keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Noomin viikonloppu

Jyväskylässä

Viime viikonloppuna vietimme erinomaisen hyvän näyttelyviikonlopun Jyväskylässä. Ehdimme tavata myös Sulon sydänystävää Friedeä, kämppistänsä Figoa ja heidän palvelijaansa, mutta siitä myöhemmin. 

Olin lupautunut matkalle kuskiksi, menopeli tuli muualta. Suurempi menopeli.  Koska yövyimme Jyväskylässä, piti meillä kutenkin olla mukana esimerkiksi kaksi vessaa kissoille (toinen näyttelyyn ja toinen hotellille) ja hiekkaa myös. Jyväskylän suuntaan meitä matkasi kaksi ihmistä ja neljä kissaa. Kotiinpäin kolme ihmistä ja viisi kissaa. Auto oli totisesti täynnä.

Herätys ennen kello viittä ja lähtö ennen kello kuutta. 

Noomin yksiö, vessoineen ja peteineen.
Vesiastia on kiinnitetty näyttelyhäkkiin, sillä veden loiskuttaminen ja
sen jälkeen hiekka-astialla käyminen muodostui jo ihan tavaksi. 

Lauantain naapurimme, valkoinen britti,
loikoili suurimmaksi osaksi selällään ja selvästi flirttaili kanssani.
Toisella puolellamme majaili kaksi päivää Casimirrin Eulalia eli Lulu,
joka itketti meitä hienolla menestyksellään.
Siitä varmasti lisää myöhemmin Casimirrin kissalan omasta blogista.

Noomi sai lauantaina sertin ja sai sen myötä ensimmäisen tittelinsä. Noomi on nyt CH FI*Pinkkitassun Noomi, CH = Champion. Lisää kissanäyttelyiden titteleistä voi lukea esimerkiksi Suomen Kissaliiton sivuilta

Näyttelypäivän jälkeen saimme yksityiskyydin hotellille, jonne levittelin Noomin tueksi ja turvaksi tuttuja peittoja ja pesän. 


Aatella, mun mamman viikonloppuvehkeet mahtu tohon pieneen reppuun.
Ei mun vaan. 
Kun kyläily, ruokailu ja iltapesut oli suoritettu nukuimme sikeästi koko yön. Yön, joka oli hieman liian lyhyt kesäaikaan siirtymisen johdosta. 

Aamulla suihku ja lattialämpökylpy. Voitte arvata kumpi otti kumman. Ja vaikka oma vesikuppi oli täynnä raikasta ja viileää vettä, oli Noomin mielestä toki paljon mieluisampaa nuolla vettä lattialta ja seinistä. Sunnuntaina oli ensimmäinen kisa Champion-luokassa ja iloksemme saimme sertin siitäkin. Noomin kuviot saivat kehuja ja vartalo kokonaisuudessaan. Eurooppalainen on hitaasti kehittyvä rotu ja yleensä vasta noin kolmen vuoden ikäisenä saavuttanut kaikki oikeat mittasuhteensa. Noomissakin on vielä paljon teinimäisyyttä ja toisen päivän tuomari kirjoittikin arvostelusetelin yleisarvioksi "lupaava teini"


Erinomaisen hyvä viikonloppu, ei voi muuta todeta. 

Sulolla ja Namulla oli hoitaja kotona viikonlopun ajan. Kaikki oli mennyt erinomaisen hyvin ja ihastusta oli herättänyt erityisesti hoitajan sängylle petaama peti. 

Kiitos hyvästä hoidosta K! 
Kiitos myös matkaseuralaisille mukavasta viikonlopusta! 

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Mikäli Noomi vain jatkaa samalla lailla kuin tähänkin asti, niin voi olla ettei jää viimeiseksi titteliksi.

   Poista
 2. Noomilla on ollut kiva viikonloppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Pieni maisemanvaihdos tuntui miellyttävän Noomia.

   Poista
 3. Kiitos seurasta ja myötäelämisestä, yhdessä itkien hyvä tulee! Noomilla meni hienosti ja hän oli hyvin reipas. Kaikin puolin oli onnistunut viikonloppu. Ja kyllä sun sitä lattialämmitystä pitää alkaa kotiinkin harkita prinsessalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan itsellesi, oli mukavaa! Että ei se nyt niin huono paikka ollut se Jyväskylä ;)

   Poista
 4. Noomi kävi kylillä mullekin tutussa kylässä! Onnea tittelistä ja kaikesta, hyvin meni.

  VastaaPoista
 5. Onnea Noomi, oletkin ihan hirmu nätti! Ja tosi hyvä, että teidän yö meni hyvin ja otat hotelli- ja näyttelyelämän noin käytännöllisesti. Ja oli tosi mukavaa, kun teidän ihminen kävi meillä ja meidän ihminen sai tavata sut ja teidän ihmisen. Se oli siitä itsekin aivan innoissaan, kuten arvata saattaa. Kiitos!

  Terv. Friede ja Figo

  VastaaPoista
 6. Onnea Noomi ja Mamma! Eipä Noomia näytä hotellielämä juuri stressaavan, vaan ottaa siitäkin ilon irti.
  Mami on kyllä kateellinen, kun teidän mamma pääsi katsomaan Äffiä ja Hoota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei stressaa ei, on äitinsä tytär. Uudet paikat ovat mielenkiintoisia.

   Poista
 7. Siellähän on mennyt hienosti, onnea! :)

  Täytyy sellaista kysäistä, että osaatko sanoa mistä olet hankkinut ensimmäisessä kuvassa näkyvän ison kissakassin? Tuo olisi niin mainio ystävälleni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ostanut tuon kissakassin kissanäyttelystä Siuntiosta, sellaiselta rouvalta jonka myyntipöydässä oli kaikkea kissa-aihesta tavaraa. Valitettavasti yrityksen nimi ei ole tiedossani.

   Poista
 8. Hurjasti onnea! Olipa teillä ihanan iso sänky hotellilla. :D

  Mistä olet ostanut häkissä olevan hiekkalaatikon? Olen koittanut metsästää kokoontaitettavaa meillekin, toivottavasti nyt Helsingin näyttelystä tärppäisi kun nettikaupoistakaan ei ole löytynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli iso! Onneksi ei Noomilla ole tapana piiloutua sängyn alle... Minä olen ostanut tuon Sturdi Productsin kokoontaitettavan vessan juuri Helsingin messukeskuksen kissanäyttelystä. Taidamme siis tavata siellä :) Olen siellä ilman kissaa ja töissä todennäköisemmin yhdistyksen rotupöydässä.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.