lauantai 17. joulukuuta 2016

Ruokaa ja rakkautta

sekä erinomaista opastusta

Kaikki syövät kiinteätä ruokaa paitsi Noomi, suurimpana syntynyt on nyt pienin. Äidinmaito maistuu kaikille, myös vettä on jo hörpitty ja ennen kaikkea siellä vesikupissa on kasteltu tassut. Huisin jännittävää. Kananmunankeltuaiskermaviilisekoitus on maukasta, siinä on hyvä myös kastella tassunsa ja mennä sitten mustalle alukselle. Venyttelyt ovat hallussa, kiipeily myös. Juoksu sujuu ja hyppely, vaikka välillä hoiperrellen. Pennut rakastavat minua. Olen tärkeysjärjestyksessä heti kakkosena Namun jälkeen. Toisaalta, minua näkyy Namun jälkeen eniten, mutta unohdetaan nyt se. 

Mitä? Minäkö aamu-uninen? 

Pinnistä, pinnistä, iso poika.
 Tuosta vessassa käymisestä on vielä pakko kertoa. Torstai-iltana pienessä huoneessa oli kuusi ihmistä. Aika paljon pieneen huoneeseen. Kun pennulle tuli hätä, ohjasi Namu hänet ihmisten halki rohkaisten ja kertoen, että isot pojat käyvät jo pelleteillä. Rohkaisua kaivattiin vain kakkimiseen, ihmiset eivät tilanteeseen vaikuttaneet lainkaan. Sitten me kaikki ihmiset ihaillen kommentoimme Namun upeaa ohjeistusta ja tukea. Kerrassaan hienoa. 


Valokuvaaminen on mahdotonta. Yritin kuitenkin. Sain kuvaan kaikki sekä Namun. Parempaan ei pysty. Pennut ovat jo tutustuneet ylätasanteeseen ja tutkineet huoneen ulkopuolista maailmaa. Se on aiheuttanut pientä murinaa ja komentelua. Pysykööt vaan huoneessaan, se on ihan hyvä se, toteaa Sulo. 

Pistäpä mamma mun kuva tähän kans, ettei porukat unohda kuka täällä on komein. 

Huomenna pennut ovat viisiviikkoa. Aikamoisia viliskantteja. 

22 kommenttia:

 1. Voi Sulo, sä oot kohta niin lirissä... <3

  VastaaPoista
 2. Viisiviikkoiset on ihania, isoja mutta silti vielä kovin pieniä. Ja mikä avara maailma ihmeellisyyksineen onkaan edessä. On siinä Sulolla kohta pitelemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisiviikkoiset alkavat jo olla niin kovin kissoja. Ihana ikä.

   Poista
 3. Eivät naperot taida Sulon komentelusta piitata, kun suuri maailma kutsuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. Ja siitä Sulo-poika on hieman hämmentynyt.

   Poista
 4. Voi Sulo! Sulla tulee kyllä olemaan vielä aikalailla kestämistä. Mutta totut kyllä.

  Pennut ❤ pennut ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on sitä mieltä, että nyt kun ovat valloitaneet oman huoneen niin pysykööt siellä.

   Poista
 5. On ne niin ihania jokainen! Sulo ei taida edes aavistaa minkälainen vilinä ja vilske pennuista vielä ehtii aiheutua. :)

  VastaaPoista
 6. Voi kun mun sydän heittää aina kierroksen, kun mä näitä miniNamuja katselen ja luen juttuja ❤

  Aivan tolkuttoman hellyyttäviä, ihana Namu-äiti ja sitten vielä bonuksena Sulosta ylväs kuva. Kissatädin sunnuntai parani taas kerta heitollla ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu on ihana äiti! Huolehtivainen, vähän villi ja selvästi vapaan kasvatuksen kannattaja. Kurittamista ei juuri ole.

   Poista
 7. Maailmasta suloisimpia otuksia sanoi meidän rinsessatkin 😻

  VastaaPoista
 8. Pennut ovat jo menettäneet tapiirin tai villisian porsaan ulkonäön (viittaan selkäkuvioon). Ovat tapiireiksi liian pörröisiä ja pulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistuttavat kissoja päivä päivältä enemmän.

   Poista
 9. Ihana kuva tuo ensimmäinenkin, jossa Namun viisi pientä kaksoisolentoa (tai viisi kloonia) imee ja nauttii. On tuossa Namulla työtä ja opettamista. Hyvä että Sulo pitää jöötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova on opettaminen ja Namu hoitaa homman niin hyvin kuin vain kissaemo voi hoitaa. Sulon mielestä on hieman arvelluttavaa, että viisi pikkuNamua ryhtäävät Sulon luo.

   Poista
 10. Niin nopeasti se aika vaan menee <3 Ja Sulo kyllä olet komea!

  VastaaPoista
 11. Namu ja 5x Mini-Me ♥ Namu kuulostaa todella upealta emolta ja parin kuukauden päästä tulee olemaan niin haikeaa, niin haikeaa ♥ Jääkö joku pentusista mahdollisesti teille kotiin? :) Voi Sulo, korkealle pääsee vielä hetken aikaa turvaan. :D

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.