sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tapoja ja tapoja

Tapahtui eräänä iltana

Kun minä menen illalla sänkyyn lukemaan ennen nukkumaanmenoa, tulee Sulo juoksujalkaa mukaani. Kun päiväpeitto on vedetty syrjään ja minä olen pujahtanut peiton alle, alkaa leikki. Heitän leikkihiirtä tai mitä kissanlelua milloinkin ja Sulo saalistaa. Sulosta on kiva loikkia ylitseni kahisevan untuvapeiton päällä. 

Kuva kesäkuulta. 

Eräänä iltana kaikki meni kuten ennenkin, kunnes Sulo lähti kovalla kiireellä alakertaan. Ryhtyi siellä rapistelemaan paperikassia ja minä mietin pitäisikö olla loukkaantunut kun ei minun leikkini kelpaa. Aikansa paperikassin kanssa roivattuaan, Sulo tuli takaisin luokseni. Teepussin rytätty suojapaperi suussaan. Toi sen eteeni ja tiputti alas. Leikki jatkui sitten sillä. Olin valinnut väärän lelun. 

Kuva lokakuulta, jolloin rooibos pussi oli vielä hengissä. 
Jos joku olisi kysynyt minulta minne rytätty paperi on joutunut en olisi muistanut. Sulo ilmeisesti muisti hyvin, että heitin sen paperikassin sisälle aikaisemmin sinä päivänä. Ja sitten väitetään, etteivät kissat muistasi asioita. Kissanviikset, sanon minä. 

28 kommenttia:

 1. Sulo pitää tarkkaa lukua aarteistansa! Ja siitä millä sopii kulloinkin leikkiä!

  Ja tosiaankin, kissat kyllä muistaa ja tietää missä asiat on. Itse ovat muistamattomia, jotka väittävät sellaista kissoista!

  VastaaPoista
 2. Meillä on pari tietynlaista palloa, jotka on hirveesti Pätkiksen mieleen. Tossa yhtenä päivänä toinen niistä palloista meni leikin yhteydessä hankalaan paikkaan jonnekin työpöydän ja satunnaisten rojujen alle, enkä löytäny sitä mistään, vaikka suunnilleen sen hukkumispaikan tiesin. Noh, leikki loppui siihen. Meni pari päivää ja tosta noin vaan Pätkis asteli työpöydän luo ja kaiveli sen pallon sieltä pöydän alta. Ei se sitä millään sieltä ois osannu ettiä, ellei ois tienny pallon siellä olevan, sinne alle ku ei ees näe kunnolla. Joten niin se leikki sitten jatkui taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pätkis taisi vain kertoa, että nyt ei enää leikitä kun ei palloa heti piilosta hakenut. Hyvä esimerkki kissan muistista!

   Poista
 3. Ihanat iltarutiinit :)
  Kokemukseni mukaan kissoilla on erinomainen muisti, ne eivät unohda mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Kissat muistavat ja oppivat myös, haluamansa.

   Poista
 4. Sulo on viisas poika! Kissojen muisti on kyllä todella hyvä, pienestä pitäen ne kyllä ovat hyvin hajulla siitä, mitä on tapahtunut milloinkin. Ja opitaan asiat hyvin sukkelaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) Myös kyseenalaiset asiat opitaan, ainakin jos niillä on jokin toivottu seuraus.

   Poista
 5. Voi suloinen Sulo ja rooibos-aarre! ♥ Ihan tässä heltyy, jos ei ollut sitä jo ennestään.
  Vaan sitä vähän ihmettelin kun sanoit, että vetäydyt sänkyyn lukemaan. Missä ihmeen välissä pystyt keskittymään lukemiseen tuossa tilanteessa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa, kun leikit on leikitty ja Sulo on ryhtynyt nukkumaan :D

   Poista
 6. Sulo on todellakin lempilelunsa valinnut 😉

  VastaaPoista
 7. Kissalla on "norsun muisti". Varsinkin mieluisat ja epämieluisat asia painuvat tiukasti muistiin.

  VastaaPoista
 8. Kissa muistaa niin hyvässä kuin pahassa.
  Meillä kokeiltiin myös mytätä teepussin paperi, hetken Maija sillä leikki mutta sitten jonnekin unohti. Sulo ainoana kissana saa jakamatonta huomiota ja se tekee suhteenne niin läheiseksi, meillä tämä huomio pitää jakaa neljällä.
  Nämä ystävyyssäteet kulkevät joskus suoraan ja joskus jonkun toisen kissan kautta.
  Maija yleensä tulee kanssani nukkumaan mutta ei aina, Maijan pitää hoitaa ystävyyttä myös kissojen kanssa ja silloin mennään nojatuoliin lähelle toisia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Miettivätköhän kissat siellä kenen vuoro nyt on ihmistä hoitaa?

   Poista
 9. Fiksu kuin mikä! Ja komeakin.

  Jep, kissa muistaa kaiken, tietää kaiken ja osaa ylivertaisesti kaiken. Evoluution kaunein (ja tehokkain:) kukkanen.
  Kissan aivot ovat ylivoimaiset verrattuna ihmisaivoihin: 30 grammaa vs 1,4 kg. Kissan aivoissa ei ole mitään turhaa, kaikki synapsit toimivat ja prosessorin laskentateho peittoaa tehokkaimmat tietokoneet. Sen sijaan esim. keskiverto suomalaista ohjaavat lähinnä liskoaivot.

  VastaaPoista
 10. Ihana "leikitään oikeilla leluilla -Sulo" :) Pojassa on asennetta!

  VastaaPoista
 11. Fiksu poika! :D Kissoilla on varmasti parempi muisti kun meillä ihmisillä.

  VastaaPoista
 12. Tärkeät asiat ja tavarat muistaa vaikka unissaan <3

  VastaaPoista
 13. Hirmuisen fiksu ja hyvämuistinen Sulo! :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.