lauantai 21. toukokuuta 2016

Kokeellinen keittiö

Silakkaa

Ostin silakkaa. Pienen kalanyssykän meille tehneen myyjän kissat olivat myös herkutelleet joskus silakalla. Meillä ei vielä koskaan. 

Vaan miten kävi? 

Sen verran oli hyvää, ettei silakkaa tahtonut saada edes lautaselle asti. Toisen lautasta tarkkailtiin kovin ja Namun silakka oli niin villi, että sitä piti raahata pitkin tiskipöytää. Tämän jälkeen päätin pilkkoa silakan pienempiin paloihin. Ei auttanut, vielä niitä vaan piti ympäriinsä raahata. 

Herkullista, mutta aika sottaista puuhaa sanon minä. 

28 kommenttia:

 1. Teilläkin ! Me kokeiltiin silakkaa jokunen aika sitten uudelleen ja siitä olikin tullut suuri hittiruoka ! Namulle muuten vähän samanlainen tekniikka kuin yhdellä edesmenneellä Kyösti-katilla: silakat piti käsitellä koko kämpän lattialla läiskien ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan selvästi samalla taktiikalla kuin Kyösti! Silakka vaikuttaa kommenteista päätellen aika trendikkäältä :)

   Poista
 2. Minun kaksi kissaani pitävät myös silakoista ja saavat niitä noin kerran viikossa. Olen laiska ja tarjoan yksittäispakastettuja fileitä, niistä on helppo sulattaa sopiva annos. Paloittelen kalat saksilla, ja pojat syövät ne yhteisestä kupista ihan siististi. Vain jäinen ruoka saattaa joskua päätyä lattialle. Märkäruuat ne saavat erikseen ja täälläkin isompi saa annoksensa tiskipöydälle, tosin siitä ei ole enää varsinaista apua, kun myös pienempi ja ahneempi kissa oppi ajat sitten hyppäämään sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäispakattuja fileitä! Nehän olin ihan unohtanutkin. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Uhuu? Raaka kala ei maistunut sen enempää Pikkumustalle kuin Mersullekaan! Eikä ehkä Pedollekaan (vaikee muistaa). Nykyisille en ole edes tarjonnut... mutta eiköhän toi Z syö mitä vaan annetaan.

  VastaaPoista
 4. Ennakkoluulotonta porukkaa Naukulassa. Namun äiti sai aikoinaan kypsennettyä silakkaa pentuna, mutta sitten jossain vaiheessa lakkasi syömästä sitä. H-pennuille ei silakkaa edes kokeiltu. Sitä parempi, että Namulle ja Sulolle maistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namun äidillä on tunnetusti vankat mielipiteet ruoka-asioissa! ja muissa aisoissa myös, ei sen puoleen.

   Poista
 5. Olipa herkkua <3
  Kun mulla oli kaksi kissaa (ja pieni omakotitalo), tarjosin silakoita vain kesällä, nurmikolta :) Siinä ei kokonaista silakkaa kauaa katseltu silmiin, kun se katosi nälkäisiin massuihin. Ehkä Sulo ja Namukin löytävät joku päivä ulkotarhasta yllätyksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet fiksu! Silakat nurmikolta kuulostavat erinomaiselta ratkaisulta.

   Poista
 6. Nami nami :D Pöpökin tykkää kovasti, tosin muikkuja tulee ostettua silakoita useammin. Pinttyneitä suomuja on kyllä välillä vaikea saada irti kupin reunuksista ja lattioilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, että olisi pienessä kalassa helpommat suomut, mutta näin ei kyllä ole.

   Poista
 7. Pitäisköhän meidänkin kokeilla? Joskus aikoja sitten yritin tarjota, mutta sai aikaan vaan nenän nyrpistelyä.

  VastaaPoista
 8. Meillä ei olla vielä herkuteltu silakalla, pitääpä harkita asiaa ja katsella kaupan kalaosaston tarjontaa!

  VastaaPoista
 9. Meillä syödään lähinnä raakaa ruokaa ja lähes kaikki pitää kantaa pois kupista (jos ei ole ihan hienoksi pilkottua). Tästä johtuen lattiasta löytyy mistä milloinkin punaisia jälkiä, kaikista mukavinta on kuitenkin syödä vaaleiden mattojen päällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleat matot toimivat upeana taustana maukkaalle aterialle :)

   Poista
 10. Uusia makuja! Hyvä kokeilla välillä uusia juttuja keittiössä ;-)

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa, että maistui! :) Mie olisin halunnut ottaa Noran ruokavalioon silakan mukaan, mutta tyttö osoittautui allergiseksi sille :/

  VastaaPoista
 12. meiän hienohelma on syönyt mummulassa keitettyä silakkaa, mutta raaka ei ole maistunut :)

  VastaaPoista
 13. Meillä ei ookkaan silakoita kokeiltu sen jälkeen kun Pena pelkäsi niitä joskus kauan sitten... Nyt vois taas kokeilla kun on Punkkukin talossa, ei tiiä jos vaikka maistuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Penaa :) Kannattaa varmasti kokeilla uudelleen!

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kaikistako? Oho. Tai ei täälläkään kyllä aina ole silakka maistunut.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.