sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Viikonlopunviettoa

Naukulassa

Täällä on ollut osin aivan normaali viikonloppu, on pöristelty menemään pölynimurilla ja vaihdettu lakanat. Sen verran on kolmikolla ollut muita kiireitä, että lakananvaihtoon sain vain yhden kaverin, Namun. Mutta hyvin hoidimme homman. 


Puolu-täti pörhälsi kylään myös ja kävi noutamassa juhannusvieraiden loput tavarat. Kuvia ei vierailusta tullut, kun puhelin ei oikein pysy mukana vauhdissa. Oikeaa kameraa en ottanut esiin, koska kuvia en koneelle kuitenkaan saisi. Oma tietokoneenihan on huollossa. Huomenna on mennyt ensimmäinen viikko ja kestoarvio oli 1-3 viikkoa (nyyh). 

Kiireisenä kolmikon on pitänyt päivystyshommat. Kolmikosta ainakin yksi seuraa aina mustarastaan pesän elämää. Alla olevassa kuvassa Namun katse on jähmettynyt pesän suuntaan. Mustarastasvanhemmilla on kiire, välillä emo on poikasten kanssa pesässä ja välillä ruuanhakureissuilla. Myös isi käy kuskaamassa ruokaa pesäasukeille. Pesäasukkien ulkomuoto muuttuu hurjan nopeasti. Tämä (huono) kuva on tältä aamulta. Minä lasken kuvasta ainakin neljä keltareunaista nokkaa, mutta jostain syystä kuviettelen, että linnunpoikasia on siellä yhteensä viisi. 


Kuvanottohetkellä vanhemmat olivat ruuanhakureissulla ja toinen näki minun touhuni kun saapui paikalle suu ruokaa täynnä. Läsnäoloni ei tuntunut häiritsevän, edes varoitusääniä ei annettu. Tuntuu, että yhteiselo sujuu mitä mainioimmin.  

Mukavaa viikkoa kaikille! 

12 kommenttia:

 1. Teillä on Salatut elämät -live, joka on vielä paljon mielenkiintoisempi kuin mikään mitä ihmisten telkkarista tulee. Ei ihme että lakanoidenvaihtokin piti hoitaa vajaalla miehityksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on todellakin ollut mielenkiintoinen ohjelma - vaan niin kuin kaikissa hyvissä sarjoissa, tämäkin päättyi. Kakkoskautta odotellen.

   Poista
 2. It looks like your kittens are big fan of the garden! My cat loves playing out in my garden as well, especially to lay under the shade of the plants. Loved stopping by, have a great rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Their love their garden and me too as it's safe for them.

   Poista
 3. Musta on aivan huima juttu, että mustarastaat eivät häiriinnyt kissoista ! Voisi nimittäin luulla, että hätä on kova.
  Rohkeat alivuokralaiset teillä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäiin rohkeat. Ei voi muuta sanoa. Ovat ilmeisesti tarkkailleet näitä nelijalkaisia jo pidemmän aikaa ja todenneet vaarattomiksi. Eivät kai nyt muuten juuri tuohon kohtaan olisi pesäänsä rakentaneet

   Poista
 4. Mustarastasvanhemmat ovat fiksuja, kun tajuavat, että kissat eivät pääse verkon läpi. Hyvä siinä on hoitaa lapsosia, kun joku koko ajan vahtii pesää 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ovat. Pesimärauha oli turvattu, eivät tulleet oravat kiusaamaan.

   Poista
 5. Täällä ollaan salaa vähän kateellisia noin mahtavasta tosi-tv:stä...

  VastaaPoista
 6. Oli se kieltämättä hieno, mutta kolmikon mielestä tämä sarja oli ehdottomasti liian lyhyt!

  VastaaPoista
 7. On kiva kun luonto tarjoaa ohjelmaa. :) Ja noin hyvällä paikalla vielä!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.