keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Paremmat lelut

ja turvallisuus

Totuus on se, ettei kissojen pidä antaa leikkiä naruilla, eikä millään sellaisella mikä syödessä voi aiheuttaa suolitukoksia. Sanotaan, että kissalle tarkoitettujen lelujenkin kanssa pitäisi leikkiä vain valvotuissa olosuhteissa. Vaikka Naukulassa eilen hassuteltiinkin vähän lahjanarulla, ei Helmi missään tapauksessa syönyt sitä, eikä saanut narua omakseen. 

Leikkejä jatkettiin kissanlelulla ja tämäkin leikki leikittiin mamman valvovien silmien alla ja avustuksella. 


Kannattaa huolehtia, ettei kissa pääse käsiksi naruihin! 

14 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä ja ajankohtainen varoitus näin joulun alla, kun nurkissa pyörii pusseja, kasseja, pakettinaruja, teipinkappaleita, pakkausmateriaaleja, kynttilöitä ja kaikenlaista muuta minkä kanssa leikkiessään tai mitä syödessään kissa voi itsensä satuttaa.. Valvottuna tuskin on kovin paha juttu väliaikaisesti leikittää vaikka sillä narulla kunhan mustaa piilottaa sen lopuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valvottua leikkiä täälläkin! Pääasia on, ettei syödä vääriä asioita!

   Poista
 2. Kyseinen lelu on meilläkin kovassa huudossa, mutta aika vaarallisen oloinen. Sulkien kiinnikkeenä on pieniä osia, jotka eivät tosiaan ole hyväksi kissalle. Ajankohtainen varoitus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvan lelu tuntuu meistä turvalliselta! Mutta kannattaa aina muistaa, että Helmi on keski-ikäinen eikä koskaan ole oikein leikkinyt. Mielellään kyllä katsoo kun minä leikin :)

   Poista
 3. Meidän suosikkilelu on muutes naru. Wanhan ajan pakkausnaru. Ja sillä leikitään vasta silloin kun on joku leikittämässä. Kissa ei leiki sillä yksinään. Noin yleisesti ottaen Myrsky tarvitsee aina leikkittäjän.

  (Pst. Helmi, tarkkaile postiasi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on samat touhut kuin täällä! Leluilla leikitään, jos leikitään, silloin kun on leikittäjä!

   Helmi päivystää postilaatikkoaan nyt taukoamatta :)

   Poista
 4. Kyllä vaan varovainen oltava ja huiskat sun muut on hyvä olla leikissä vain valvotusti. Eräs sunnuntai... vuosia sitten...siis 11 v . sitten... Sulho käytettiin röntgenissä kun mamma oli ihan varma että nyt on syöty leikkihiiren sisällä oleva pilli. Hiiri oli tuotu Onnille tuliaisiksi näyttelystä ja ei aikaakaan kun vinkuva hiiri oli säpäleinä ja pilliä ei missään ! Ei ollut kyllä Onnin masussakaan onneksi. Ja ajatelkaas...poika se vaan pötkötti selällään rauhallisena röntgensäteen alla mamman ja papan pidellessä tassuista kiinni. Voi Onni poikasta.
  Mutta narut on siis tosi vaarallisia syötynä ! Naruja ei saa jättää lojumaan.
  Ei me luultukkaan että Helmi niitä ois syöny... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen tapaus! Onneksi pikkuinen Onni ei ollut syönyt pilliä. <3

   Poista
 5. Totta! Ne sellaiset kuminauhalelut on meillä kielletty! Friede puree narut poikki ja kerran on niellyt. Onneksi sillä kerralla naru tuli määrätyn ajan kuluttua hiekkalaatikolle ilman että ihminen oli ehtinyt huomata tapahtunutta lainkaan! Mutta sen jälkeen kuminauhat on pidetty poissa näkyvistä paitsi tarkasti valvotuissa olosuhteissa. Niin ja kerran ihminen meni pitkin seiniä, kun kumilenksu oli kadonnut. Se onneksi löytyi pöydältä, missä sen pitikin olla. Kumilenksuja ei myöskään jätetä valvomatta ajelehtimaan! Ei myöskään mp3-soittimen kuulokkeita, joiden johdot tuntuvat mukavalta hampaissa (mutta eivät sentään ole joutuneet kissan sisäpuolelle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Varsinaisia kauhunhetkiä. Onneksi henkilökunta tietää mikä sopii ja mikä ei.

   Poista
 6. Juu, ei naruja missään tapauksessa, eikä myöskään villalankaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, onneksi täällä ollaan totaalisen välinpitämättömiä moisiin.

   Poista
 7. Mitään lahjanaruja ja muita vastaavia ei voi täälläkään jättää hetkeksikään valvomatta pöydälle, sillä muuten ne ovat Onnin suussa alta aikayksikön!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.