lauantai 22. helmikuuta 2014

Jännitystä

Kisakatsomossa 

Linnoittauduin eilen sohvalle katsomaan jääkiekkoa. En tiedä mikä etiäinen minulle tuli, sillä otin kameran viereeni. Harvemmin sitä sentään jääkiekkoa kameran kanssa seuraan. Ensimmäisen erän aikana alkoi tapahtua ja ihan muualla kuin itse ottelussa. Sivusilmällä huomasin liikettä ikkunan takaa. Meille pyrki sisälle hiiri! Siis Naukulaan. Hiiri! Kunnon bloggarin tapaan otin ensin kuvan ja vasta sitten koputtelin ikkunaa hätistääkseni hiiren matkoihinsa. Luulin onnistuneeni, kunnes katsoin Helmiä. Hetkeä aikaisemmin sikeässä unessa ollut johtajatar oli erittäin hereillä ja valpas. Ei kestänyt aikaakaan, kun Helmi jonotti ulkotarhaansa. Ensimmäistä kertaa sitten joulukuun. Kaveri oli tullut kylään. Minä olin ikävä ihminen, enkä päästänyt Helmiä ulos leikkimään. Jostain syystä Helmi kuitenkin rauhoittui, kun minäkin olin tämän tapauksen huomannut. 

Jäin miettimään onko Helmi halunnut herätellä minua viime aikoina juuri tätä pienokaista katsomaan?

38 kommenttia:

 1. No jopas! Kyllä Helmi oli fiksu, kun noin emännälle asiasta ilmoittaa. Pitäähän se olla tiedossa, millaisia pyrkyreitä taloon on yrittämässä. Hieno sattumus, ja mahtavaa että sattui se kamerakin olemaan siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä aika tyytyväinen kun olin kameran viereeni ottanut! Kukaan ei kyllä ilman kuvia olisi tätä sattumaa varmasti uskonut.

   Poista
 2. No hiirulainenhan se Helmin on kukonlaulun aikaan herättänyt...eikä mamma oo mitään hoksannut. Höh. Äh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihmiset vaan on niin ymmärtämättömiä. Äh.

   Poista
 3. No pahus, Helmi on tietty ajatellut, että hiirulaisella on kylmä tuolla ulkona, päästä sisään!!
  Seuraavalla aamuherätyksellä menet kyllä sitten heti katsomaan onko hiirulainen isälle pyrkimässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai lieneekö Helmillä kuitenkin paisti ollut mielessä?

   Poista
 4. Mitä, heti Helmi on päästettävä ulos leikkimään pikku kaverin kanssa! Johan on. Eipä ihme, jos Helmi välillä vähän nyrkkeilee Mammaa, niin minäkin tekisin, jos ei ulos hiirestämään päästettäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut rauhallista! Onneksi. En välttämättä kyllä yhtään halua hiiriä nurkkiin pyörimään, Helmillä varmasti olisi tähän eriävä mielipide.

   Poista
 5. Hra Harmaa meni aika täpinöihin tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herralla olisi varmasti viiksikarvat väpättäneet jos olisi tuon paistin nähnyt!

   Poista
 6. Luultavasti Helmin rauhattomuus johtuu juuri hiirivieraasta. Kyllä tuollainen ohjelma aina kisat voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, ettei minunkaan tullut juuri ottelun ensimmäistä erää katsottua! Sen verran oli tapahtumaa muualla.

   Poista
 7. Tosiaan, ei ole tullut mieleenkään, että Helmillä olisikin jotakin tärkeää asiaa, miksi hän tulee Mammaa herättelemään. Fiksu kissa ja hiukan ajattelemattomia me ihmiset. Keksimme vaikka mitä muita syitä ja selityksiä kuin se, että Helmillä on asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpä olisikaan tärkeämpää kuin ilmoittaa hiirestä? Mahtoi Helmiä turhauttaa kun en millään ymmärtänyt.

   Poista
 8. Minä päästäisin mieluummin Helmin ulos tapaamaan ystäväänsä kuin hiiren sisälle tapaamaan Helmiä :)

  VastaaPoista
 9. Söpöö:) Siis toi ettet päästäny Helmiä hiiren kimppuun. Ja on hiiri itsekin söpö. On. Ei tietenkään yhtä söpä kuin Helmi pitkine kauloineen. (ei me kyllä tiedetty että se voi noooin venyä). :D
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kaulan venyvyys minuakin hieman hämmästytti! Helmihän on lähes kirahvi.

   Poista
 10. Ehkä saat nyt nukkua rauhassa, kun hiiri on sinulle esitelty - tai sitten Helmi ajattelee, että täytyy herättää Mamma taas kuvaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi kieltämättä on kovin mukana tuossa valokuvaushommassa, joten lienee parasta ottaa kamera mukaan kun Helmi herättelee minua.

   Poista
 11. Entäpä jos hiiru tulee talon alle ja putkea pitkin kettiöön?

  VastaaPoista
 12. Kissan vaisto on ihmeellinen, se on meilläkin huomattu. Umpiunesta herätään jos hiiri rapistelee ikkunan takana (tai seinän välissä kuten meillä)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihmeellinen! Ei voi kuin kummastella, että tällainen kotileijonakin on näin valpas.

   Poista
 13. Meidän parvekkeelle taas pyrki toissa päivänä harakka! Kissat nukkuivat kylläkin onnensa ohi, eikä minullakaan ollut kameraa, mutta ei minun nähdäkseni ole ennen harakat meille halunneet. Ei tuokaan kyllä päässyt, parvekkeen verkonsilmät ovat liian pienet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho. Siinäpä olisi kissoilla ollut ihmettelemistä!

   Poista
 14. No tuo kyllä selittäisi sen mysteerisen yöllisen turpaan vedon Helmiltä :) Joskus tuntuu että kissa vaistoaa mitä ulkona tapahtuu ja keitä siellä liikkuu jotenkin telepaattisesti edes näkemättä ulos. Mimmakin aina ykskaks ryntää ikkunaan muristen ja kappas vaan, kohta siellä tepastelee joku vieras kissa - tai naapuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on varmasti aisteja joista me emme edes tiedä mitään! Mimma on hyvä vahti, teitä ei pääse kukaan yllättämään.

   Poista
 15. Hiiri halusi varmaan tulla katsomaan jääkiekkoa?

  VastaaPoista
 16. Tarinassa on yksi kunnioitettava juttu, jota ei mainittu. Ainut pöydällä ollut daami oli siellä jo ennen hiiren moikkausta mutta Mamma ei hypännyt sinne pöydälle Helmin viereen kirkuen. Loistavaa itsehillintää, luin jostain että naiset aina kirkuu ja kiipeää korkealle hiiren nähtyään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh. Hiiri sentään oli lasin ulkopuolella! Sohvalle olen kiivennyt kiljumaan vain kun Wilma aikanaan toi eläviä hiiriä sisälle. http://www.naukulanperhe.blogspot.fi/2011/08/lauantai-illan-huumaa.html

   Poista
 17. Jopa Naukulassa käykin jännittäviä vieraita! Olisikohan koputtelijalla ollut tarjota uskonnollisia lehtisiä vai liekö ensyklopedioita myymässä? Jotain tärkeää varmasti, eihän Helmikään turhan takia kiinnostuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tärkeää oli. Ei kai sitä nyt muuten hyviltä päiväunilta herättäisi!

   Poista
 18. Olipas pöhkö hiiri, kun Naukulaan sisälle yritti ;)

  VastaaPoista
 19. Onneksi Helmi oli hereillä. Meillä kerran aiempien kissojen aikana eksyi päästäinen pihaan. Se jähmettyi keskelle pihaa, ei uskaltanut liikahtaakaan. Kissat eivät reagoineet siihen mitenkään, vaikka olivat ulkona. Liikkumaton hiiri ei kiinnostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä yksilöllä oli kova vauhti, mitä nyt välillä pysähtyi poseeraamaan!

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.