lauantai 29. syyskuuta 2018

Lauantai on lakananvaihtopäivä

Sunnuntai on vierailupäivä

Lauantai on täällä ollut perinteisesti lakananvaihtopäivä. Tänä aamuna on lakana ehditty vaihtaa vasta pentupesään, kohta on muun viikkosiivouksen aika. Huomenna alkaa uusien mahdollisten kissanomistajien vierailut ja seuraavallakin viikolla on kalenteri jo aika täysi. Kissojen sosiaalistaminen voi alkaa. 

Kissojen sosiaalistamisen tärkeät ajat ovat ikäviikot 2 - 7 viikon välillä. Toki koko pentuaika vaikuttaa siihen miten sosiaaliseksi kissa tulee. Silmät ovat jo avautuneet tai avautumaan päin ja tänä aamuna huomasin, että kynnetkin menevät jo osittain tassun sisään. Pentukopasta kuuluu myös pieni nakuttava kehräys. 

Noomi on ryhtynyt jaloittelemaan kaikkialla sekä aamuisin että iltaisin. Namu vierailee pentuhuoneessa säännöllisesti. Sulokin on rohkaistunut ja istuskeli eilen pitkiä aikoja vihreällä jakkaralla pentupesän elämää tarkkaillen. Noomi on luottavainen emo, Namun ja Sulon vierailut ovat sallittuja ellei peräti jo toivottuja. Tällä kerralla lakananvaihto sujui niin,
että otin vaihdettavan lakanan kulmista kiinni ja
nostin Noomin ja koko pentukatraan sängylle petauksen ajaksi.
Lakana oli muuten ihan puhdas,
mutta Noomi on kuljettanut sinne tassuissansa irtohiekkaa ja
 tuntui siinä punainen karvareunuskin olevan. 


Kuvat tuntuvat aina vähän punertavan, väri tuntuu tarttuvan Noomista muihinkin. Kohta on aika viritellä lainassa olevia valoja ja ryhtyä opettelemaan niiden käyttöä. Kissanpentuja kuvattaessa on kuitenkin aina muistettava, että suora salamankäyttö ei ole sallittua. Pentujen silmät eivät kestä sitä. 

Nyt sitten vaan imurinvarteen jotta kodin äänet tulevat tutuksi. Radionkin laitan päälle. 

18 kommenttia:

 1. Voi ihanaiset pikkuruiset! Hienoa, että Sulo ei pelkää pikkuisia, kun onhan nuo nyt ihan kauhean pelottavia, sairastuttavat ihmisetkin ihan kamalaan pentukuumeeseen aina uudestaan ja uudestaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, nyt sitten päivän valossa onkin sitten pitänyt taas vähän suhista. Varsinkin silloin kun ne liikkuu.

   Poista
 2. Ne ovat kasvaneet ihan hirmuisesti ♥ Ja kehräävät ♥ Miten pienenä kissanpentu muuten oppii kehräämään? Ehkä Noomi kaipaa jo aikuisempaa juttuseuraa myös kaikkinaisen vauvanhoidon ohessa. Ei tule aika niin pitkäksi vauvoja ruokkiessa, kun on Namu tai Sulo seurana ;)

  Ja nuo pikkiriikkiset pennuntassut ja Noomin isot tassut ♥ Sielu menee ruttuun ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekat kehräykset kuulin kun pennut olivat puolitoistaviikkoisia. En kyllä tiedä kuka heistä se oli. Se on sellainen ihana nakuttava ääni.

   Poista
 3. Noomilla on vähän sellainen ilme, että täällä alkaa olla ahdasta :-D Melkoinen kasa siitä onkin kasvanut ja kasvaa koko ajan, mihin tässä vielä joudutaan? Noomi pentuvuoren alla?
  Voi pieniä pörröpäitä ♥
  Hyvä Sulo, hienoa, että pentuja pystyy tarkkailemaan ilman suurempia huolia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valosalla ei vielä oikein uskallakaan Sulo pentuja katsella, ne liikkuvatkin! Ja vinkuvat. Hui.

   Poista
 4. No kertakaikkiaan! Kyllä on hieno kasa. Ihailen sun omistautumista ja taitoa pentuisten suhteen. Tulen mielelläni käymään kunhan kalenteriisi mahtuu.

  Mitens Sulo, hänhän on nähnyt jo yhden pentueen, eihän tään pitäisi olla niin uusi juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuta nämä on selvästi ihan uudet tyypit! Ne edellisethän Sulo oppi tuntemaan jo. En mä nyt tiedä onko mulla mitään erityisiä taitoja. Kissaemoilla ne taidot on.

   Poista
 5. Kyllä ne ovat niin pus-pus-suloisia ♥️

  VastaaPoista
 6. Niin ihana pikkukehrääjien kasa!♥️Mä en kyllä pääsisi sen ääreltä mihinkään töihin tai kauppaan tai edes vessaan, vaan katselisin vain pää kallellaan ja lumoutuneena pikku karvakerien touhuja ja kasvua.♥️♥️♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan pakko on lähteä. Kotiinpaluu onkin sitten ihana.

   Poista
 7. Ooh, voih, iiks, ei kestä! Mun on ihan pakko yrittää sovittaa joku aika vierailulle, nuo kilpparitytöt ❤️❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 8. Hitsi, miten herttainen hyrinäkasa siinä onkaan kukkapedillään. Voi minkälaiset kääpiökäpälät! Ja minkälainen häntä! Tässähän sekoaa ihan kerrassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä sekavissa tunnelmissa eletään, ei voi ymmärtää tätä pentujen kauneutta, kasvutahtia ja äidin omistautuneisuutta. Kissat ♥

   Poista
 9. Mä voisin vaan tuijottaa noita koko ajan ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o. Kyllä niin täälläkin meinaa käydä. Että jos oon joskus jostain myöhästä, niin mulla on ihan paras syy.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.