tiistai 6. tammikuuta 2015

Kutina

ja karvaton kaula

No nyt, nyt sain otettua kuvat joissa näkyy kaulan tilanne hyvin. Paremmin kuin aikaisemmissa kuvissa. 

Ai näyttäisinkö mun kaulaa teille? 

Njääh, en nyt tiiä. 

Näin se on tullu.
Kattokaa tota oikeeta puolta.
Ei oo kamalasti karvaa jäljellä. 

Edestä se näyttää tältä. Ei saa oikein hyvää käsitystä. Eihän?

Ja jos nauratte tälle,
niin mä tuun ja vedän teidän pitsiverhot alas! 

Eli, antibiootit ihotulehdukseen ovat ok. Antihistamiiniä olen antanut tarvittaessa 1/4 tai 1/2 pillerin verran ohjeiden mukaan, eli käytännössä joka päivä. Aluksi auttoi, nyt tuntuu ettei auta. Vaikuttaa pahasti siltä, että syy kutinaan ei vielä ole löytynyt. Voisiko aiheuttaja olla kana? Naudanliha? Riisi? Peruna? Ideoita? 

Kutina vaivaa. Muuten Sulo on oma ihana itsensä. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen. Epäilenpä, että edessä on uusi lääkärireissukin. 

56 kommenttia:

 1. Voi Sulo, Sulo! Nyt ovat hyvät neuvot todellakin tarpeen. Meillä niitä ei valitettavasti ole antaa, kun Pojalla ei ollut noita ongelmia. Kuivaan, kutisevaan ihoon annettiin joskus ruokalisänä lohiöljyä. Oli tainnut poju silloin oleskella liikaa lämpimän uunin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oireet alkoivat kyllä pakkasten aikaan, joten jokin öljylisä voisi olla paikallaan. Lohiöljyä ei kuitenkaan taida uskalla kokeilla.

   Poista
 2. Hmm ainakin pikkupeto -blogin Piivillähän on kaksi allergista kissaa jotka kutisi ja toinen niistä on allerginen vissiin vähän kaikelle. Kannattaa hältä käydä kysymässä mitä ruokia kannttaisi kokeilla. Mä sain apuja häneltä kun alotin raakaruokinnan, ihana tyyppi kun niin avulias!! Kauheesti on kyllä tota karvaa lähtenyt kurjaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Piivin blogia olen käynyt lukemassa! Karvaa on todella lähtenyt. Olisi mukava löytää se syy, mutta se selvinnee ajan kanssa. Kärsivällisyyttä vaaditaan nyt.

   Poista
 3. Meidän naapurin kissalla on vilja-allergia, joka oireili juuri noin. Voisiko olla se? Oireet hävisivät viljattoman ruokavalion myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin alunperin ajattelin vehnää aiheuttajaksi. Nykyiset raksut ovat viljattomia. Täytyy jatkaa tällä linjalla.

   Poista
 4. Ei meitä ainakaan naurata :(. Olihan Lennilläkin parina talvena maha melkein karvaton ja pelättiin jo vaikka mitä, kun eläinlääkärissä laukkaaminen vei ruokahalunkin... Sittemmin ei oo ollut mitään! Toivottavasti Sulon kutinaan löytyy pian syy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi todellakin mukavaa löytää se syy. Toivottavasti Lennin hyväolo jatkuu :)

   Poista
 5. Max: En mä naura sulle Sulo. Tosi tylsää! Minä olin pentuna allerginen kananmunalle ja maitotuotteille. Joutui emäntä etsimään sellaiset pöperöt, joissa ei kananmunaa ja maitoa löytynyt. Nyt mä voin syödä kaikkea! Paitsi kun juon salaa Pepsille annettua laktoositonta maitoa, niin alkaa pierettää ja tytöt kaikkoaa ympäriltä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Max, että kaikki on nyt hyvin! Koeta vaan vastustaa sitä maitoakin :D

   Poista
 6. Näistä kuvista tosiaan huomaa hyvin että karvaa on lähtenyt reilusti. Ja Sulo, kukaan ei varmastikaan naura sulle!

  Mietin muuten vielä, että voisikohan lohiöljystä olla apua? Se kun on hyväksi iholle ja turkille. Mä annoin sitä Jadelle silloin kun sillä oli sitä kutinaa kauan sitten, ja siitä oli kyllä mun mielestä selvästi apua (kuten myös siitä että jätettiin tonnikalaruuat pois). Kannattaa tosiaan kurkata Pikkupedot-blogista vinkkejä, kuten joku tuolla yläpuolella jo mainitsikin, sieltä taitaa löytyä tietoa eliminaatiodieetin toteuttamisesta, jos siihen aiot ryhtyä Sulon kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat kertovat totuuden paljon paremmin kuin aikaisemmat! Olikin tosi haasteellista ottaa kuvia joissa tilanne oikeasti näkyy. Täällä on tonnikalaruuat myös hyllytetty, lohiöljyllä en uskalla kokeilla, mutta tuolla alempana Sitruuna kertoi toisesta jossa ei ole kalaa.

   Poista
  2. Kurkkasin että mitä Sitruuna oli tuolla alempana suositellut. Viacutan sisältää siis myös lohiöljyä, minkä lisäksi tuotteesta löytyy kasviperäisiä öljyjä, joita kissa ei lihansyöjänä voi hyödyntää kunnolla. Syy, miksi Viacutan sopii kala-allergikoille on se, että kalaöljy on puhdistettu kalaproteiineista, jotka siis sitä allergiaa useimmiten aiheuttaa (kalaöljy aiheuttaa oireita sen sijaan harvemmin, mutta jos on tosi paha allergia niin sitten on syytä olla varovainen). Toinen farmaseuttisesti puhdistettu öljy olisi CatOils, joka on täyttä lohiöljyä jossa ei taas olisi noita kasviöljyjä, jotka ovat kissalle käytännössä turhia. Tosin CatOilsissa on huonona puolena sen hinta, sillä se on ihan julmetun kallis, 100 millin pullo verottaa lompakkoa noin nelisenkymppiä.. :/

   Poista
 7. Helpompi on neuvoa, jos tietää mitä Sulo syö normaalisti. Esim. kuivaruoka voi sisältää aika montaakin allergisoijaa riippuen ruoasta (vehnästä varastopunkkiin). Alkuun kannattaisi ehkä kokeilla vain yhtä proteiinia sisältäviä märkäruokia tai ihan lihaa. Esim. pelkkää lammasta tai kanaa olevia ruokia löytyy markkinoilta. Oikeassa eliminaatiodieetissä syötettäisiin alkuun vain yhtä proteiinin lähdettä (vältellen kaikkea muuta kuten riisiä ja kananmunaa myös), jolle kissa ei ole altistunut ennen (esim. poro tai hirvi voisi olla sellainen) ja lisättäisiin aina useamman viikon oireettoman jakson jälkeen uusi proteiini ruokavalioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä Sulon raksut ovat Canaganin kanaraksuja. Viljaa ei ole, mutta täytyy myös tutkia onko niissä riisiä. Märkäruokana Sulo on syönyt Applawsin kanaa ja tonnikalaa eniten. Paitsi että tonnikalat lopetimme tässä päivänä eräänä kun kutitti enemmän. Nyt jääkaapissa on sulaamassa pussillinen possunlihaa. Kollius on kyllä vienyt nyt vähän ruokahalua.

   Poista
 8. Käytännössä allerginen voi olla mille tahansa mainitsemistasi asioista, taikka sitten jollekin muulle proteiinille. Riisi ja peruna ovat pääasiassa hiilihydraattia, joten niille allergisoituminen on aika harvinaista, mutta kyllä niissäkin vähän proteiinia on. Mikä tahansa noista on aika harvinainen allergian aiheuttaja, mutta mahdollinen tietysti (onhan meilläkin...). Asia voi selvitä eliminaatiodieetillä (tai sitten ei), mutta sopiikohan se tuollaiselle kehittyvälle nuorukaiselle?

  Tosin täytyykö sen olla juuri ruoka-aineongelma? Tai allergia ylipäätään? Ajattelisi, että Sulo kutisisi vähän muualtakin jos kyseessä olisi ruoka-aineallergia, siinä kai tyypillisimmät kutinapaikat taitaa olla ohimot, kainalot, etureidet jne. Toki oire voi tulla mihin vain, ei ne tyypillisyyksiä kysele. Otettiinkos Sulolta sienitesti eläinlääkärillä käydessä? Tai voisiko se olla jotakin hormoniasioita (hormoninäppyjä tms.)?

  Kutinoihin voi varmastikin olla sata syytä. Jaksamista selvitystyöhön, ja toivottavasti asia selviää! Minä ja Friede ollaan hengessä mukana!

  Niin ja ei me Sulo sulle naureta, komee poika olet kumminkin. Mutta kasvattaisit karvat takaisin, joohan? *purrrrrrr*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienitesti otettiin, vastauksia odotellaan. Minä olen jotenkin kuvitellut tämän johtuvan ruoka-aineallergiasta, mutta se voi todellakin olla niin, että olen ihan väärässä asian suhteen. Hormoonit täällä kyllä hyrräävät ja laululurituksia laulellaan. Hmm....paljon ajattelemisen aihetta minulla asian suhteen.

   Poista
  2. Hormoneja ehdotin siksi, koska Figo nyppi tassuistansa karvaa pois ennen operaatiotaan. Sitä ei ehditty sen enempää eläinlääkärillä tutkiakaan, ja operaation jälkeen sitä ongelmaa ei ole näkynyt, vaikka tassuissa muuta onkin ollut! Ja kun ihoa rapsutellaan ja nypitään, siihen voi tietysti tulla haavoja ja muita sekundäärisiä oireita. Mutta onkos Sulon osaset joka tapauksessa vaarassa nyt kun Namu on tulossa?

   Poista
 9. Älä huoli Sulo, kukaan ei naura sinulle ja karvattomalle kaulallesi. Nyt on kuitenkin parasta selvittää perinpohjin mistä on kysymys! Ruoka-aineallergiat ovat siitä kenkkuja, että niitä on hankala selvittää ja selvittäminen vie aikaa. Aluksi kokeilisimme ainakin 100% viljatonta ruokavaliota, eli ei myöskään riisiä. Jos ei siitä ole apua on vain tehtävä niinkuin kissaihmiset tuossa yllä ovat neuvoneet: yksi proteiini kerrallaan eikä edelleenkään sitä viljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viljat on nyt pannassa, mutta riisi ei ole ollut... Selvitettävä tämä on! Kenkku vaiva.

   Poista
 10. Hyviä neuvoja jo tullutkin :) Itsekin epäilisin viljaa ja jättäisin sen kokonaan pois ruokavaliosta. Tsemppiä ja toivottavasti syy selviää pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä! Olen erittäin kiitollinen.

   Poista
 11. Voi Sulo rakas <3 Kukaan ei sulle naura. Sympatiat on sun.
  Meillä ei ole neuvoja antaa, mutta paljon tsemppiä Kassulasta sinne Naukulaan.
  Ja pikaista toipumista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon rapsutuksia Kassulaan! Ei kuitenkaan kutinarapsutuksia...

   Poista
 12. Voi kurjuus, ei ole naurun asia tuo ollenkaan. En osaa muuta sanoa. Tsemppiä, kyllä syy vaivaan löytyy ennen pitkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei naurata ei. Onneksi kuitenkin Sulo on kutinasta huolimatta muuten oma rakastettava itsensä!

   Poista
 13. Me ei mitään menää vannomaan, mutta pari hyvää neuvoa tultiin antamaan.
  1. aiemmin ehdotetut öljyt tekevät hyvää sekä iholle että aivoille
  2. kisu on lihansyöjä, turhat viljat voi jättää ainakin kokeeksi pois
  3. tätä kohtaa me ei koskaan kaunistella, omasta kokemuksesta: teolliset mömmöt kannattaa jättää kauppaan, ja antaa kisulle sitä mitä se itsekin pyydystäisi, lihaa. Eri asia on sitten, jos on jollekin lihaproteiinille allerginen. Mutta sen näkee sitten, asia kerrallaan.

  PS: ei naurata, halutaan pitää pitsiverhomme... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä neuvoja! Kiitos :) Jotain öljyä täytyy nyt hankkia, ei kuitenkään lohiöljyä, ettei vaan olisi nimittäin se kala yksi aiheuttajista. Täytyy myös katsoa mitenkäs näissä meidän ruuissa on riisiä. Illaksi on sulaamassa pieni annospussi possua. Toivottavasti kelpaa!

   Poista
  2. Miten olis rypsiöljy, pellavansiemenöljy. Ja lihaksi lempeää kalkkunaa :)
   Paranemista Sulolle <3

   Poista
 14. Voi Sulo! Onneksi mulla ei ole pitsiverhoja, vaikka ei kyllä naurata, hymyilyttää vaan söpöytesi.
  Yllä onkin paljon asioita ja ideoita. Mulle tuli heti mieleen, että lämmitys voisi aiheuttaa kutinaa, siis kylmenneet ilmat ja sen myötä lämmitys. Ainakin Mustin iho hilseilee. Annan öljyä, joka on tarkoitettu kai oikeasti koirille, mutta samat hyvät aineet siinäkin on (ei kerrota Ransulle!). Mutta voisiko kuivan ihon ärsytys olla sitten noin paikallista, en tiedä. Itsellenikin tulee ihoon talvisin kuivia laikkuja.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just. Tähän meinasin itekin tulla. Talvi!
   Sulon ilmeet on suloiset :) Pahalla ei hihitellä vaan ihaillen!

   Poista
  2. Niin. Oireet kyllä alkoivat kun alkoivat kovemmat pakkaset. Ihailut Sulo ottaa vastaan mukisematta ja myhäillen.

   Poista
 15. Meillähän täällä kutisevat sekä Mauno että Eppu. Aikansa näitä selviteltiin, ensin Maunon kanssa jo ennen Epun tuloa, yritettiin eliminaatiota ja ei onnistunut. Sitten tehtiin allergiatestit ja kas, sieltä löytyi ruoka-aineallergioita. Monet eläinlääkärit pitävät kissojen allergiatestejä epäluotettavina, eivätkä edes halua tehdä niitä, mutta meille ne antoivat suuntaa, vaikka eivät ehkä täyttä totuutta kerrokaan. Kuitenkin kun esim. molemmilta löytyi allergianaiheuttajista riisi, selvisi sekin miksei eliminaatioruuat tuoneet helpotusta - niissä on riisiä! Epun vatsa puolestaan ei kestä raakaa lihaa, joten sen puolesta ei voinut tehdä pelkän ei-teollisen ruuan eliminaatiodieettiä, kypsennettynä kun liha ei sitten taas niin maistu. Meillä allergiat ovat (koitetaan muistella...) Mauno: lohi, soija, riisi, maissi ja muna, Eppu: lammas, nauta, riisi, vehnä ja maito. Eli todella vaikea yhdistelmä, varsinkin tuo Epun nauta on sellainen, mitä on missä vaan. Riisi toinen. Meillä siis pyritään vähentämään noita ja loppujen kutinoiden kanssa vaan eletään. Kun on selkeitä raapimiskohtia (Maunolla lähinnä), annetaan kortisonia, joka helpottaa. Myös ulkoiset allergianaiheuttajat on testattu (pölypunkit, siitepölyt jne), mutta niissä ei ollut reaktiota. Sitten tietysti talvella mielellään ilmankostutusta ja öljykuuria - meillä tosin on Maunolta kielletty lohiöljy, joten pitää olla synteettistä öljyä, kuten esim. Viaccutan. Myös esim. Multicat-vitamiinit sisältävät lohiöljyä, joten ei niitäkään meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoin viestiä siihen sähköpostiosoitteeseen mikä näkyi käyttäjätunnuksesti perässä, toivottavasti viesti tulee perille :)

   Poista
 16. Ai miten hyviä neuvoja yllä on jo annettu! Myös aiemmin on tullut tosi asiantuntevia vinkkejä. Kyllä täällä on asiantuntevia seuraajia! Sulolle ♥ !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä neuvoja! Asiantuntevia seuraajia, toden totta!

   Poista
 17. Voi sua Sulo, ei sulle kukaan naura... Varmaan ois itellä samanlaisia karvattomia laikkuja jos ois yhtä muhkee turkki kun sulla, kutittelee nää talven kuivat kelit meinaa sen verran ihmisnahkaakin.
  Ei oo kyllä mitään hyviä ideoita antaa, mutta onneks näköjään monella muulla on. Toivottavasti vaivaan löytyy apu ja Sulon karva kasvaa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidämme peukkuja, että tilanne rauhoittuisi ja karvat palaisivat!

   Poista
 18. En lukenut muiden kommentteja läpi mutta homeopatiasta voisi olla apua! Itse uskon siihen niin koska olen siitä avun moneen vaivaan saanut, itselleni ja kissoilleni. Sekä lapsille.Teilläpäin on varmasti hyviä eläinhomeopaatteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä vaihtoehtoa en ole vielä yhtään tutkinutkaan :)

   Poista
 19. Voi Suloa... Ei ole kivaa tuollainen kutina ja karvojen ajelu.

  Mimmalla oli kerran outoa kutinaa ja tuli sellaisia jotain "kylmiä väreitä" ja alkoi vimmatusti nuolla häntäänsä ja juoksenteli ympäriinsä karvat pystyssä. Syy oli raksuissa - tai niin maalaisjärjellä epäilin. Royal Caninin Hair & Skin -raksuja Mimma söi aika paljon ja siitä varmaan tuli jotain yliherkkyyttä. Raksut vaihdettua loppui hepulit heti siihen (muutoin käy RC:n sterilised, indoor, outdoor, intense hairball, exigent, oral care....). Jotain Active Fitiä kokeilin kerran myös ja sama hepuli tuli joten ne raksut lähti. Niissä oli muistakseni molemmissa jotain omega3 lisää mukana ja tumailin josko Mimmalla on vaikka kala-allergia. Koskaan ei ole suostunut mitään kalaruokaa myös syömään. Eipä varmaan monet kissat luonnosakaan pahemmin kalaa söisi kun itse tuskin niitä luonnossakaan saalistaisivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla kala-allergia! Vaan on se aika hassua, jos allerginen reaktio aiheuttaa hepulin! Ei kyllä varmasti naurattanut siinä tilanteessa.

   Poista
 20. Hö..voi Poikasta..emme naura sinulle!
  On tullut paljon tietoa kutinan mahdollisista aiheuttajista.....onkin monimuotoinen juttu ja vaatii mammalta kärsivällisyyttä ja tietenkin Sulolta myös.
  En osaa mitään lisätä edellä oleviin kommentteihin.
  Tassut pystyssä, että kutina helpottaa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi monimutkaista on! Ja ottaa aikaa selvitellä. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 21. Hei Sulo, ei sinulle kukaan naura. Me kaikki toivomme kutinakohdan paranevan ja uusien karvojen kasvavan rapsutettujen tilalle.
  Tiedätkö Sulo onko ne siellä eläinlääkärissä ottaneet esille myös sellaisen asian kuin sikaripunkki. Sitäkin voisi tutkia.
  Toivottavasti kutinan aiheuttaja löytyy........terkuin meiltä......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää tuo punkkiasia mielessä kun käymme seuraavan kerran lääkärissä! Kiitos vinkistä.

   Poista
 22. Voi Sulo, ei täällä naurata yhtään. Ennemminkin itkettää! Toivotaan asian pikaista selviämistä ja kutinan loppumista. Nyt on kylmä vuodenaika vähentää karvoja, edes paikallisesti!

  Hyviä neuvoja olette jo saaneet, ei kyetä parempiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älkää nyt sentään itkekö! Sulo voi kyllä kutinaa lukuunottamatta erinomaisesti.

   Poista
 23. Tosi harmi kun antihistamiinikaan ei auta kutinaan! Tosiaan kyllä, yksilöstä riippuen, oireiden loppumisessa voi mennä jopa parisen kuukautta, mutta epäilisin kuitenkin, että jos kutina on lähtenyt voimistumaan hetkellisen helpotuksen jälkeen, niin ruokavaliossa on yhä allergian aiheuttaja.

  Omega 3'n puute näkyy toki turkissa ja ihossa, mutta se näkyisi koko turkissa huonokuntoisuutena, ei vain yhdellä alueella kutinana. :) Lohiöljystä voi kuitenkin olla apua kutinan hillitsemisessä ja toki muutenkin ihon hyvinvoinnille tässä(kin) tilanteessa. Kasviöljyistä ei ole apua, joten niitä ei kannata turhaan ostaa. Ihmispuolelta on saatavilla krilliöljyä tai voit kokeilla ihan katkarapuakin, tosin siitähän ei saa päivittäistä hyötyä.

  Kisu voi olla allerginen mille tahansa ja allergian kohteet on yksilölliset. Meillähän Nora on allerginen kanalle, mutta muut kisut ei. Kaikki reagoivat enemmän tai vähemmän naudalle ja Rakulle ja ilmeisesti myös Noralle on myös ankka kielletty. Noran lista jatkuu vielä tuosta... Näillä allergia ilmenee korvien töhniintymisenä/kutinana ja Noralla joidenkin ruokien kohdalla myös ohimon punoituksena/kutinana.

  Kana, nauta ja kala ovat eläinproteiineista pahimmat allergian aiheuttajat, sillä ne on yleisimmät raaka-aineet. Jos välttelet nyt kalaa, niin kannattaa katsoa, ettei Canaganissa ole lohiöljyä mukana. Pienikin määrä vaikuttaa.

  Eliminaatiodieetti saattaisi olla paikoillaan ja se aloitetaan kissalle tuntemattomasta proteiininlähteestä, mutta mie kokeilisin vielä pelkkää possunlihaa ja kalsiumvalmistetta/possun luumurskaa, josko syynä olisi se kana (mitä Sulolla näyttää olevan paljon ruokavaliossaan) tai kala. Mutta ihan samaten voi olla mille tahansa allerginen, vaikka jollekin pienelle kasviosuudelle, mitä teollisessa on mukana. Siksi olisi paras, jos pystyisit toteuttamaan eliminaatiodieetin raakaruualla tai ainoastaan yhtä raaka-ainetta (esim. pelkkää lammasta, kuten Graulla (zooplus)) sisältävällä märkäruualla. :) Kuivaruuissa on aina ylimääräisyyksiä mukana. Pienen kasviosuuden vaikutuksesta on hyvänä esimerkkinä kun testasin nyt viime kuussa ostamaani kalkkunamärkäruokaa Noralle, eikä se sopinut. Raku pystyy syömään kalkkunaa, joten annoin loput purkista sille ja Haikulle. Rakun korvat oli ihan likaiset hetken päästä... Uskoisin, että syynä oli ruuan sisältämä porkkana (2 %) tai kasviöljy. Haikulle ei onneksi tullut mitään niin se saa yksikseen syödä nuo pois ellen saa niitä myytyä, nimittäin aika iso ruuasta tulee läpi (kakat 2x suurempia mitä normaalisti, vaikka saisikin tuota alle 50 % päivän ruokamäärästä). :D

  Anyway, kovasti tsemppiä sinne ja toivottavasti aiheuttaja löytyy pian! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentistasi! Vaikuttaa siltä, että meillä on pitkä tie edessämme. Tässä on nyt paljon pohdittavaa.

   Poista
 24. Voi Suloa! <3 Ikäviä tuollaiset kutinat ja ikäviä kauneusvirheitä tuollaiset karvattomat laikut (etenkin jos näyttelyitä on näkösällä).

  Meillä Onni on yliherkkä/allerginen todennäköisesti perunalle ja bataatille. Niistä jompaakumpaa/molempia sisältäviä ruokia syöttäessä Onnin turkin kunto huonontuu nopeasti ja se hilseilee ihan hirveästi, silmät rähmivät normaalia enemmän ja vatsa on kuralla. Myös korvat töhnivät hieman, kutinoita en ole tosin huomannut. Aluksi tämä perunan/bataatin poissulkeminen ravinnosta aiheutti hieman päänvaivaa, kun moni laadukas kuivaruoka sisältää perunaa/bataattia ellei sisällä viljoja/riisiä. Onneksi on Power of Nature. :)

  Ella meillä raapi kaulansa verille sterilaation jälkeen. Osasipa toinen taas aiheuttaa (tahattomasti) omistajalleen huolta, kun sen kohdalla sterilaatiokaan tai siitä toipuminen ei ollut huolimattomasti tehdyn keisarinleikkauksen takia helppoa. Ella repi sukkapukua, joten laitoin kaulurin. Solmin kissan kaulaan kauluria paikallaan pitämään sideharsoa, joka ei Ellan tuntien voinut tietenkään olla vain löyhästi kiedottuna kaulalle. Sideharso oli sitten hiertänyt kaulan ihon rikki, kun kissa oli sitä raapimalla ja rapsuttamalla yrittänyt saada pois kaulastaan kaulurista vapautumiseksi... Teillä ei taida onneksi olla kuitenkaan iho rikki? Jos kutina ei lopu ja Sulo raapii ihoa rikki, niin suosittelen silloin hoitoon ihan Bepanthenia, meillä sitä käytetty kissoilla monen vaivan hoitoon - niin palovammaan, akneen kuin siihen hiertymäänkin.

  Toivottavasti kutinan aiheuttaja löytyy nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iho ei ole rikki. Se on sentään hyvä se. Kissanruuissa on kyllä niin paljon kaikkea mahdollista, että vaikeaa tämä tulee olemaan tämä selvittelytyö.

   Poista
 25. Onpa tänne tullut paljon myötätuntoa, neuvoja ja kokemusta. Tuntui melkein kuin olisin lukenut kissojen lääkärikirjaa kohdasta "kutina".
  Kun Rauhan karva on kuivaa ja tassujen polkuanturat hilseilevät, ostin apteekista Eforion-nimistä öljyö, jota minulle esiteltiin. Kun mainitsin tästä eläinlääkärille, hän sanoi, ettei se öljy oli tarkoitettu kissoille eikä siis kovinkaan hyödyllinen. Se on tarkoitettu koirille. Mutta ei öljystä mitään kissoille haittaakaan ole. Eläinläääkäri suositteli kalaöljyä. Mutta jos epäilet kala-allergiaa, et voi kalaöljyä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on tosiaan tullut ilahduttavan paljon asiantuntevia kommentteja. Hyvä tietää, että on kohtalotovereita ja mukanaeläjiä.

   Poista
 26. Ruoka-aineallergioita voi testata kai vain poissulkemalla ja kokeilemalla. Itse kokeilisin ensin kuivamuonan kokonaan poisjättämistä, silloin tietää mistä lähteä rajaamaan. Koirille aiheuttaa paljon allergioita kuivamuonassa olevat varastopunkin jätteet, niitä on eläinlääkärin mukaan kaikissa kuivamuonissa. Onneksi iho ei ole rikki ja pääse tulehtumaan pahasti. Pidetään peukkuja, että oireet katoavat. Hienoja neuvoja olettekin jo saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä onkin nyt vaikea päättää mistä aloittaa. Ehkä kuivamuonan pois jättäminen on todella se oikea tapa.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.