasyöttö siellä tekee tepposia. :)

   Poista
 17. Sellastako epäillään...Helmistä on sitten otettu röntgenkuva ?
  No jopas nyt...
  Tiättekö Helmi ja mamma ...täällä on toinen "potilas" jolta heinäkuussa otettiin keuhkoröntgen ja verikokeita. Keuhkoissa ei näkynyt erityistä, mutta Kaapon aortta on ihan hassun muotoinen. Torstaina poika pääsee oikein Tampereeelle kardiologin luo ja ultrataan sydän. Oireena on yskiminen tai sellainen kurkun selvittäminen välillä päivittäin välillä harvemmin. Jos sydämessä on jotain erityistä voi keuhkoihin kertyä nestettä kuulemma. Pappa onkin antanut Kaapolle lisänimen Keuhkomato ! Että kaikkea sitä elämään kuuluu.
  Pidetään häntä silti pystyssä <3

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.