maanantai 2. kesäkuuta 2014

Koekäytössä

valjaat

Sain viikonlopun aikana kokeiltua Sulolle Helmin valjaita. Kuten epäilinkin, ne olivat liian suuret. Haluan kuitenkin aloittaa valjastelun tai ainakin sen harjoittelemisen, joten minun täytyy käydä valjaskaupoilla. 

Tässä Sulon mielipide valjaista animaationa: 


Vaikka kyllä niillä hyvin pystyi raksukupille kävelemään, jos halusi. 


Nyt täytyy tutustua tarjontaan. Kokemuksia eri valjaista olisi myös mukava kuulla. 

55 kommenttia:

 1. Kohta ne ovat Sulolle ihan sopivat! Ja hienostihan tuo meni, ei ainakaan valjashalvausta tullut ;)

  Meillä on tuollaiset samanlaiset valjaat molemmilla, joten sen enempää vinkkejä ei ole antaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut valjashalvausta, tuli valjasvilleys! Kyllä näissä vielä vähän aikaa menee ennen kuin sopivat. Kuvat eivät kerro koko totuutta! Hyvät valjaat, mutta liian isot.

   Poista
 2. Valjasboogie :) Meillä on kavereilla Vänttiset, tilattu suoraan tekijältä. Mä tykkään, noin ei niinkään ;)

  VastaaPoista
 3. Tuollaiset valjaat meilläkin on. Pian niihin tottuu, harjoitusta vain kehiin. PS. Onnittelut arvonnan voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä nyt ovat vaan liian isot! Pääsee vielä Sulo karkuun ja sitä en uskalla riskeerata.

   Poista
  2. Me käytettiin pentuharjoituksissa sellaisia tavallisessa kaupassa myytäviä halpoja valjaita, kun ne sai pienellekin ja olevat pentuna hyviä. Aikuiselle rimpuilijalle kunnon valjaat.

   Poista
 4. Meillä on Vänttiset kaikilla kissoilla. Tilattu suoraan tekijältä. Väreistä löytyy ja tosi helppo pukea päälle :)

  VastaaPoista
 5. Vänttiset eli Arja'sArt sivujen kautta email-tilaus !

  VastaaPoista
 6. Meillä on Maunolla tällaiset valjaat (http://2.bp.blogspot.com/-NHayQTTm7kc/Tgm9dzMXrBI/AAAAAAAAYfo/KfamwHVoeik/s1600/sisko%2Bja%2Bsen%2Bveli%2B2.JPG ) (kuva ei ole meidän), koska se vetää valjaissa ja tavalliset nahkavaljaat kuristivat sitä niin että se sai ulkoillessa yskäkohtauksia. Ovat tosi hyvät, pehmeät ja menevät hyvin päälle, Mauno kun on sellainen laihahko luikura niin ovat aika tiukasti päällä. Merkki on V.I.Pet ja ollaan jostain näyttelystä ne ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia olen ajatellut myös. Jotenkin tuntuu, että noista ei pääse luikertelemaan niin helposti.

   Poista
 7. Meilläkin on Vänttiset ja olen tykännyt kovasti. Ehkä Naavakin ;) Arja on usein kissanäyttelyissä mukana.Siellä pääsee hypistelemään ja kyselemään. Maunon valjaat muistuttaa Rukka Mini Comfort-valjaita mitä M&M myy. Niitä kokeiltiin myös Naavalle, mutta tuli valjashalvaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjashalvaus on paha! Niin tukevat ja hyvät täytyy löytää, että valjasvilleyden tullessa ulkona, Sulo ei pääse karkuun.

   Poista
 8. Vänskät löytyy meiltäkin ja Puppian pehmovaljaat lojuvat käyttämättöminä. Peruuttaen vikuroimalla tosin kissa pääsee molemmista malleista ulos. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi. Tätä just vähän pelkään, että pääsee valjaista pois.

   Poista
  2. Sellaisia valjaita ei ole olemassakaan, mistä kissa ei tosissaan niin halutessaan (lue:paniikissa) pääsisi pois. Eli Sulon mielestä mieluisimmat löytyvät vain kokeilemalla.. :)

   Poista
 9. Tuommoiset valjaat on meilläkin käytössä. Animaatiosta jäi vähän epäselväksi, tykkäsikö Sulo vai ei, mutta liikehdintää ne selvästi lisäsivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin lisäsivät! Sulohan vallan riemastui kun sai nauhoja ympärilleen :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Nii, Harmaan valjaat, oisko liian isot?

   Poista
  2. Saila on tuomassa Mustin valjaita koekäyttöön myös. Voidaan ehkä vertailla huomenna!

   Poista
 11. Kunnon muuvit sulla! Mäkin tanssin tollain, kun ekan kerran kokeilin valjaita. Nykyään tykkään niistä, toivottvasti säkin opit! -Devi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Sulo oppii, kunhan vain löytyisi oikean kokoiset!

   Poista
 12. Valjasboogie on hyvä kuvaus :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjasboogie on todellakin varsin osuva kuvaus :)

   Poista
 13. Iiik! Miten nämä riisutaan :D Meillä oli jotkut halvat babyvaljaat, ne jäivät äkkiä pieneksi. Nyt on mustat nahkavaljaat, ei kovin käytännölliset, mutta niitä käytetään harvoin. Kun opetin Neroa valjaisiin (sehän oli silloin vielä melkein villikissa) niin yhdistin aina valjaat ulkona retkeilyyn. Näin kissa oppi rakastamaan valjaita ja vieläkin prinssi kehrää kun valjaat otetaan esille vaikka niitä käytetään harvoin, vain erityistilanteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustat nahkavaljaat ovatkin kuin tehdyt Nerolle! Helmikin piti valjaista, vaikka ei niitä sitten sinne ruohotupolle mennessä tarvittukaan käyttää ja muuallehan Helmi ei halunnut mennä :)

   Poista
 14. Meillä on samanmalliset valjaat kun Sulolla kuvissa, Kesomaan valmistamat. Kaupasta ei löytynyt sopivia, joten tilasin Annille omat versiot joissa ympäri menevät osat on M-kokoa ja lenksut yhdistävät välikappaleet L-kokoa. Annilla kun on pitkä selkä ja lenksut hiersivät kainaloista. Sain vielä Mustia ja Mirriä halvemmalla kun tilasin suoraa tekijältä. ;)

  http://annipitkatassu.blogspot.fi/2010/06/anni-sai-viime-viikolla-uudet-valjaat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Nuo valjaat kyllä tuntuvat hyviltä ja varmasti päätyvät Sulon käyttöön. Eivät kuitenkaan ihan vielä!

   Poista
 15. Hieno valjastanssi ja hyvinhän se meni jo ruokakupilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni, juu! Luulen, että tulee menemään hyvin kunhan vähän treenaamme.

   Poista
 16. Pentuna aloitettiin ihan semmoisilla perusrenksuvaljailla, mutta kissat tiesi todella ripeästi, miten niistä halutessaan pääsee pois.

  Mulla on nyt Rukan valjaat molemmilla. Pipsu rakastaa omiaan, kaupungissa kehrää innoissaan, kun puetaan päälle, koska tietää pääsevänsä ulos. Mutta valitettavasti tarpeen tullen kiemurtelee eroon valjaista :-(.

  Miirulle ei oikein löytynyt sopivaa täsmäkokoa Rukalta eli nykyiset M-kokoiset on hieman liian isot, kissa kiemurtelee tarpeen tullen pois :-(.

  Kummallekin on hankinnassa Vänttiset, jolle siis ääni täältä :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vänttisten kannattajia täällä tuntuu olevan paljon. Hienoa!

   Poista
 17. Vänttisille liputetaan täälläkin. Ne on hyvät , mittatilaustyönä kotiin toimitettuna :) Ei oo parempaa palvelua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainkin jo tietää mistä niitä tilataan, joten on vakavassa harkinnassa. Tänään kuitenkin katson paria muuta jotka ovat ystävillä tarpeettomina.

   Poista
 18. Voi Mamma minkä teit! Meillä oli muuton jälkeen hetken aikaa käytössä halppisvaljaat: http://moggydays.blogspot.fi/2013/11/frakki-vai-smokki.html Kunhan valjashalvauksesta päästiin, olivat ihan pätevät. Soveltuivat kiipeilyyn ja metästelyyn.

  VastaaPoista
 19. Hienot muuvit Sulolla,siitä tulee varmaan isona jonkin sortin akrobaatti : ) Valjaista en osaa paljon sanoa, Ellin valjaat valitiin pentuaikana ihan ulkonäköperustein (ruskea pohja, vaaleanpunaista ja vaaleansinistä pikkukuviota), hyvin on toiminut tähän päivään asti. Toivotaan, että Sulo pian tottuu valjaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tottuu! Sen verran on vielä väkkärä, etten ihan heti uskalla ulos niillä mennä.

   Poista
 20. Valjasmerkistä en osaa sanoa, mutta kyllä kissa valjaisiin oppii ihmeen nopeasti. Meidän Aku-vainaa oli noin yhden vuoden kun kissalle laitoin eka kerran valjaat ja siitä se lähti ihan kuin aina olisi valjaat niskassa olleet. Aku oli nähnyt valjaat muiden kissojen selässä.
  Ja kyllä näin on, että valjaat kuin valjaat (onneksi) kissa saa pois jos niin suuri tarve tulee, samainen Aku-kissamme on hukannut karkumatkallaan kahdet eri nahkavaljaat.
  Ensimmäiset valjaat katosivat kun kissa ihan rauhassa ja vahingossa kulki pahki fasaaniparveen ja se olikin sitten menoa eikä meininkiä. Kissa oli poissa noin 10 tuntia ja tuli kotiin ihan omia aikojaan ja toinen kerta oli hieman samantapainen ja valjaat olivat taas poissa ( onneksi )kun kissa tuli takaisin. Ainoa asia jota näillä karkumatkoilla pelkäsin oli se, että kissa takertuu valjaistaan kiinni. Kissa oli niin monet monituiset kerrat kulkenut näitä reittejä, että se kyllä tunsi lähiseudun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä tuli hyvä huomio valjaista ja siitä, että on hyväkin jos lähtevät pois. Toivon totisesti kuitenkin, ettei Sulon kanssa käy niin.

   Poista
 21. Tuollaiset tukevat nahkavaljaat ovat mielestäni hyvät, samoin vänttiset, ne on meillä nyt kummallakin kissalla. Rauha kiemurtelee ja piehtaroi valjaissa samaan tyyliin kuin Sulo niin kauan kun ollaan sisällä. Heti kun päästään ovesta ulkoportaille, maailma on niin huumaava, ettei neiti enää huomaakaan valjaita. Olen jättänyt kissoille valjaat ylle myös ulkotarhassa (ilman talutusnarua tietysti), eivätkä näytä sielläkään yhtään haittaavan.

  Viime kesänä ostin Ruskalle uudet, koska vanhat nahkavaljaat olivat hapertuneet ja menivät poikki. Nuo uudet olivat vähän samaa tyyliä kuin Sitruunan kissan, mutta syöksähtäessaan innoissaan juoksemaan Ruska sujahti niistä läpi, vaikka ne mielestäni olivat ihan tiukat. Sen jälkeen en ole niitä uskaltanut Ruskalla käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli nahkavaljaat taitavat viedä voiton tässä pienessä kyselyssä. Katson tänään josko Mustin tai Herra Harmaan valjaat olisivat pienemmät kuin meidän ja sitten mietitään lisää.

   Poista
 22. Mekin suositellaan Vänttisiä, hyvin pelaavat ja mukavan ketterät pukea kun on vain yksi klipsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeminen näissä onkin yksi haaste. Tai Helmin kanssa meni ihan hyvin kunhan ymmärsin miten ne puetaan, mutta Sulo on vähän toista. Kaikki tavarat kun vielä ovat leikkikaluja.

   Poista
 23. Meillä on samanlaiset valjaat mutta pikakiristimillä ja pikalukoilla. Hyvät kun on neljä erikokosta kissaa.
  Meillä kyllä ulkoilu tapahtuu ilman valjaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että näitä on pikakiristimillä? Se on hyvä tieto. Nyt kiristäminen tapahtui aika hankalasti. Ellei peräti ole mahdotonta silloin kun valjaat ovat päällä.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.