sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Kissanäyttelyssä

SUROK: Hämeenlinna 26.1.2019

Eilisaamuna starttasimme matkaan Noomin ja Pipsan kanssa aamuvarhain. Haimme kasvattajan ja kissan juna-asemalta ja suuntasimme autonnokan kohti Hämeenlinnaa. Siellä oli tämän vuoden ensimmäinen kissanäyttely, ensimmäinen Noomin näyttely pentujen jälkeen ja Pipsan ihka ensimmäinen. Noomi ei vielä ole täysin toipunut äitiydestään ja on edelleen hieman laihassa kunnossa. Otin hänet kuitenkin mukaan näyttämään mallia Pipsalle. Noomi kun on ollut näyttelyissä varsin leppoisa. 


Pienistä mustekaloista viritettiin turvaristikko,
ettei Noomi vain saisi päähänsä lähteä livohkaan. 

No miten kävi? Noomi oli ärhäkällä päällä ja Pipsa rento. Noomi sai sertin, vaikka hieman moitteita tuli turkin kunnosta. Lähinnä sen pituudesta. Kutsua tuomarin parhaan valintaan ei tullut ja se oli varsin hyvä se. Pipsa esiintyi mallikkaasti, vaikka tassuja olikin välillä enemmän kuin neljä. Hänet kutsuttiin takaisin tuomarin parhaan valintaan ja samaan aikaa kun minä yritin selvitä Noomin kanssa kunnialla arvosteluista, valittiin Pipsa ensimmäisessä näyttelyssään arvostelevan tuomarin kolmoskategorian parhaaksi pennuksi. Sepä vasta olikin jotain se! Hurjan hieno saavutus. Enkä minä nähnyt sitä. Nyyh.  Loppukilpailussa meitä vastaan tuli toinen eurooppalaispentu. Reilun kuukauden vanhempi Feronian kissalan sinitabbypoika. Poika oli kaikintavoin komea ja ainakin Pipsaa kolme kertaa suurempi. Pipsan esitteli Kermakupin emäntä, joka toimi näyttelyssä assistenttina. Oli mukava jättää Pipsa osaaviin, tuttuihin käsiin. Kiitos 💓. Jännää oli ja vielä jännemmäksi tilanteen teki se, että poika lähti paneelissa hetkeksi omille teilleen. Hui! Onneksi karkumatka ei kuitenkaan kestänyt vajaata minuuttia kauempaa. Hurmuripoika vei kolmoskategorian parhaan pennun tittelin (BIS= Best in Show) tuomariäänin 2-0.  

Koska meillä meni niin hyvin, lähdemme hakemaan lisää kokemusta Pipsan kanssa Siuntiosta maaliskuussa ja sitten suuntaammekin suuremmille estraadeille, kun Suomen Turussa on huhtikuussa Scandinavian Winner -kisat. Pentuluokassa yhdestä nominoinnista paneeliin saa luvan osallistua. Noomi ei mukaan lähde, sillä seuraava serti olisi saatava ulkomailta. Scandinavian Winner -näyttely laskettaisiin ulkomaan näyttelyksi, mutta Noomilla ei meriitit sinne riitä, vaikka kerran sekin on ollut tuomarin paras. 

19 kommenttia:

 1. Ensinnäkin isosti onnea Pipsa!!
  Ja toiseksi, tosi kiva kun nähdään taas Siuntiossa ☺
  - Eppu -

  VastaaPoista
 2. Vau, paljon onnea Pipsa!
  Noomille myös paljon onnea siitä, että se on maailman ihanin punainen kuutosten mamma ja Naukulan prinsessa, Sulon suosikki ja kaikin puolin suloinen. Niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Noomista on tullut myös ehkä kaikista määräilevin!

   Poista
 3. Pipsa on niin ihana, ei ihme, että hurmasi tuomarinkin :)
  Jes, Turussa tavataan!

  VastaaPoista
 4. Onnea Pipsalle, omistajalle ja kasvattajalle nly-menestyksestä! Olin paikalla tietenkin sitten vääränä päivänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas. Ehkä sitten jossain muualla törmätään! Kiitos onnitteluista.

   Poista
 5. Onnea, Pipsa, myös tuleviin näyttelyihin!

  VastaaPoista
 6. Onnea Pipsa, hienosti meni heti ekalla kerralla! Ja onnea Noomi myös, vaikka vähän äreä päivä olikin!

  Harmi ettei teiltä tule tänä vuonna lähetystöä tänne näyttelyksiin. Matka kyllä on niin pitkä, että kissojen mielestä varmasti Siuntio ja Turku ovat parempia paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sinne teille on vähän pitkä matka. Mutta jos täällä päin työmatkalla liikut, niin tervetuloa!

   Poista
 7. Hienostihan se ensimmäinen näyttely sujui, Pipsa on niin kaunis pieni kissaneito ja kyllä vain osasi tuomarin pöydällä esiintyä. Onnea Pipsa tuleviin näyttelyihin ja samoin Noomille symppikset.Oli kiva nähdä teidät ihan livenä.♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, oli mukava nähdä! Laitan kuvia tulemaan.

   Poista
 8. Onnea Pipsa, sulla oli tosi upea uran aloitus ♥
  Ja onnea Noomi! Ei aina jaksa olla päivänsäde. Ei tarvikaan olla ;)

  VastaaPoista
 9. Hurjasti onnea vielä näin blogin kauttakin!! :) Tuo kyllä jännittää kovasti useamman kissan kanssa, että ehtiikö nähdä arvostelut ja TP't.... Meillä nyt tulevana vkl voi tulla aika kiirusta kun on 2 nly 1 pv -näyttely ja somput molemmissa näyttelyissä tuomarinsa viimeiset. :'D Pahimmillaan kun ollaan pöydällä, niin pitäisi olla myös toisella pöydällä saman kissan kanssa.... Mutta kaipa ne on ottaneet tämän huomioon.

  Sitten kun Nora aloittaa myös veteraaniluokan, niin voi sekin aiheuttaa pieniä kiireitä Kodan perusarvostelujen kanssa. :D

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.