tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kahvipöydässä

Naukulassa

Kaikkialla ehkä ei, Naukulassa kyllä. Kahvipöytään mahtuu hyvin kissa. Tai kaksi. 

"Siis kuka on laittanut tähän tarjottimelle nää lelut?
Mä etin just näitä." 

Kuva: Mikko Murtonen.

"Hmm....Uus vesikulho mulle." 

Kuva: Mikko Murtonen

"Ai ettei ollu vai?
Ootko varma?"
Onneksi täällä käy vain kissaystävällisiä ihmisiä. Vaikka eivät kai kaikki kissaihmisetkään pöydillä hyppimisestä tykkää, mutta Naukulassa Naukulan tavalla. 

PS: Ei kuitenkaan sitten juotu vettä tuosta kannusta Namun jälkeen. 

37 kommenttia:

  1. Joissain (lue kaikissa) asioissa on vain pakko myöntyä .... Kyllä meillä usein tarkistetaan pöydän antimet, jos ois vaikka jotain kissalle sopivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä onneksi kiinnostavammaksi koetaan aina vesikannu :)

      Poista
  2. Epäreilua! Ei vaan meillä. Ruokapöytä on se ainoa paikka, jonne mä ja Kajsa ei saada mennä. Sen valkosen hyllyn lisäks. -Devi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho. Teillä osataan pitää kuria ja järjestystä, ainakin näissä asioissa.

      Poista
  3. Eihän kauniimpaa kattausta voisi kuvitella kuin Namu & Sulo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä käy kovin ymmärtäväisiä vieraita!

      Poista
  4. Mä jossain vaiheessa kuvittelin, että voisin opettaa kissan pysymään poissa pöydältä, mutta kissa opetti toisin... Ja onhan se ihanaa kun on seuraa syödessäkin, tosin tassut lautasella meinaa joskus olla vähän liikaa. :D

    VastaaPoista
  5. Täytyyhän kissan saada olla pöydällä, keskipisteenä. :) Näin meilläkin, vaikka välillä yritetäänkin estellä. Meillä on nimittäin muutama kissa, joiden kanssa joutuu olemaan varovainen, katoaa muuten syötävät lautasilta... Ja ruokarosvo ei ole eurooppalainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppalaiset ovatkin niin kovin hyväkäytöksisiä ;) (vitsi, vitsi)

      Poista
  6. Luulin, että Namu latkii maitoa kuten kunnon navettakissa ainakin :-) Ihanat pöydän koristukset! Nuo rehut vaasissa jne. on ihan turhia!

    VastaaPoista
  7. Mamma on saanut pioneja!
    Tottahan perheenjäsenet pöydälle mahtuu ja vesi maistui hyvälle mamman mukista....Onnilla ja tällä mammalla saattoi olla yhteinen vesilasi...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ihania pioneja sainkin! Hehkuvat ja tuoksuvat vieläkin ihanasti. Yhteisestä lasista vesi maistuikin varmasti ihan parhaalta.

      Poista
  8. Luulisin että Naukulasta on vaikea löytää paikkaa, mistä ei löydä kissaa tai kahta?! Namu maistaa onko vesi kelvollista. On se! Sulo oppi että kadonneita leluja kannattaa etsiä pöydältä! Se on vissi se! :D

    VastaaPoista
  9. Vai että ootko varma :-D Ei varmaankaan ollut.

    Kaunis kattaus on, kissoineen päivineen ;)

    VastaaPoista
  10. Meillä edelleen yritetään sinnikkäästi pitää ruokapöytää talon ainoana kissavapaana alueena. Cinnan mielestä sieltä vaan sattuu olemaan parhaat näköalat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Te! Toivottavasti Cinna muuttaa mielensä näköalojen suhteen.

      Poista
  11. Se pöytäjuttu, siis onko kissa pöydällä vaiko ei. Maija ainakin aamusin tulee mielellään katsomaan mitä me aamusin oikein syömme, parenpaako kuin kissat!
    Talo elää tavallaa ja vieraat sitten sopeutuvat tai sitten ei. Näiden kissavusien aikana jokunen on ilmeisesti nyrpistänyt nenäänsä ja ei tohdi tulla toiste.
    Kissa-ja puutarhaihmiset ovat kyllä aika lupsakkaa väkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että joku on täälläkin joskus nenäänsä nyrpistänyt. En ole ollut huomaavinaankaan.

      Poista
  12. Pöydälle on aina tilaa kissalle. Tai kahdelle.

    VastaaPoista
  13. Sofi: Meillä on ruohoruukku ja yks vesipiste keittiön pöydällä. Ja olohuoneen pöydälle on kätevä hypätä tosta meidän uudesta kiipeilypuusta. Siinä myös voi löhöillä Sulon tyyliin jos on kivoja vieraita (varsinkin jos on tarjolla vaniljajäätelöä) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin! Sama meno siis siellä, täälläkin on vesipiste pöydällä ja ruohoa silloin kun sitä oon tarjolla.

      Poista
  14. Meillä ei virallisesti oltaisi olohuoneen pöydällä, mutta todellisuudessa toki :-). Sohvapöytä on ihan luvallista aluetta. Varsinkin Miiru kunnostautuu olohuoneen pöydällä nukkumisessa pitkin pituuttaan tai mieluimmin selällään tassut kohti kattoa. Kukkakimput ovat ehdoton magneetti molemmille, kissat löytyvät heti pöydältä :-D.

    VastaaPoista
  15. Maassa maan tavalla. Meillä ei ole pelkoa, että kissa hyppäisi pöydälle kesken kahvihetken, eikä juuri muutenkaan. Joskus aniharvoin talvisaikaan saattaa kissan täytyä tarkistaa jokin asia keittiön ikkunasta ja pöytä on niin pahasti tiellä, että pitää hypätä sen päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerolla onkin sitä tarkastettavaa muutenkin niin paljon, ettei sitä jouda niin usein pelkkiä maisemia katselemaan.

      Poista
  16. Meilläkään ei pöydillä ole koskaan ole saanut olla, eikä saada tulevaisuudessakaan. :) Edellisessä asunnossa Anni pyrki keittiön pöydälle nähdäkseen ikkunasta ulos, mutta siihen auttoi kun laitoin penkille pienen pahvilaatikon jotta kissa pystyi sen päältä katselemaan ulos. Loppui pöydälle meneminen kun oli luvallinen paikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni on oppivainen kissa, vaikka kai ne kaikki olisivat!

      Poista
  17. Toi vesikannu sopii just Namulle, on ihan sopivan fiini =D Näpit irti muut sitten jatkossa, ettei Namun tartte juoda toisten jäljiltä ;)

    VastaaPoista
  18. Onhan se ilo, kun kissa tulee lukemaan lehteä (= makaamaan lehden päällä) aamukahvipöytään isännän tai emännän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Mitään niin tärkeää lehdessä tuskin onkaan, että voittaisi rapsutuksen tärkeyden.

      Poista
  19. Olipa teillä ihanaa kahviseuraa ♥ Meillä on kaikki vieraat jo tottuneet, että karvoja voi löytyä ruuistakin, oli kissa pöydällä vierailun aikaan tai ei. :D

    VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.