perjantai 1. maaliskuuta 2019

Lukijat kysyivät Namulta

ja Namu vastaa

Anonyymi E-Savosta kera kahden kissan kysyy: 

Taidat olla melkoinen kulinaristi, mutta mitkä raksut on parhaita? Meneekö muikut ym. kalat, eikä vain sei - ja miten kalat pitää laittaa (mikro, keittäminen tms., ja minkälaista mössöä)? Onko ihmisväen lomat ihan parhautta? Ulkoilu?

Namu: Raksut, kaikki raksut. Paitsi sellaiset missä pussin päällä lukee light tai sterilized. Kala, mieluiten sei, sulatetaan mikrossa (muuten on liian hidasta) ja sitten vaan saksitaan sellaisiksi paloiksi, että on vähän purtavaakin. Ihmisväen sopisi lomailevan maltillisesti, muuten tuppaa olemaan tapana, että päiväunet häiriintyvät. Ulkoilu mieluiten tarhassa jos ei nakuna kerran pääse. Ne kummat härpäkkeet mitä yritetään päälle välillä pukea saavat tassut vippaamaan kummasti. 


Tuulia kysyy: 

Oletkos seurannut mm-hiihtoja? Mites eläinohjelmat telkkarissa, kiinnostaako? Mikä on parasta/pahinta keväässä?

Namu: No enpä juuri, ei tuo mammakaan niitä juuri ole ehtinyt katsomaan kun on päivisin siellä päivähoitopaikassa. Eläinohjelmat kiinnostavat satunnaisesti, mutta mieluiten katselen oravia kun olen ulkotarhassa. Parasta keväässä on se kun lumet sulavat ja aurinko kutittelee viiksikarvoja. Huonoja puolia ei taida olla. 

Pepsi ja Maxi tiedustelevat: 

Muistatko kun emäntä kävi sinua ihailemassa, kun olit vielä pentukodissa?

Namu: Niin, siellä taisi teidän emäntänne käydä. Jäin nyt miettimään, että erottikohan minut kaksoissiskostani Hildasta? Terveisiä vain emännälle. 

Friede murunen kysyy: 

Sellainen kysymys, että kuinka pidät yllä kuningattaren asemaa? Joudutko usein komentamaan tiukasti ja jos täytyy olla tiukka, miten sen teet?

Namu: No ensin Sulo lähettää terveiset ja näinköhän oikein kun Sulon pään yläpuolellä alkoi lennellä vaaleanpunaisia puluja? No, mutta kysymyksiin. Olemukseni nyt kertakaikkiaan on niin kuninkaallinen ettei erehtyä voi. Jos täytyy olla tiukka, niin valitettavasti silloin tulee poliisi väliin. Joten olen lempeä kuningatar. Se toimii. 

Sofia ja Olga haluavat tietää: 

Onko Helmi jättänyt sinulle piiloviestejä Naukulan nurkkiin ja seiniin?

Namu: Kyllä vaan! Tuntui olevan koko Naukula täynnä sääntöjä. Osan Helmin säännöistä otin käyttööni, mm sen ettei joulutavaroiden kanssa sovi poseerata. Toki olen tehnyt myös omat lisäykseni sääntöihin. 

Anonyymi tiedustelee: 

Maistuuko (kisuille) juusto, kinkkuviipaleet, makkarat ym?

Namu: Ei! Haluamme raksuja, kissanherkkuja ja muuta kissanruokaa. Pyrimme välttämään ihmisten poperöitä viimeiseen asti, ne ovat meistä liian suolaisia. 

Molley kysyy: 

Kerrohan Namu mitä nuo merkit nimesi perässä meille oikein kertovat, siis EUR d 22.

Namu: No, se on helppoa. EUR kertoo rotuni, eli olen eurooppalainen tai eurooppalainen lyhytkarva kuten rotuni aikaisemmin kerrottiin. D tarkoittaa väriä, minun tapauksessani se on punainen. Tuo 22 kertoo kuvioni ja minähän olen klassinen tabby. Seuraavana onkin sitten vuorossa Noomi. Pysykää kanavalla. 

12 kommenttia:

 1. No emännän tuntien ei se erottanut sinua ja Hildaa toisistaan 😁 - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 2. Hyvin Namu kerroit noista merkinnöistä ja juuri tuo väri ja kuvio ovat turkkisi komistus. 😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta Namu! Ilmiselvästi kuningattaruus käy sinulta aivan luonnostaan, kuten tietysti arvattavissa olikin!

  Ja Sulolle terveisiä ja *purrrr*! Voi olla, että vaaleanpunainen ajatuspulu tuo ne perille, ja lentelee sitten Sulon pään yläpuolella ♥

  VastaaPoista
 4. Vaaleanpunaisia puluja :-D No voi sun, Namu, olet niin ihana! Kukaan ei kysynyt mummun roolistasi, että miten osaat olla niin täydellinen mummu pikkuisille, onko kenties Ruska sitä sinulle opettanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Ruska oli ihana mummu! Opetti tarkasti kynsihuollon meille kaikille ja Ruskan kyljessä oli ihana olla. T. Namu

   Poista
 5. Voi noita vaalenapunaisia puluja :D Ne naurattaa täälläkin oikein kunnolla !
  Börje jakaa Namun kanssa tuon mielipiteen raksuista, 99 %. Börjen mielestä ne reduced energy ja muutkin on ihania ja sopivan maukkaita. Vaikka ei ne voita kunon rasvaraksua, kumminkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sitten vaan löytää Namulle sopivat raksu! Börjelle tsemppiä ja pusu.

   Poista
 6. Lempeä kuningatar on hyvä, semmoinen joka hallitsee pelkällä läsnäolollaan. :D

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.