sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ensiesiintyminen

PetExpo - Helsinki 11.4.2015

Kävimme eilen kissanäyttelyssä Namun kanssa. Vähän jännitti miten Namu näyttelyharrastuksensa ottaa, mutta ensimmäisen viiden minuutin aikana oli jo selvillä, että yksiössä viihdytään kyllä. 


Ensin ripustettiin verhot.
Lainaverot Täplätytöiltä

Sitten kurkittiin naapureihin. 

Sitten chillailtiin Täplätyttöjen Annin tekemässä hienossa uudessa pesässä.

Muistettiin keimailla myös yleisölle!

Kaiken tämän lisäksi Namu söi, joi, kävi vessassa, otti päiväunet, leikki, hiekoitti satiinipatjansa, kaatoi vesikipponsa ja teki hiekasta kuravelliä. Kävi näyttäytymässä tuomarille kesken päiväuniensa ja sai arvosteluseteliinsä maininnan: Hieman ujo tyttö! 

Värin parhaan valinnassa Namu jäi viimeiseksi. Eikä hävinnyt huonommillensa. Sitä paitsi, tässä tuomaroinnissa Namu päätti valita esittelyasennoksensa selällään makaamisen kun muut istuivat kauniisti esittelyasennossa. Sanoisinko, että minulla oli täysi työ pitää tämä pieni punainen tyttö hallinnassani tuomaripöydällä. Vaikka kotona onkin harjoiteltu, taidamme jatkaa harjoittelua ennen ensi lauantain Turun visiittiä. 

Kaikkinensa hieno päivä, tulos EX1 ja roimasti näyttelykokemusta lisää. 


Lisäksi näyttelyssä jaettiin Suomen Kissaliiton vuoden 2014 palkinnot. Huisin jännnittävää, sillä vuoden 2014 3. kategorian paras siitosnaaras oli Namun ja Sulon mummu Ruska eli Pinkkitassun Bette. Tähän kohtaan sanoisin, että mielestäni tuo sana siitosnaaras on jollainlailla hassu, sillä tulokseen vaikuttaa mm jälkeläisten menestys kissanäyttelyissä. Eli laatu ratkaisee, ei määrä. Ruskan kahdesta pentueesta näyttelyissä ovat käyneet ainakin Rauha (eli Namun äiti), Mesi (eli Sulon äiti), Minni ja Didi (Sulon täti ja setä) sekä Elli (Namun täti). Onnea paljon mummulan väelle ja kaikille sukulaisille! 

PetExposta ovat toistaiseksi kirjoittaneet Triolan ja Nilssonin Taru, amerikanbuldoggi Neron emäntä, sekä Ellan Keltsu.

50 kommenttia:

 1. Näin on, siellä Sipi serkun viereisessä yksiössä Namu kelli ja keikisteli koko pitkän päivän 😊 Ja voi sitä väen paljoutta eli Namu Naukulan ihailijakaartia, joka kävi lirputtamassa häkin edustalla ja räpsimässä fotoja! Onnea pikku punanuttu! Hienosti esiinnytty ja menestytty, nähdään viikon lopulla Suomen Turussa 😘 sanoo Sipi Sippana. Mesilästä möyhyt Pualu-tätiltä ja pusku Mesi-tätsyltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Sipi Sippana oli kiltti kuin enkeli! Lieneekö ollut vaunujen syy? Nähdään pian!

   Poista
 2. Vai että selällään! No olisi siitä sentään voinut pisteitä antaa, kyllä ei vaan joka tyttö sillä tavalla vatsaansa esittele vieraille sedille ja tädeille! Onnea hyvin sujuneesta näyttelystä joka tapauksessa, ja Ruska-mummulle onnea kanssa.

  Namulle pusuja. Ainakin monta! Sulolle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u. Maunon ja Epun blogissa on näytteitä Namun näyttelyasennosta. Yritetään muuttaa tätä standardiksi ;)

   Poista
  2. Käyty katsomassa! On uniikki. Hyvähyvä, vähän luonnetta esiin, ei kaikki samalla lailla!

   Poista
 3. Onnittelut ensimmäisestä näyttelystä Namulle! Minä olen vieläkin onnesta sekaisin, kun pääsin Namua ja mammaa tapaamaan. Minä olisin varmasti valinnut Namun kauneimmaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli mukavaa kun tulitte ja ehdittiin vähän jutellakin :) Hienon kuvankin olit Namusta saanut!

   Poista
 4. Oi Namu, oi Namu, oi Namu ♥ Sä olet söpöyden ja höpsöttelyn maailmanmestari, rento söpöliini joka osaa hurmata kaikki kissatädit ja sedät ♥

  Mammalle, Tellikselle ja Paulalle kiitos kivasta seurasta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru sulle! Kunhan teen uutta postausta näyttelypäivästä, käytän mieluusti sinun kuviasi myös :)

   Poista
 5. Hyvä Namu, siitä se lähtee rennolla otteella :)

  VastaaPoista
 6. Oi kun Namu on niin söpö... Kuulostaa olleen hieno näyttelypäivä.

  VastaaPoista
 7. Oli kiva tavata ja vieläpä päästä silittämään herttaista Namua ! :)
  Todella mainio ja rento tapaus, söpö kuin mikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Kiva kun tuli ja hienon kuvan olet Namusta onnistunut blogiisi nappaamaan :)

   Poista
 8. Tärkeintä on olla luonteva ja sehän näyttää sujuvan Namulta. Jännittäviä nuo näyttelyvierailut, ainakin Mammalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Namu oli näyttelyssä kuin vanha tekijä. Mitä nyt tuossa näyttelyasennossa on vähän hiomista ;)

   Poista
 9. Namun väri on paras...sanoo kotiraati täällä ♡♡♡
  Selällään :D
  Onpa kauniit lainverhot, sopii Namun väriin ja tuo pesä on ihana.
  Nähdään ensi lauantaina ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaverhot sopivat kyllä Namulle hyvin! Ovat matkassa Turussakin. Nähdään! :)

   Poista
 10. Kyllä Namu livenä oli ihan yhtä ihana kuin täällä Naukulan mamman blogissa.
  Minä oli myös tuolla PetExpo:ssa ja sain ihastella Namun ekaa näyttelysessiota. Näyttelyssä oli kaksi punatabbypentua uros ja naaras ja usein vain on niin, että tässä nuoruuden pentuvaiheessa uros on ns"valmiinpi" kuin naaras.
  Näitä kahta pentua Veikko tuomari keskenään vertasi ja uros oli tosiaankin kokonaisuudessa hiven edellä. Kolmas punatabbykissa oli jo aikuinen ja siksi ehkä meni tuossa vertailussa kakkoseksi ja Namu siis oli kolmas. Namu on suloinen ja reipas esiintyjä ja ensi lauantaina Namu jo tietää mitä tämä vierailu tuomarin pöydällä sujuu ja myöskin sen, että sieltä taas pääsee pois oman yksiön mukavaan oleskeluun. Mamman sylissä on mukava olla joko istuen tai ihan vain selällään köllötellen.
  Tuhennesti tsemppiä teille ensi lauantaille..........Molley ja Molleyn kissa Maija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta seurasta! Oli mukava nähdä teitä molempia. Toivotaan, että seuraavalla kerralla myös tuomarin pöydällä ollaan yhtä rentoina kuin muutenkin.

   Poista
 11. Ihana spöpliini-Namu touhuilemassa yksiössään! Ilmeisesti ei ollut Suloa ikävä, eikä muutenkaan ikävää. Ainakaan Namulla, Mammalla ehkä, kun tyttö ei ollut ihan yhteystyöhaluinen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu oli näyttelyssä kuin kotonaan. Ainoa pieni jännähetki koettiin tuomarin luona. Ehkä sekin jo ensi kerralla sujuu.

   Poista
 12. Mitä sitä nyt näyttelystä stressaamaan, pidetään hauskaa :) Olisi ehkä kuitenkin kannattanut muistaa ne Sulon ulkotarhassa kertomat ohjeet, niin Mammalla ei olisi ollut hankalaa hallitessaan neitiä tuomaripöydällä. Ensi viikolla sitten Suomen Turuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku - here we come! Toivotaan, että oikea esittelyasentokin löytyy.

   Poista
 13. Onnea Namulle, niin reipas ja rohkea!
  Vaikuttaa siltä, että ensi lauantaina on taas iso liuta Namufaneja liikkeellä, meidänkin mami tulee sinne lässyttämään joukon jatkoksi :)

  VastaaPoista
 14. On niitäkin kisuja näyttelyssä nähty jotka ovat kaivautuneet kaiken häkissä olevan alle - yritä nyt siinä sitten katsoa kuka täällä asuu :/
  Namu on oikein hienosti selvinnyt ensimmäisestä näyttelystään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu ja kaikki naapurit, Sulon Sipi-sisko, Pinkkitassun I-pentueen Iris ja Ivan sekä Rauha emo olivat kaikki oikein mallikkaasti. Piiloon ei mennyt kukaan!

   Poista
 15. Ei ole ainakaan mummuunsa tullut, joka kaivautuu Pepin kuvaamalla tavalla näyttelyverhojensa taa piiloon. Vaikka onkin nyt pentujensa näyttelymenestyksen ansiosta niittänyt mainetta ja kunniaa. Namua oli ilo katsella ja myös sitä, kuinka hänellä oli laaja ihailijakaarti. Harva kissa sai osakseen niin paljon huomiota ja ihastelua, eikä Namu näyttänyt yhtään ujostelevan ihailijoitaan. Tuomari-setä oli ainoa, jolle Namu päätti paljastaa ujon puolensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuomarin edessäkin vielä reipastutaan! Minä jäin miettimään oliko se vastadesifioitu liukas pöytä kun Namun tassuihin sai vipinää?

   Poista
 16. Piti vielä sanomani, että tuo pitsinen verhotyyli sopi Namulle erinomaisesti. Pitsikin sointui väriltään Namun turkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni lainaverhot sopivat Namulle oikein hyvin. Kissa erottui ja pitsin väri korosti Namun omaa hienoa väriä, niin myös turkoosi pesä.

   Poista
 17. Namu on ihana! <3 Mukava oli nähdä! Namulla oli kyllä hieno häkkisisustus, vaikka Namu itse tykkäsi ilmeisesti että on liian valkoista kun kuravellejä piti sekoitella. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäkin suhteessa oli kyllä hyvä kangas, kun hylki vettä ja kuravelliä. Oli mukava nähdä myös Ella!

   Poista
 18. Luin viikon kerralla läpi ja kyllä nämä Naukulan asukit on ihastuttavia <! Vaikka mitä menoa ja peliä on ehdity viikon aikana tehdä, poseerattu, metsästetty palloa, ripustettu verhoja ja tietenkin oltu hurmaavan kauniita kaikissa valokuvissa. Söpöliinit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä keretään! Välillä niin ettei tahdo perässä pysyä.

   Poista
 19. Namu oli nätti kuin kirsikka kakun päällä! Ujouskin jäi, kun domren otti tytön käsiinsä. :) Nää vauva ja junnuluokat on ihan ja vaan reenausta aikuisten kisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotitreeniäkin täytyy varmasti lisätä, vaikka kaikki asennot täällä sujuvatkin.

   Poista
 20. Paljon onnea täysin ansaitusta sertistä. Meillä on Cinnan ensiesiintyminen Turussa, sunnuntaina. Vähän jännittää. Mitenkäs muuten se Sulon kaula voi? Selvisikö siitä jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tullut vielä sertiä, kun vasta pennuissa ollaan :) Harmi, että ollaan eri päivinä Turussa. Olisi ollut ihana nähdä teitä.

   Poista
  2. No mie lasken sen sertiksi.. niistä ei vaan pennuilla kerry mitään titteliä :)

   Poista
 21. Oi, olin tänään siellä, olisinpa ollut eilen ja nähnyt Namun ilmielävänä! Kyllä Namu on nätti, varmaan pärjää hyvin. Kiva kun pääsi tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, olisi ollut mukava tavata!

   Poista
 22. Me käytiin petexpossa vasta tänään niin ei nähty tuttuja kissoja, olisi kyllä ollut ihana nähdä söpö Namunen <3 Ihanaa että näyttelyissä Namua ei hirveästi jännittänyt eikä tressittänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin siellä sunnuntaina vielä pistäydyin. Ilman kissaa toki :)

   Poista
 23. Oi mikä näyttelyluonne, ihana Namu ja onnea tuloksesta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otti mökin heti haltuunsa ja näytti nauttivan elostaan. Jakso flirttaillakin kunnes tuli päiväuniaika. Silloin ei korvaakaan lotkautettu.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.