tiistai 7. lokakuuta 2014

Onni onnettomuudessa

ja pieni varoituksen sana

Jos ulosteasiat eivät kiinnosta tai ne etovat, tämän jutun lukemisen voi lopettaa tähän ja katsoa vain Sulon kuvan. 


Mä en voi uskoa et mamma aikoo kertoa nyt tän! 

Päivänä eräänä, tarkemmin sanottuna viime viikon keskiviikkona, Sulo rähjäsi pöytäliinan kanssa. Sai siitä irti noin viisi senttisen langanpätkän (vähän ohuemman kuin perinteinen kalastajalanka). Lanka kiertyi Sulon alakulmurin ympärille ja minuun iski paniikki. Entäs jos Sulo syö sen ja tulee suolisolmu? Yritin irrottaa hampaan ympäri kiertynyttä lankaa ja sainkin sen pois ihan hampaan juuresta. Sulo ilmeisesti hoiti kielellänsä loput. Lanka ei ollut enää hampaan ympärillä ja koska sitä ei löytynyt lattialta, pelkäsin että Sulo söi sen. Hädissäni soitin kasvattajalle ja eläinlääkäriasemalle. Minua rauhoiteltiin ja pyydettiin tarkkailemaan tilannetta. Niin minä sitten tein. Joka päivä hiekkalaatikkoa siivotessani tutkin Sulon kakan tarkkaan. Halusin löytää sen langan. Sunnuntaina minua tärppäsi. Lanka tuli kauniisti kakan mukana. Kun viipaloin kakkaa lapiolla löysin langan ja tuli siitä minun silmissäni kaunis kuin helminauha. 

Mitä tästä opin? Älä missään tapauksessa jätä lankoja tai hapsullisia pöytäliinoja esille. Se mikä keskiviikkona syödään, tulee sunnuntaina ulos.  Pöytäliina on poistettu käytöstä. Meillä oli onni onnettomuudessa! 

46 kommenttia:

  1. Hyvä, että lanka tuli kakan mukana ulos.

    Kollon kanssakin joutuu olemaan tarkkana - langat ja narut kiehtovat kissaa ja muut pikkuiset esineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai on Kollolla sellainen kiinnostuksen kohde! Tarkkana saa kyllä sitten olla.

      Poista
  2. Mitä ei mamma tekisi Sulonsa parhaaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Harmittaa vaan, kun en ymmärtänyt että siitä pöytäliinasta voi oikeasti lähteä myös lankoja.

      Poista
  3. Max: Tosi noloa Sulo, kun mamma kertoo.. Minä söin pentuna ihan kaikki roskat ja langat ja tikut ja muun mahdollisen, jonka löysin mistä vain - kaikkea piti päästä maistamaan. Ei ihmiset aina edes hoksanneet mitä kaikkea söin.. Kerran emäntä tosissaan huolestui, kun nappasin nuppineulan suuhuni ja vei sen väkisin minulta pois suustani. Mutta hengissä ollaan!

    VastaaPoista
  4. Kuules Sulo, ei kakka-asioissa oo mitään noloa. Ne on tärkeitä juttuja! Ja mammohen hommaa nyt vaan on syynätä kakkaa :-D
    Hurja toi Max tuossa yllä, huh! En kyllä muista, että sen mammalla olis ollut harmaat hiukset. Tai kokonaan lähteneet! Luulis noissa tilanteissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin just, mammojen asia on huolehtia kakasta!

      Muistan aina, kun asuin äijän kans jolla oli jotain metrin mittainen tukka ja mulla taas oli Peto-kissa. Ja yhtenä päivänä eteisen matolla oli nätti PITKÄ kakka-helminauha... Tavallaan koomista, mut olisi tietysti saattaanut olla vaarallistakin. Mut eipä ollut sillä kertaa.

      Poista
    2. Max: Ei sillä kovin harmaat hiukset vielä ole :-)

      Poista
    3. Kakka-asiat kuuluvat normaaliin elämään, kakasta tehdyt helminauhat ei!

      Poista
  5. Huh, onneksi e käynyt kuinkaan! Meillekin tuli extravarovaisuus käyttöön, kun Devi meni syömään paidasta leikatun hengarinarun ja vartin päästä oksensi sen. Ennen narut jätettiin siis lattialle, koska Kajsa tykkäsi niillä leikkiä (eikä harkinnut sellaisten syömistä hetkeäkään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi olla varovainen! Ei sitä koskaan tiedä. Ei Sulokaan tuota pöytäliinaa koskaan aiemmin ollut sillälailla kurittanut.

      Poista
  6. Hui kamalaa, onneksi selvisitte säikähdyksellä! Joskus telkkarissa nähnyt kun kissa leikattiin langan takia eikä ollut mitenkään onnellista katseltavaa...

    VastaaPoista
  7. Tosiaankin onni onnettomuudessa! Se nyt vasta hirveää olisi ollut jos Sulolla olisi tullut sen lajin ongelma! Narut ja kuminauhaa sisältävät huiskalelut on ehdottomasti syytä pitää valvonnan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Luulisi minunkin jo tämän tietävän, mutta näköjään en tiennyt.

      Poista
  8. Huh, onneksi se lanka tuli ulos, eikä kiertynyt suolen ympärille. Kaikenlaista harmia. Meillä pidetään villalangat visusti piilossa. Käsitöiden tekemisaktiviteetti onkin romahtanut täysin, turvallisuussyistä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsitöiden sijasta voikin sitten vaikka leikkiä :)

      Poista
  9. Mielenkiintoista, että meni tuon verran aikaa ulostulossa! Ja tietenkin tosi hyvä, että tuli omin avuin ulos! :) Kaikenlaista sieltä suoliston läpi menee, yhdellä kissalla oli tullut iso kasa muovia ulos aikoinaan. Ihme ettei tukosta sille tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ihme! Onneksi tuli ja minuakin kyllä vähän ihmetytti tuo pitkä aika.

      Poista
  10. Todellakin oli onni matkassa. Mutta ymmärrän, että Sulo vähän nolostui..

    VastaaPoista
  11. Huh, onneksi selvisitte säikähdyksellä! T: Anna

    Kaikkea me maistellaan, vai mitä kaima? Muakin nolotti, kun mun mamma kertoi siitä antibiootin maistamisesta (ja taisi siinä vähän foliotakin mennä). T: Sulo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mammat on välillä kummallisia. T: Pikku-Sulo, kaimasi

      Poista
  12. Hui! Onneksi lanka ulostui.
    Kyllä Mamma oli varmaan tosi huolissaan ja tarkkaili Suloa mahdollisten oireiden varalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tarkkaili, tarkkailujaksolla ruoka maittoi, vessa-asiat sujuivat, eikä Sulo oksentanut. Niitä minua pyydettiin tarkkailemaan.

      Poista
  13. Voihan kakkajuttu. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin.
    Meillä muuten Bélan kakasta löytyy pitkiä heiniä ajoittain...

    VastaaPoista
  14. Ymmärrän hyvin Mamman huolen ja helpotuksen kun lanka löytyi. Monta vaaraa on pientä kisua vaanimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä tosi helpottunut! Tuntui kuin kymmenen kiloa olisi kadonnut samantien kun lanka tuli ulos.

      Poista
  15. Voi mikä huoli ! Ymmärrän ;) Kyllä kakkoja aina välillä pitää tutkia.
    Tiedän yhden kisun, joka menehtyi ja ruumiinavauksessa oli hurja löytö. Suoli täynnä ompelulankoja ; ( Mammansa säilytti käsityölaatikkoa hyllyn päällä ja kissan lempiunipaikka oli siellä. Ja mamma oli hyvin kokenut kissaihminen. Nyt menee vähän rankaksi ja asiattomaksikin....tämä näyttely- ystäväni menehtyi aivan liian nuorena muutama vuosi sitten...ei kylläkään syötyihin ompelulankoihin vaan muuhun..
    Turvallisia kissanpäiviä kaikille ; Sulolle ja Sulon kavereille ♡

    VastaaPoista
  16. Oppia ikä kaikki :) No, tärkeä homma: nyt kaikki tiedämme, että muutama päivä pitää normikakkaa odottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakka oli kyllä normaalia koko ajan, lankakakka sitten se bonus!

      Poista
  17. Englantilaiset eläinsairaalaohjelmat on olleet hyvin opettavaisia tässä asiassa. Siellä kun jatkuvasti tuli potilaaksi lemmikkejä, jotka olivat syöneet lankoja ja naruja. Yritän katsoa tarkkaa, ettei langaspätkiä jäisi esille, jos jotain ompelen. Hyvä kun Sulolle ei käynyt kuinkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin ollaan nyt käyty taas koko asunto läpi ja katsottu mahdollisia lankoja. Todella säikäyttävä tapahtuma.

      Poista
  18. Onneksi lanka tuli pihalle. Kyllä meilläkin hiekkalaatikon tulokset syynätään. Ja meiltäkin löytyy heiniä...

    VastaaPoista
  19. Meilläkin toinen kissa syö lankoja, muun muassa sängyn nurkista löytyy välillä jotain irtopätkiä ja niitä mussutetaan kovaan ääneen. Onneksi niin kovaan, että siihen herää ja saa korjattua langan parempaan talteen. Itsekin välillä kauhulla ajattelen sitä suolitukosta mikä niistä langanpätkistä voi tulla, mutta onneksi ei ainakaan vielä mitään ole käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei satukaan mitään ikävää! Minä ainakin olin tästä ihan sydän syrjälläni.

      Poista
  20. Mesilässä huolestuttiin, onneksi luettiin jälkikäteen kun kaikki oli ohi onnellisesti. Kakat on hyvä syynätä. Sipsua saa silmä kovana vahtia. Sälekaihtimista on leikattu nauhojen päät auki kun luettiin että lapset ja kissat niihin voivat kuristua. Kotihan on vaarallinen paikka. Ja turvallinen toki. Miukut ja Puolu-tätiltä möyhyt :€)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin, että ei voi kertoa tästä kun prosessi on vielä kesken!

      Poista
  21. Hyvä että lanka tuli ulos. Itse yllätyin kerran kun kissankakan seassa oli kokonainen topsy-puikko. Se oli niin hyvin pureskeltu että taipui joka suuntaa, joten hyvin oli kulkenut suoliston läpi.

    VastaaPoista
  22. Hyvä tietää, että meni muutama päivä langan matkassa. Meidän hidassuolisen kanssa pitäisi jännittää varmaan ainakin viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän kauan kyllä meni. Ainakin siltä minusta tuntui.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.