sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Harjoittelua, harjoittelua

lisää harjoittelua

Eilisilta kului harjoitellessa, tänään oli toinen kurssipäivä. Nyt kun on saanut jotain vihiä asioista, ei auta kuin harjoitella. 


Namu metsästää Dragon Flytä. 

Punaisen kissan paksut posket, punaisen kissan paksut posket...
Mitä paksummat posket sen mielenkiintoisempaa nähtävää. 

Yllä olevien kuvien valaistusolosuhteet olivat lähes samat, ero on tehty kameran säädöillä. Jos joku on haaveillut valokuvauskursseille osallistumisesta, suosittelen toteuttamaan haaveen. Minulla on nyt sellainen tunne, että olen tuhlannut elämästäni monta vuotta! Ainakin kymmenen. 

18 kommenttia:

 1. Kyllähän sellainen kurssi varmasti auttaisi. Tai edes se, että lukisi digikuvausopasta uudestaan ensi hätään. Ja sitten menisi kurssille. Jälkimmäinen Namun kuva on kyllä kaunis. Ensimmäisessä on hassu ilme ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti auttaa, jos ymmärtää mitä siinä oppaassa lukee! Minä en ennen tätä kurssia ymmärtänyt yhtään, nyt osaan tulkita sellaisiakin mitä kurssilla ei käyty läpi. Ainakin niin luulen :D

   Poista
 2. Oi, onpa hieno tuo Namun alempi kuva! Niin mustaa ja pimeää, mutta kuitenkin niin valoisa ja skarppi juuri oikeassa kohdassa. Millä säädöillä alempi kuva on siis otettu?

  Valokuvauskurssi olisi kyllä varmasti jokaisen kameranomistajan unelma... Minäkin haluan vaikka uskon osaavani helpoimmat perusteet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Siinä muistaakseni laitoin ISOn 3200 ja olisiko aukko ollut F5,6? Täällä on niin pimeää talvisin, että isolukua saa kääntää kunnolla isoksi. Valkotasapaino oli automaatilla, eikä täältä juuri valkoista löydykään.

   Poista
 3. Kyllä kurssi minullekin hyvää tekisi. TAi olen minä parit kurssi jo eläissäni käynyt ja valokuvausta harrastanut yli 30 vuotta, mutta silti olen niin huono tekniikassa että aina saa olla asioita kertaamassa ja opettelemassa. Onneksi on netti ja kirjoja kun ei aina kurssille ehdi. Seuraavaksi sinunkin kannattaa harjoitella kuvankäsittelyä, nykyinen digitaalinen valokuvaus kun on vasta "puoli ruokaa", eli se lopullinen kuva syntyy siellä kuvankäsittelyohjelmassa. Ja se vasta onkin aikaa vievää puuhaa ja vie mennessään...eli hauskoja kuvaushetkiä ja kuvankäsittelyhetkiä Namusten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa ja käsittelyä kannattaisi opetella. Minähän en tee kuville muuta kuin lyön tuon leiman alareunaan ja pienennän. Muuten mennään niillä mitä on kameraan tullut.

   Poista
 4. Kunnon kurssi on paikallaan täälläkin ja lähdenkin nyt etsimään mitä meillä päin on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sieltä löytyy jotain kivaa! Tähän kannatti kyllä viikonloppu käyttää.

   Poista
 5. Säädöillä saa paljon aikaan! Kunhan vaan jaksaisi opetella. :D Olen liian laiska osallistumaan kurseille. Automaattiasetuksilla mennään. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen halunnut koko ajan kurssille, mutta kun sen ilmoittautumisen kanssa saa olla niin tarkkana niin ohi on mennyt. Nyt tärppäsi!

   Poista
 6. Kyllä minäkin vielä jonain päivänä kurssille menen!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.